13/08/2018

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά: «Μη δόκιμη η χρήση του όρου λαθρομετανάστης»

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ παρουσιάζει το έγγραφο της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά κας Προκοπίδου, με αρ. Πρωτ 6264/2018, αναφορικά με τη μη ορθή χρήση του όρου "λαθρομετανάστης", το οποίο θα σταλεί προς τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά. Σε αυτό αναφέρονται τα κάτωθι:
«Κατόπιν του με αρ. πρωτ. 3144/25-7-18 εγγράφου του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με τη μη δόκιμη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», και σε εκτέλεση της με αρ. πρωτ. 8191/26-7-18 παραγγελίας της κ.Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, παρακαλούμε όπως, όταν γίνεται αναφορά σε υπήκοο τρίτης χώρας, που έχει εισέλθει στο ελληνικό έδαφος χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, να χρησιμοποιείται αντί του όρου «λαθρομετανάστης» ο όρος «παράτυπα εισερχόμενος στη χώρα» ή «πρόσφυγας» ή «μετανάστης» ή «οικονομικός μετανάστης» ή «αιτών άσυλο», προκειμένου, αφενός να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για την προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και λέξεων και αφετέρου να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Για την ύπαρξη της εν λόγω απόφασης, μας ενημέρωσε ο κ. Καλαμάρας Δημήτριος, Δικαστικός Γραμματέας ΠΕ.

http://koinoniki.gr/2018/08/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΨΕΥΤΙΚΟ.
ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "παραγγελία της κ.Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου". ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΙ;
ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΟΚΙΜΟ ή ΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ. ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ή ΜΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ, ΟΥΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΤΣΙ, "ΠΑΡΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ...ΠΑΠΑΡΙΕΣ", ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ.

Υ.Γ: ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ. "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ". ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΕΣ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ: ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΗΣ, ΛΑΘΡΟΚΥΝΗΓΟΣ, ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑΣ Κ.Λ.Π. ΟΜΟΙΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ, ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ:  Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου: «Μη δόκιμη η χρήση του όρου λαθρομετανάστης»

1 comment :

  1. Anonymous13/8/18 23:27

    44 ΑΘΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ...

    ReplyDelete