22/09/2018

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Διοικητικές κυρώσεις 100.000 ευρώ στο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για παραβάσεις στα ΚΥΤ - UNICEF: Αυξάνονται οι αφίξεις ανήλικων λαθρομεταναστών

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ. ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ; ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ; ή ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ; ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;

Στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια στο νησί της Λέσβου και της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου, προχώρησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:
-Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στο νησί της Λέσβου, επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για τη διαρκή παράβαση που αφορά στην πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος με την αυθαίρετη διοχέτευση αστικών λυμάτων στον παρακείμενο χείμαρρο, γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής.

- Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, την ύπαρξη λυμάτων και στερεών αποβλήτων εντός του Κέντρου και τα οποία καταλήγουν σε γειτονικές ιδιοκτησίες, γεγονός που προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνο επικείμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.
«Οι υπεύθυνοι των δύο Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο και Χίο καλούνται και πάλι να φροντίσουν άμεσα για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, αλλιώς θα επιβληθούν νέες διοικητικές κυρώσεις», προειδοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΕΛΛΟΔΡΑΜΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ; ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΑΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ; ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2-3 ΓΥΝΑΙΚΕΣ , 20-30 ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ 4-5 ΠΑΙΔΙΑ; ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ; ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΩΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ; ΕΑΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΟΡΓΑΝΑ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΒΙΑΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΑΧΘΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ;

Ο αριθμός των παιδιών που φθάνουν στα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί, καθώς περισσότερα από 7.000 έχουν κάνει μέχρι στιγμής φέτος αυτό το επικίνδυνο ταξίδι, ανακοίνωσε σήμερα (21 Σεπτεμβρίου 2018) η UNICEF, προειδοποιώντας για τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες στους υπερπλήρεις καταυλισμούς. Η ΜΚΟ υπογράμμισε πως τα παιδιά στους καταυλισμούς πρέπει να μεταφερθούν αμέσως σε ασφαλέστερες εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα. Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 850 παιδιά έφθαναν σε ελληνικά νησιά κάθε μήνα από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση κατά 32% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, σημειώνει η UNICEF. Δεν ανέφερε κάποια συγκεκριμένη αιτία για την αύξηση αυτή, όμως επισήμανε πως τα περισσότερα ήρθαν από περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις. Ο αντιπρόσωπος της UNICEF, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τη Λέσβο και τη Σάμο, προέβλεψε πως οι αφίξεις θα αυξηθούν τους ερχόμενους μήνες και προειδοποίησε πως οι υπηρεσίες μπορεί να καταρρεύσουν.

Σύμφωνα με την UNICEF, στα ελληνικά νησιά υπάρχουν περίπου 20.500 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η βία, η ενδοοικογενειακή κακοποίηση, οι διαμαρτυρίες και οι ταραχές αποτελούν την καθημερινότητα, ανέφερε. «Η πλειονότητα των παιδιών και των νέων ανθρώπων που συνάντησα είχαν να αντιμετωπίσουν το ψυχικό τραύμα του πολέμου και στη συνέχεια εξαναγκάσθηκαν να διαφύγουν από τα σπίτια τους. Τώρα ζούν σε άθλιες συνθήκες και το τέλος δεν είναι ορατό», δήλωσε. Η UNICEF κάλεσε τις άλλες χώρες της Ε.Ε να αυξήσουν τις προσφορές τους για την επανεγκατάσταση προσφύγων και να επιταχύνουν τις επανενώσεις οικογενειών.

http://bankingnews.gr/index.php?id=385063

No comments :

Post a Comment