10/11/2017

Ρωσία και Κίνα ιδρύουν κοινή σχολή διερμηνέων και μεταφραστών

Την από κοινού σύσταση μίας σχολής μετάφρασης και διερμηνείας με στόχο να καλλιεργηθεί το γλωσσικό ταλέντο ανάμεσα στις δύο χώρες συμφώνησαν πανεπιστήμια στην Κίνα και την Ρωσία.  Οι τελειόφοιτοι της σχολής θα παίρνουν μάστερ από τα πανεπιστήμια Χαϊλονγκτζιάνγκ και Λομονόσοφ της Μόσχας. Το πρώτο έτος θα ολοκληρώνεται στο Χαρμπίν και όσοι περάσουν τις εξετάσεις θα συνεχίζουν το δεύτερο έτος στη Ρωσία. Με την ολοκλήρωση ενός διετούς εκπαιδευτικού προγράμματος, οι σπουδαστές θα παίρνουν διπλώματα και από τα δύο πανεπιστήμια. Η σχολή αυτή έχει στόχο να εκπαιδεύσει δίγλωσσους Κινέζους και Ρώσους μεταφραστές και διερμηνείς. «Με την ίδρυση αυτής της σχολής προσβλέπουμε στη συνεργασία και το πώς μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανταλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Κίνας» δήλωσε ο Λιου Ντετσάν επικεφαλής του κόμματος στο πανεπιστήμιο Χαϊλονγκτζιάνγκ.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ  ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ.

1 comment :

  1. Η Κινα κινιται αθορυβως. Την δεκαετια του 60 δεν υπηρχε κινεζος στο Σικαγο. Τωρα εχει μια chinatown οπως η Νεα Υορκη. Η Ευρωπη πρεπρι να προσεξει τα λιμανια της.

    ReplyDelete