19/07/2018

Ανακοίνωση Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος - Αυστραλίας

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας έχει ως αρχή να μην κάνει πολιτικά σχόλια σε κανένα επίπεδο. Αγωνίζεται επί χρόνια για την αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, την προστασία του Αρχαίου, Μεσαιωνικού, Νεότερου Ελληνικού πολιτισμού που καταστρέφεται συστηματικά στο κράτος αυτό, στις προαιώνιες εστίες του Μακεδονικού Ελληνισμού, όπως Γευγελή, Λυχνίδα-Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Μοναστήρι, καθώς και την καθιέρωση της 24ης Φεβρουαρίου ως ημέρας μνήμης γενοκτονίας του Μακεδονικού Ελληνισμού από το 1870 μέχρι το 1949.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, κατόπιν εισηγήσεως της Νομικής της Υπηρεσίας δεν υπέγραψε το κείμενο που κατέθεσαν οι λοιπές Παμμακεδονικές Ενώσεις και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στο Συμβούλιο Επικρατείας. Το μείζον αυτό εθνικό πρόβλημα χρειάζεται μεν νομική αντιμετώπιση, αλλά τη σωστή, που θα υποβοηθήσει τον εθνικό αγώνα και η οποία θα παράξει εκείνα τα αποτελέσματα προς την εθνική δικαίωση. Σημειώνεται επίσης, ότι αποτελεί τουλάχιστον ιστορικά ανόητο καθώς είναι γνωστός του ρωσικού παράγοντα διαχρονικά, ο ισχυρισμός περί δήθεν «χρηματισμού» των συμμετεχόντων στις μεγάλες εθνικές διαμαρτυρίες- συλλαλητήρια

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, επιφυλάσσεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ενεργειών της τις επόμενες ημέρες, οι οποίες βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, τόσο νομικά όσο και εθνικά.  Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις σε εγρήγορση, ενότητα, μακριά από άστοχες και νομικά αβάσιμες ενέργειες.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: Ιωάννης Νισύριος, Δικηγόρος παρά Αρείω Πάγω, & Συνεργάτες
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ: Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος

No comments :

Post a Comment