21/07/2018

Ρωσία: Το Drone κρούσης Okhotnik-Β πρότυπο για το μαχητικό 6ης γενιάς

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στην δημοσιότητα για το υπο ανάπτυξη νέο ρωσικό μαχητικό 6ης γενιάς. Όπως φαίνεται οι Ρώσοι έχουν επιλέξει το νέο μαχητικό τους να είναι μη επανδρωμένο σύμφωνα με το πρακτορείο TASS. Όπως αναφέρει το πρακτορείο το νέο μαχητικό θα βασίζεται τεχνολογικά και σχεδιαστικά στο Drone κρούσης Okhotnik-Β (Hunter) του οποίου κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί κάποιες πληροφορίες. Αν και το νέο μαχητικό δεν έχει λάβει την τελική του μορφή το αεροσκάφος θα είναι μη επανδρωμένο και θα μπορεί να αναλάβει αυτόνομες αποστολές μάχης δηλ. να απογειώνεται αυτόνομα να ίπταται προς το στόχο, να πραγματοποιεί την αποστολή του και να επιστρέφει στην βάση του επίσης αυτόνομα. Βασικό όμως στοιχείο του νέου μαχητικού είναι ότι την απόφαση για την χρήση του οπλισμού που θα φέρει θα την έχει ο άνθρωπος που θα χειρίζεται το αεροσκάφος από την βάση του και όχι ο υπολογιστής του αεροσκάφους.

Η ανάπτυξη του 20 τόνων βάρους Drone κρούσης Okhotnik-Β (Hunter) ξεκίνησε το 2011 και κατασκευάζεται από την εταιρεία Sukhoi Aircraft στο εργοστάσιο Chkalov στην πόλη Novosibirsk. Το σχέδιο που οι Ρώσοι υιοθέτησαν για το νέο Drone είναι της ιπτάμενης πτέρυγας, για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα σύνθετα υλικά και έχει εφαρμοστεί ειδική επικάλυψη stealth. Το αερόχημα θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα jet και θα μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 1.000 χλμ/ώρα.Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο το αεροσκάφος θα πραγματοποιήσει την πρώτου πτητική δοκιμή το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση.

https://www.defence-point.gr/news/sto-drone-krousis-okhotnik-v-tha-vasizete-schediastika-to-machitiko-6is-genias-tis-rosias

No comments :

Post a Comment