18/07/2018

Η «Leonardo» παρουσίασε το νέο «AESA» ραντάρ «Grifo-E»

Το “Grifo-E” είναι μια εξέλιξη του μεγάλης απήχησης ραντάρ ελέγχου πυρός “Grifo” (“M-Scan”) για μαχητικά αεροσκάφη, το οποίο έχει περισσότερες 450 μονάδες να πετούν με έξι πολεμικές αεροπορίες παγκοσμίως. Επαναχρησιμοποιώντας την αποδεδειγμένη τεχνολογία κεραίας “E-Scan” της “Leonardo” ενώ με την πρόσθεση ποικιλίας προηγμένων ικανοτήτων που βασίζονται σε μια συστοιχία πολλαπλών ανοιγμάτων και ενα δεκτή πολλαπλών καναλιών, το “Grifo-E” προσφέρει δυνατότητες ελέγχου πυρός «E-Scan» πολύ υψηλών προδιαγραφών σε ένα οικονομικό, ελαφρύ και χαμηλής κατανάλωσης πακέτο. Το “Grifo-E” ειναι διαθέσιμο για παραγγελίες. Το πρωτο σύστημα αναμένεται να πιστοποιηθεί εντός του 2019, με τις πρώτες παραδόσεις να προετοιμάζονται να υλοποιηθούν εντός του 2020. Είναι κατάλληλο για ελαφριά στρατιωτικά αεροσκάφη όπως επίσης και μεγαλύτερα αεροσκάφη. Το εύκαμπτο, αρθρωτό σύστημα “Grifo-E”, μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί για να πληροί τους περιορισμούς εγκατάστασης ενός μεγάλου φάσματος αεροπορικών πλατφορμών.

Το νέο ραντάρ έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί στις εγκαταστάσεις της “Leonardo” στη Νερβιάνο και το Εδιμβούργο, καθιστώντας το, ένα ευρωπαϊκής κατασκευής ραντάρ που ειναι έτοιμο για διεθνείς εξαγωγές. Το “Grifo-E” χρησιμοποιεί την τεχνολογία ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (“AESA”) της “Leonardo”, επίσης γνωστή ως “E-Scan”, εξ’ου κι η γραμματική κατάληξη “-E”. Η τεχνολογία “AESA” εμπλέκει ένα περίβλημα εκατοντάδων μικροσκοπικών στοιχείων ραντάρ που χρησιμοποιούνται για την καθοδήγηση της ηλεκτρονικής δέσμης, αντί το ραντάρ να καθοδηγείται χειροκίνητα για την στόχευση της δέσμης στον στόχο. Αυτό σημαίνει ότι η δέσμη μπορεί να κινηθεί τριγύρω εξαιρετικά γρήγορα, επιτρέποντας στο ραντάρ να εκτελεί πολλαπλές ταυτόχρονες αποστολές. Επειδή τα δομικά στοιχεία  του “Grifo-E” ειναι ώριμες, αποδεδειγμένες τεχνολογίες που ανήκουν στην “Leonardo”, η εταιρεία έχει μπορέσει να επενδύσει στην ανάπτυξη σειράς εξελιγμένων νέων λειτουργιών για το ραντάρ, εκμεταλλευόμενη πλήρως τις ικανότητες “AESA”, του δέκτη πολλαπλών καναλιών και των μονάδων επεξεργασίας πολλαπλών πυρήνων.

Απόδοση/Μετάφραση από το “airrecognition.com” για την Προέλαση.

http://www.proelasi.org/

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Η «Leonardo». ΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ, ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ;  ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ "ΑΟΡΑΤΩΝ" ΣΤΟΧΩΝ (“E-Scan”) ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ.

No comments :

Post a Comment