27/09/2018

Τουρκία-ΜΙΤ: Στρατολόγησε αξιωματικό της γερμανικής αστυνομίας.

Μια νέα υπόθεση κατασκοπείας επιβαρύνει τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας, την στιγμή που ξεκινά σήμερα το απόγευμα η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Ταγκεσπίγκελ, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταφέρει να στρατολογήσουν αξιωματικό της γερμανικής αστυνομίας, ο οποίος είχε ως αποστολή του να ενημερώνει για τους τόπους κατοικίας και τις κινήσεις εξόριστων Τούρκων μελών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και ζουν στη Γερμανία. Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες –όπως αναφέρει το ρεπορτάζ- είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον αξιωματικό της αστυνομίας και διαπίστωσαν πως αυτός παρέδιδε τις πληροφορίες που συνέλεγε σε Τούρκο διπλωμάτη, που υπηρετεί στην Πρεσβεία της Τουρκίας στο Βερολίνο. Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν πως ο Τούρκος διπλωμάτης είναι μέλος των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του.

ΚΥΠΕ

Έρευνα σε βάρος ενός Γερμανού αστυνομικού ξεκίνησαν οι αστυνομικές αρχές του Βερολίνου, με την κατηγορία ότι κατασκόπευε Τούρκους αντιφρονούντες που ζουν στη γερμανική πρωτεύουσα, για λογαριασμό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. “Αν αποδειχθούν αληθινές οι κατηγορίες εναντίον αυτού του προσώπου, θα εκδιωχθεί από την αστυνομία του Βερολίνου” είπε η Μπάρμπαρα Σλόβικ, η επικεφαλής των αστυνομικών αρχών της πόλης. Η αποκάλυψη αυτή έγινε την ίδια ημέρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στη Γερμανία για επίσημη επίσκεψη.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟ. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΗΣ. ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.  ΕΑΝ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ, Η ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΕΝΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΘΝΟΤΙΚΑ... "ΜΙΣΗ", ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ "ΓΕΡΜΑΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ 3.000.000. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΩΣ ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΠΑΓΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΑΝΑΜΕΝΩ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ.

No comments :

Post a Comment