23/09/2018

Εντοπισμός και διάσωση 103 λαθρομεταναστών σε Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Σάμο

"Στον εντοπισμό και τη διάσωση 26 αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”. Το ανωτέρω πλωτό εντόπισε επί της ακτής, στην περιοχή “ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ” στη Λέσβο, πολυεστερικό σκάφος με 26 μετανάστες, τους οποίους διέσωσε και μετέφερε στο λιμένα Τσόνια Λέσβου, ενώ συνελήφθηκαν οι δυο από αυτούς ηλικίας 25 και 27 ετών, ως χειριστές της λέμβου που τους μετέφερε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
Στον εντοπισμό και τη διάσωση 33 αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή Θρακικού Πελάγους προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεταφέροντας τους στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Τέλος, στον εντοπισμό και τη διάσωση 44 αλλοδαπών που επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, προέβη πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου."

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ. ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ, ΟΛΟΙ, FRONTEX, ΝΑΤΟΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, Π.Ν ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ "ΤΑΞΙ". ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ. ΕΝΕΡΓΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ (ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ..."ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ".
ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΩΘΗΣΗ (push back, drive back) ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ.

No comments :

Post a Comment