16/11/2017

Ρωσία: Παρουσίασαν εικόνες από ηλεκτρονικό παιγνίδι ως απόδειξη ότι οι Η.Π.Α συνεργάζονται με το ISIS

Στο Popular Mechanics (που επικαλείται την ερευνητική ομάδα του bellingcat.com)διαβάζουμε πως οι εικόνες ανέβηκαν στον επίσημο λογαριασμό του Υπουργείου στο Twitter και στο Facebook πριν λίγες ημέρες, αλλά κατέβηκαν μετά από λίγες ώρες, όταν χρήστες άρχισαν να επισημαίνουν πως δεν είναι πραγματικές, αλλά προέρχονται από ένα παιχνίδι που κυκλοφόρησε πριν δύο χρόνια.Οι εικόνες προέρχονται από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και απεικονίζουν ένα AC-130 να προσβάλει στόχους στο έδαφος. Μια ακόμη εικόνα προέρχεται από παλαιότερο βίντεο του Russia Today, που κατηγορείται ως όργανο προπαγάνδας του Κρεμλίνου, μαζί με το πρακτορείο Sputnik. Μια τρίτη εικόνα τραβηγμένη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος και που υποτίθεται πως δείχνει Αμερικανούς να βοηθούν το ISIS, προέρχεται από βίντεο του 2016, του Υπουργείου Άμυνας του Ιράκ και στη πραγματικότητα δείχνει την Ιρακινή Αεροπορία να βομβαρδίζει στόχους τζιχαντιστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ρωσική κυβέρνηση έχει πιαστεί στα πράσα να διανέμει ψευδείς ειδήσεις, εικόνες και βίντεο. Νωρίτερα φέτος, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε ένα βίντεο στον αμερικανικό σκηνοθέτη Oliver Stone στο κινητό του που ισχυρίστηκε ότι απεικόνιζε ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν ενάντια στο ισλαμικό κράτος. Στην πραγματικότητα, το βίντεο ήταν από το 2009 και έδειχνε αμερικανικά στρατεύματα που πολεμούσαν τους Ταλιμπάν.

ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ: https://www.ptisidiastima.com/russia-tried-to-pass-off-a-video-game-as-combat-footage/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Η Ρωσία χρησιμοποιεί screenshot από παιχνίδι για να αποδείξει την συνεργασία των ΗΠΑ με την ISIS

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν διαθέτει αποδείξεις ότι υπήρξε συνεργασία των ΗΠΑ με μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία, ανασκευάζοντας έτσι ευθαρσώς πρόσφατη μεγάλη γκάφα του υπουργείου Άμυνας. «Δεν μπορώ να μιλήσω για συνεργασία. Βασιζόμαστε σε γεγονότα. Δεν διαθέτουμε αποδείξεις, ότι στην περίπτωση αυτή υπήρξε κάποιο είδος συνεργασίας», ανέφερε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. Να τονιστεί βέβαια το «στην περίπτωση αυτή»…

Είναι άραγε πιθανό πρόθεση του επικεφαλούς της ρωσικής διπλωματίας να είναι το να «κοντύνει» τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας στην κούρσα της διαδοχής του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία όμως μάλλον αργεί, ή εναλλακτικά στη μάχη επιρροής στο Κρεμλίνο όπου δείχνει να υπολείπεται του Σεργκέι Σοϊγκού; Απλές εικασίες.

http://www.defence-point.gr/news/o-lavrof-sozi-tin-timi-tis-rosias-apokatastasi-esti-filosofin

No comments :

Post a Comment