17/07/2018

ΗΠΑ: Το UAV XQ-58C συνεργάτης των επανδρωμένων αεροσκαφών, θα πετάξει φέτος.

Αργότερα αυτό το έτος, η πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (“USAF”) θα δοκιμάσει μια νέα έννοια ανεπάνδρωτου εναέριου οχήματος (UAV) που σχεδιάστηκε για να ενεργεί ως ο συνεργάτης των μαχητικών αεροσκαφών που έχουν ανθρώπους πιλότους. Η “Kratos”, ο κατασκευαστής “UAV” στόχων, ανέπτυξε το “XQ-58A”. Το 2016, όταν η “USAF” ανέθεσε την σύμβαση “LCASD” στην “Kratos”, το “Popular Mechanics” δημοσίευσε: «Το ‘UAV’ θα μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες των 0,9 ‘mach’ για μικρές περιόδους, έχει αυτονομία 1500 ναυτικών μιλίων, και μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον δύο βόμβες μικρού διαμετρήματος ‘GBU-39’. Θα διαθέτει ‘εξαιρετική ευελιξία’ για την αποφυγή πυραύλων». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το “Flight International”, το “XQ-58A” έχει μήκος 30 ποδών με εκπέτασμα φτερών 27 ποδών. Μπορεί να μεταφέρει εσωτερικά φορτίο 600 λιβρών. Οι δύο βόμβες “GBU-39” (250 λίβρες η κάθε μία) πράγματι θα ήταν σύμφωνες με το δηλωθέν φορτίο των 600 λιβρών. Η μεταφορική ικανότητα εσωτερικού φορτίου υπαινίσσεται ότι το ανεπάνδρωτο αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για να ελαχιστοποιεί την υπογραφή του στο ραντάρ.

Στο πλαίσιο της έννοιας «πιστός κολλητός» της “USAF”, ένα πλευρικό “UAV” μπορεί να ενεργεί σε συνεννόηση με τον επανδρωμένο συνεργάτη του για να καταρρίπτει εχθρικά μαχητικά, να διενεργεί παρεμβολές καθώς το επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποιεί επίθεση, ή να καταστέλλει και να καταστρέφει τις εχθρικές αεράμυνες πριν το επανδρωμένο αεροσκάφος εισέλθει στο βεληνεκές τους. Το εργαστήριο Έρευνας Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησε το “XQ-58A” έξω από το μεγαλύτερο πρόγραμμα Low-Cost Attritable Strike Demonstrator (LCASD), το οποίο σχεδιάστηκε ως ένας τρόπος για την εισαγωγή επιπλέον ατράκτων, ισχύος πυρός και ικανοτήτων στην “USAF” χωρίς την κατασκευή πανάκριβων νέων μαχητικών αεριωθούμενων. Εναλλακτικά, όπως επισημαίνει το “Flight International”, η τεχνολογία του πιστού κολλητού μπορεί να μεταφερθεί στα παλιότερα αεροσκάφη της “USAF”, δημιουργώντας ανεπάνδρωτα αεροσκάφη. Η αποκάλυψη ότι το “UAV Valkyrie” ονομάζεται “XQ-58C” βάζει τέλος στην φημολογία με την οποία το μυστήριο αεροσκάφος είχε λάβει την ονομασία “X-58”. Το Αθόρυβης Τεχνολογίας Υπερηχητικό Αεροσκάφος, γνωστό και ως “QueSST”, αποκαλύφθηκε πρόσφατα με τον χαρακτηρισμό “X-59”, εγείροντας ερωτήματα ως προς το ποιο άγνωστο αεροπορικό έργο έχει ονομαστεί ως “X-58”.

http://www.proelasi.org/

ΣΧΕΤΙΚΟ: Το Ώστιν θα είναι η έδρα της νέας «Διοίκησης Μέλλοντος» του στρατού των ΗΠΑ. Θα υλοποιεί ομάδες πολλαπλών λειτουργιών που θα ανταποκρίνονται  στις έξι μεγάλες προσπάθειες εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας: Μεγάλων Αποστάσεων Πυρά Ακριβείας, Όχημα Μάχης Επόμενης Γενιάς, Μελλοντική Κάθετη Ανύψωση, Δίκτυο, Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα και Φονικότητα Στρατιωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΗΠΑ: Αυτόνομη οδήγηση φορτηγών

No comments :

Post a Comment