02/09/2018

Τα .."μάγια", ωχριούν μπροστά στα καταστροφικά αποτελέσματα των στρεβλών φιλοσοφικών συνστημάτων.

Ο Βαλεντίν Τόμπεργκ αναφέρει: "Ένα πρόσωπο που είχε την ατυχία να πέσει θύμα στο ξόρκι ενός φιλοσοφικού συστήματος (και τα ξόρκια των μάγων είναι ασήμαντα σε σύγκριση με το καταστροφικό αποτέλεσμα που έχει ένα ξόρκι ενός φιλοσοφικού συστήματος!) Δεν μπορεί πλέον να δει κόσμο ή τους ανθρώπους ή τα ιστορικά γεγονότα, όπως είναι. Βλέπει τα πάντα μόνο μέσα από το στρεβλό πρίσμα του συστήματος το οποίο τον κατέχει. Έτσι, ένας μαρξιστής του σήμερα δεν είναι σε θέση να δει τίποτα άλλο στην ιστορία της ανθρωπότητας εκτός από τον «ταξικό αγώνα».

Valentin Tomberg quotes “A person who has had the misfortune to fall victim to the spell of a philosophical system (and the spells of sorcerers are mere trifles in comparison to the disastrous effect of the spell of a philosophical system!) can no longer see the world, or people, or historic events, as they are; he sees everything only through the distorting prism of the system by which he is possessed. Thus, a Marxist of today is incapable of seeing anything else in the history of mankind other than the “class struggle”.

http://ermionh.blogspot.com/2018/09/t.html

4 comments :

  1. Anonymous2/9/18 18:17

    ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ/ΣΩΣΤΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ;

    ΖΖ

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/9/18 18:20

    Ο ταξικός αγώνας γίνεται και τοξικός.
    Μενιος-Μίνως

    ReplyDelete
  3. ΖΖ
    ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ .
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΑΦΟΥ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΡΧΩΝ ΜΑΣ (ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΘΕΩΡΗΜΑΤΩΝ, ΔΟΞΑΣΙΩΝ, ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ, ΕΠΙΡΡΟΩΝ κ.λ.π) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΡΧΗ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ. ΕΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ , ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΘΙΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΚΤΑΙΟ. ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ.


    ReplyDelete
  4. Anonymous2/9/18 19:10

    Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, Δωριείς, μας έδειξαν το δρόμο.
    Μενιος-Μίνως

    ReplyDelete