18/08/2018

Για τις δήθεν ανθρωποθυσίες του Λυκαίου Όρους.

Τις δήθεν ανθρωποθυσίες του Λυκαίου Όρους, τις διαψεύδουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές. Για τα ευρήματα του αρχαιολόγου Κουρουνιώτη, που έκανε τις ανασκαφές, διευκρινίζεται δε σαφώς ότι: 

«Ο βωμός δεν υπέστη αλλοίωσιν τινά υπό του χρόνου από της αρχαιότητος μέχρι σήμερον, βεβαιώνει κατηγορηματικώς ότι εξετάσας μετά προσοχής τα οστά δεν εύρεν μεταξύ τούτων ουδέν χαρακτηριστικόν ανθρωπίνου οστού. Τα μεγαλύτερα οστά ανήκουν εις βόας και χοίρους».

6 comments :

  1. Anonymous18/8/18 22:51

    Διαβάζοντας προσφάτως το γνωστό βιβλίο του walter burket περί της αρχαίας ελληνικής θρησκείας κατάλαβα ότι ακόμα και στην μινωική κρήτη ήταν χλωμό να γίνονταν ανθρωποθυσίες!
    Δεν ξέρω αν το έχω ξανά αναφέρει εδώ μέσα αλλά ένα πολύ καλό ανάγνωσμα για την αρχαία ελληνική θρησκεία είναι το "Coping with the gods"

    https://www.jstor.org/stable/10.1163/j.ctt1w76x2s

    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous19/8/18 14:27

    Δηλαδή διαβάζοντας walter burket κατάλαβες ότι δεν γινόντουσαν ανθρωποθυσίες;
    Τόσα και τόσα βιβλία της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας γράφουν πουθενά για ανθρωποθυσίες;
    Ακόμα και η θυσία της Ιφιγένειας δεν είχε παρά μόνον αλληγορικό νόημα, θυσιάστηκε η ενότητα του γένους (θυσία γένους = Ιφιγένεια), γιατί ο Έλληνες και οι Τρώες ήταν ίδιο γένος (γιαυτό και ο Μενέλαος φιλοξένησε τον Πάρη στα ανάκτορα, επειδή ήταν ίδιο γένος, αν δεν ήταν θα χαρακτηριζόταν βάρβαρος).
    Η Ελληνική Μυθολογία είναι κρυμμένη ιστορία και ο Όμηρος κρατά κρυμμένα πάρα πολλά μυστικά ...
    Α.Α.
    ΥΓ. Οι γεφυραίοι θυσίαζαν στον θεό τους τον μολώχ εκτός από ζώα και ανθρώπους και τόσες χιλιετίες προσπαθούν να διαστρεβλώσουν ότι έκαναν οι πρόγονοι μας και να αλλάξουν και την ιστορία ακόμα κατηγορώντας τους Έλληνες ...

    ReplyDelete
  3. Anonymous19/8/18 15:04

    Είπαμε χλωμό, όχι σίγουρο.! Άνθρωποι σαν τον burket έχουν περάσει όλη τους την ζωή μελετώντας και αναλύοντας την αρχαία Ελληνική γραμματεία και τα αρχαιολογικά ευρήματα οπότε είναι και οι ποιο ειδικοί για να μιλήσουν περί των θεμάτων. Πέραν του ότι η μινωική περίοδος και ειδικά η θρησκεία αποτελούν μυστήριο ακόμα, ο συγκεκριμένοι επιστήμονες χειρίζονται τα αρχαία και τα νέα Ελληνικά σε άλλο επίπεδο!

    12G

    ReplyDelete
  4. Anonymous19/8/18 16:14

    @ Α.Α.

    ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ...Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ= Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ = Η ΘΥΣΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ,ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ''ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ'',ΔΛΔ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.ΠΑΡΑΒΛΕΨΑΝ ΤΟ ΟΜΑΙΜΟΝ ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΩΩΝ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  5. Anonymous19/8/18 22:05

    12G: Εκτός από τον burket είναι πάρα πολλοί ξένοι που ασχολούνται πολλά χρόνια με την αρχαία ελληνική γραμματεία, ενώ οι δικοί μας φραπεδιάζουν...
    Βρήκα τον Arthur-Bernard-Cook-Zeus-A-Study-in-Ancient-Religion-Vol-Ι και II εκδόσεις Καίμπριτζ(!) 2 τόμοι πάνω από 1.500 σελίδες, σκέψου πόσα χρόνια ασχολήθηκε για να καταλήξει να γράψει αυτά τα βιβλία!
    και πόσοι άλλοι...
    Όσο για τον burket, έχει γράψει "Ελληνική Μυθολογία και Τελετουργία" που έχει εκδοθεί από την Εθνική τράπεζα. Αυτό το βιβλίο διάβασες ή έχει και άλλο;
    Δυστυχώς δεν έχουν ασχοληθεί πολλοί Έλληνες με τα θέματα της Ελληνικής Θρησκείας, ή να ασχοληθούν με βιογραφίες π.χ του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή των Πτολεμαίων. Όσοι ασχολήθηκαν είναι σταγόνα στον ωκεανό...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  6. Anonymous20/8/18 10:53

    Όχι το ποιο γνωστό του είναι το "Αρχαία ελληνική θρησκεία"

    https://www.skroutz.gr/books/9474719.archaia-elliniki-thriskeia.html

    Έτσι όπως τα λες είναι δυστυχώς.! Πάντως θα επιμείνω, διαβάστε το Coping with the gods όσοι το έχετε με τα αγγλικά. Υπάρχει σε pfd και θα το ανεβάσω κι εγώ εδώ σε ένα λινκ για λίγο για όσους το θέλετε. Αξίζει διότι ο συγγραφέας συγκρίνει την γαλλική σχολή που υποστηρίζει ότι οι Έλληνες είχαν χάσει τον μπούσουλα από τους πολλούς θεούς και τα τελετουργικά και δεν ήξεραν τι έκαναν και τι λάτρευαν, με την γερμανική που λέει τα αντίθετα, ότι δλδ παρά τον όλο χαμό μια χαρά γνώριζαν τι έκαναν. Ο συγγραφέας καταλήγει στο αυτό συμπέρασμα και τονίζει ότι με τις έρευνες του στα χωριά της επαρχίας σήμερα διαπίστωσε ότι οι νέοι Έλληνες έχουν πολλά κοινά στον τρόπο λατρείας, τις συνήθειες και τα έθιμα με τους αρχαίους. Αυτό δλδ που ξέρουμε όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί λίγο με το θέμα, ότι ο χριστιανισμός "πάτησε" πάνω στα Ελληνικά ήθη και έθιμα για να επιβληθεί ευκολότερα στους ντόπιους, αλλά και το ότι ακόμα μέχρι σήμερα κρατάμε τις συνήθειες μας (και τη μαλακία που μας δέρνει βεβαίως) χιλιάδες χρόνια μετά.

    -Το αρχείο είναι τσεκαρισμένο για ιούς και είναι καθαρό, καλό είναι να το τσεκάρετε κι εσείς με το κατέβασμα.
    -http://www.filedropper.com/copingwiththegods

    12G

    ReplyDelete