10/08/2018

Η.Π.Α: Διπλασιασμός δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο για την Τουρκία.

 Τραμπ: «Μόλις έδωσα εντολή για διπλασιασμό των δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο για την Τουρκία καθώς το νόμισμά της, η τουρκική λίρα, κατρακυλά τάχιστα έναντι του δικού μας πολύ ισχυρού δολαρίου. Το αλουμίνιο θα είναι τώρα στο 20% και ο χάλυβας στο 50%. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι καλές αυτή την εποχή».

Ερντογάν: «…η Ουάσιγκτον πρέπει να εγκαταλείψει την λανθασμένη αντίληψη ότι η σχέση μας μπορεί να είναι ασύμμετρη και να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εναλλακτικές λύσεις. Η αποτυχία να αντιστραφεί αυτή η τάση και η έλλειψη σεβασμού θα μας οδηγήσει να αναζητήσουμε νέους φίλους και συμμάχους».

ΣΧΕΤΙΚΑ:
"Tο όποιο έλλειμμα του Τουρκικού προϋπολογισμού καλύπτεται αυτόματα από ποσά άγνωστης προέλευσης."
Η Τουρκία αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού των οικονομικών της στοιχείων
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...(ή ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ...ΧΡΕΗ ΜΟΥ)

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ "ΦΡΕΣΚΟ ΧΡΗΜΑ" ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ.
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ, ΖΕΥΞΕΩΝ, ΓΕΦΥΡΩΝ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ, ΠΑΛΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥΣ.
ΠΡΙΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΑΥΛΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ. ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΔΑΣΜΩΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Η ΚΙΝΑ  ΚΑΛΥΠΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ 90% ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ: https://isxys.blogspot.com/2017/08/blog-post_45.html
ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΕΡΙ (ΤΟΥΡΚΙΣΤΙ), ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ, ΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΙΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΙΣΧΥΣ ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΚΟΠΤΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΕΤΗ. 

«Δεν θα χάσουμε τον οικονομικό πόλεμο», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που η ισοτιμία της λίρας έναντι του δολαρίου υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό. Η δήλωση αυτή μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση TRT. «Με τη βοήθεια του Θεού, θα ξεπεράσουμε τις καταστροφές και, επιπλέον, θα διεξαγάγουμε με επιτυχία τον οικονομικό πόλεμο», δήλωσε, σύμφωνα με το Ανατολή. Είναι οι πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν μετά τη σημερινή «βουτιά» της τουρκικής λίρας. Η ισοτιμία τουρκικής λίρας-δολαρίου κατέγραφε πτώση μεγαλύτερη του 10%, με την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να πέφτει στο ιστορικό χαμηλό των 6,4915.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας  ο Ερντογάν επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας. “Υπάρχουν διάφορες εκστρατείες σε εξέλιξη. Μην δίνετε σημασία”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος. “Μην ξεχνάτε, αν έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον λαό μας, τον Αλλάχ μας. Εργαζόμαστε σκληρά. Δείτε πώς είμαστε πριν από 16 χρόνια και δείτε μας σήμερα”. Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τους συμπολίτες του να ανταλλάξουν τα ξένα νομίσματα που έχουν στην κατοχή τους για να στηρίξουν την τουρκική λίρα λέγοντας ότι πρόκειται για «εθνική μάχη» στον «οικονομικό πόλεμο», που έχει κηρυχθεί, όπως υποστήριξε, στην Τουρκία. «Αν έχετε δολάρια, ευρώ ή χρυσό στο προσκέφαλό σας, πηγαίνετε στις τράπεζες για να τα ανταλλάξετε με τουρκικές λίρες. Είναι μια εθνική μάχη», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Μπαϊμπούρτ, που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Θα είναι η απάντηση του έθνους μου σε εκείνους που μας κήρυξαν οικονομικό πόλεμο» συνέχισε ο Ερντογάν δείχνοντας με το δάκτυλο ένα μυστηριώδες «λόμπι των επιτοκίων» το οποίο δεν προσδιόρισε.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Ποιοί, πως και πόσο κρατάνε ζωντανή την Τουρκία

No comments :

Post a Comment