19/09/2018

Ιστορική συμφωνία αποπυρηνικοποίησης μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ (ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ "ΚΟΡΕΑΤΙΚΕΣ"). ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΚΙΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ (ΒΟΡΕΙΑ-ΝΟΤΙΑ) ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: ΠΑΓΙΩΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΩΣ "ΙΣΧΥΣ", ΠΩΣ ΟΛΗ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ/ΕΙ (ΒΟΡΕΙΑ-ΝΟΤΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ.
"ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η Β.ΚΟΡΕΑ, Ο ΚΑΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ "ΚΑΚΟΥ-ΚΑΛΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ" ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΚΙΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ.  (ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΙΒΑΝ ΚΑΙ Η Ν.ΚΟΡΕΑ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΙΔΙΑ Η ΚΙΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ Ο "ΚΑΚΟΣ" ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ)."

ΙΣΩΣ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ: Ιαπωνική ναυτική άσκησηστη Νότια Σινική θάλασσα
"ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΠΩΣ Η Β.ΚΟΡΕΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΠΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ, ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΕΥΦΥΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΣ. ΠΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ (ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΝΟΤΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ) ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ. ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η Β.ΚΟΡΕΑ (ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ) ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ..."ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΑ" ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ."

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν υπέγραψαν χθες μία ιστορική συμφωνία μετά τη σύνοδο κορυφής στην Πιονγκγιανγκ. Η Βόρεια Κορέα «δέχθηκε να κλείσει οριστικά το πεδίο δοκιμών μηχανών πυραύλων στο Τονγκτσάνγκ-ρι και τις εγκαταστάσεις για τις εκτοξεύσεις πυραύλων με την παρουσία ειδικών των εθνών που τα αφορά» η διαδικασία αυτή, διαβεβαίωσε ο Μουν. Ακόμη, κατά τις δηλώσεις των δύο ηγετών, η Βόρεια Κορέα είναι διατεθειμένη, πέρα από το κλείσιμο των εγκαταστάσεών της για την ανάπτυξη και τις δοκιμές πυραύλων, να κλείσει το πυρηνικό της εργοστάσιο στη Γιονγκμπιόν, εάν οι ΗΠΑ κάνουν κινήσεις ανταπόδοσης της καλής θέλησης που επιδεικνύει. Οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας συμφώνησαν ότι η χερσόνησος πρέπει να μετατραπεί σε περιοχή όπου θα επικρατεί «η ειρήνη», και δεν θα υπάρχουν «πυρηνικά όπλα και πυρηνικές απειλές», τόνισε ακόμη ο Μουν. Yπεγράφη επιπλέον, συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία κι επικοινωνία από τους υπουργούς Άμυνας των δυο χωρών, υπό το βλέμμα των δυο ηγετών.

Μετά τη συνάντηση ο Κιμ υποσχέθηκε να ανταποδώσει την επίσκεψη επισκεπτόμενος τη Σεούλ το επόμενο διάστημα. Επίσης δήλωσε ότι και τα δύο έθνη συμφώνησαν να κάνουν προσπάθειες για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου. Ο δε πρόεδρος της Νότιας Κορέας δήλωσε από την πλευρά του ότι οι δυο χώρες συμφώνησαν να εργαστούν για να απομακρύνουν τον κίνδυνο πολέμου από την χερσόνησο. Το αξιοσημείωτο και ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικρατούσε στον απόηχο της συνάντησης ήταν ότι οι δυο χώρες εκτός των άλλων συμφώνησαν να στείλουν κοινή ομάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020 αλλά και να υποβάλλουν κοινό αίτημα για να φιλοξενήσουν τους αγώνες του 2032.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment