13.7.18

Τσίπρας για Αλβανία: Πέραν της ΑΟΖ, απομένει το ζήτημα του εμπολέμου και των ...συνόρων (;;;)

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως στην ένταξη της "Βόρειας Μακεδονίας" και των "Μακεδόνων της" στο ΝΑΤΟ, ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:
«Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Και συνέχισε, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων.
«Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του Α.Τσίπρα: https://www.youtube.com/watch?v=-tA7oRLmUNw

ΣΧΕΤΙΚΟ: Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ, ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΚΘΕΤΙΚΑ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΘΗΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.

No comments :