29/08/2018

Ρωσσία: Ο Πούτιν καρατόμησε 15 στρατηγούς - Ανακοίνωσε την νέα ισχυρότερη γενιά πυρηνικών όπλων - Άσκηση "Vostok-2018"

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": Η ΑΠΟΔΥΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΤΟ  ...ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΟΙΓΚΟΥ.

ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΤΙΚA ΕΔΩ:
Πογκρόμ της ηγεσίας του ρωσικού στόλου της Βαλτικής…
Μόσχα: Δολοφόνησαν με μαχαίρι στη καρδιά Ρωσίδα πράκτορα
Διαμάχη εξουσίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και Κρεμλίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/search

Ο Πούτιν απέλυσε 15 στρατηγούς την Τρίτη, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν στην τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια των τελευταίων 40 ετών. Ανάμεσα στους απολυμένους ήταν ο Βλάνλεν Ακσενόφ, ο υφυπουργός του ρωσικού Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και ο Σεργκέι Κορυούτσιν, επικεφαλής των ομοσπονδιακών σωφρονιστικών υπηρεσιών στην περιφέρεια Omsk της Ρωσίας. Οι ομαδικές απολύσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών είναι συχνό φαινόμενο, σημειώνουν οι ειδικοί. Έντεκα στρατηγοί απολύθηκαν τον Απρίλιο του 2018 και άλλοι είχαν απομακρυνθεί το 2016 και το 2017.

Κατά τους προηγούμενους γύρους απολύσεων, ορισμένοι αξιωματούχοι συνελήφθησαν για διαφθορά και η περίπτωση αυτής της εβδομάδας δεν ήταν διαφορετική. Τουλάχιστον ένας στρατηγός, ο Μιχαήλ Μπεγκούν, ο υπουργός έκτακτης ανάγκης στην περιοχή του Τομσκ της Ρωσίας, καταδικάστηκε για κατηγορίες διαφθοράς για φερόμενες δωροδοκίες. Οι ειδικοί υποψιάζονται ότι περισσότερες συλλήψεις θα μπορούσαν σύντομα να πραγματοποιηθούν. "Οι λόγοι για τους οποίους οι στρατηγοί απολύονται ποικίλλουν: μπορεί να έχασαν μια εσωτερική πάλη εξουσίας. η ηγεσία δεν θέλει την μακροχρόνια παραμονή κάποιου σητν ίδια θέση φοβούμενη τον νεποτισμό, διαφορές πολιτικής σκέψης, υπαρκτή και μη διαφθορά", δήλωσε στο Newsweek ο Yuval Weber, ειδικός αναλυτής σε θέματα Ρωσίας του Ινστιτούτου DMGS-Kennan στο Κέντρο Wilson, στην Ουάσινγκτον. "Σπάνια όσοι βρίσκονται στην κορυφή είναι καθαροί, αλλά μερικές φορές ένας αξιωματούχος μπορεί να υπερβεί τα εσκαμμένα. Όταν κάποιος χάνει μια εσωτερική πάλη εξουσίας, μπορεί εύκολα να βρεθεί μια ένδειξη διαφθοράς».

Τα νέα όπλα της Ρωσσίας περιλαμβάνουν ένα νέο υπερηχητικό σύστημα το KINZHAL, έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο με απεριόριστη εμβέλεια τον SARMAT, έναν πυρηνοκίνητο βαλλιστικό πύραυλο τον AVANGARD, τα υποβρύχια drones POSEIDON και ένα μοναδικό πολεμικό σύστημα λέιζερ το PERESVET. Μετά την παρουσίαση αυτών των νέων όπλων, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για μια νέα κούρσα εξοπλισμών ικανή να αφανίσει ολόκληρες χώρες και για έναν θανατηφόρο ρωσσικό πύραυλο. Από τη πλευρά της ωστόσο η Ρωσσία, δηλώνει ότι υποχρεώθηκε να αναπτύξει ένα ικανό όπλο να παρακάμπτει την πυραυλική άμυνα προκειμένου να επαναφέρει την πυρηνική ισορροπία. Συνεχίζει τονίζοντας πως η κατασκευή των νέων όπλων δεν αποτελεί επιθετική κίνηση και εάν οι εμπλεκόμενοι μίας πιθανής στρατιωτικής σύγκρουσης αντιληφθούν ότι σε περίπτωση επίθεσης όλοι θα καταστραφούν, κανείς δε θα πολεμήσει. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πούτιν είπε χαρακτηριστικά, «Δεν μας άκουσαν τότε. Τώρα θα ακούσετε», επισημαίνοντας πως η έκκληση για την ισορροπία των δυνάμεων και τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων πρέπει επιτέλους να ακουστεί.

Ετοιμη για την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των τελευταίων 40 ετών (μεγαλύτερη από την άσκηση Ζαπάντ το 1981) είναι η Ρωσσία. Η άσκηση με την κωδική ονομασία "Vostok-2018" θα διεξαχθεί στην κεντρική και ανατολική Ρωσσία από τις 11 έως της 15 Σεπτεμβρίου. Θα συμμετάσχουν 300.000 στρατιώτες, περισσότερα από 1.000 αεροσκάφη, δύο τμήματα του ρωσικού στόλου και όλες οι εναέριες μονάδες του. Έχει το χαρακτήρα μιας διεθνούς στρατιωτικής άσκησης που θα γίνει σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα όσον αφορά την επικράτεια αλλά και τον αριθμό των δομών διοίκησης και των στρατευμάτων, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment