11.9.18

Κίνα: Θρησκευτικές διώξεις.

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει στραφεί εναντίον των Χριστιανών στη χώρα, καθώς καίει Βίβλους, καταστρέφει σταυρούς, κλείνει εκκλησίες και διατάζει οι πιστοί να υπογράψουν έγγραφα με τα οποία απαρνιούνται την πίστη τους, σύμφωνα με κληρικούς και μια ομάδα που καταγράφει την κατάσταση των θρησκευτικών ελευθεριών στη χώρα. Όπως υποστηρίζουν ειδικοί και ακτιβιστές, ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, εδραιώνει την εξουσία του, μέσω συστηματικής καταστολής του χριστιανισμού. Πληθώρα ιερέων διαμαρτύρεται για την ραγδαία αύξηση στο λουκέτο χριστιανικών εκκλησιών ενώ άλλοι αποκαλύπτουν πως γίνονται επιδρομές στις εκκλησίες με καταστροφές επίπλων και ιερών συμβόλων.
Εκτός από τους Χριστιανούς, εκατομμύρια Μουσουλμάνοι φαίνεται πως αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, καθώς αναγκάζονται να συμμετάσχουν σε κατασκηνώσεις, όπου τους γίνεται πλύση εγκεφάλου, τρώνε χοιρινό και πίνουν αλκοόλ ως τιμωρία, όπως αποκαλύπτουν ομάδες υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και άτομα που έχουν βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις.   Από την πλευρά του ο Καϊράτ Σαμαρκάντ, ο οποίος πέρασε από τις κατασκηνώσεις «πλύσης εγκεφάλου» εξάλειψης του Ισλαμισμού, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Σχεδιάζουν μια χώρα ομοιογενή. Όλοι πρέπει να είναι Κινέζοι».
Η Διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κίνα, Σόφι Ρίτσαρτσον, τόνισε: «Δεν έχει σημασία αν είναι ο Χριστιανισμός, το Ισλάμ ή ο Βουδισμός, η κινεζική κυβέρνηση τις θεωρεί μέσο και μηχανισμό για την πραγματοποίηση διαχωρισμού».

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": «Δεν έχει σημασία αν είναι ο Χριστιανισμός, το Ισλάμ ή ο Βουδισμός, η κινεζική κυβέρνηση τις θεωρεί μέσο και μηχανισμό για την πραγματοποίηση διαχωρισμού»
ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ Η ΣΙΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Η  Σόφι Ρίτσαρτσον. ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΜΕΣΑ-ΤΡΟΠΟΙ-ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ-ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ  ΕΞΩΧΩΡΙΕΣ, ΥΠΕΡΤΕΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΘΕΩΡΩ ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ "ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ". (ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ).
ΟΜΟΙΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ....
- Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟ, ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ,
- Η ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ ΣΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ, ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ ή ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ,
- ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΒΑ ή ΠΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ή ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΩΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. 

No comments :