27/11/2017

Πακιστάν: Σφοδρές συγκρούσεις στο Ισλαμαμπάντ – στους δρόμους ο στρατός

Tην κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας προκάλεσαν οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών διαδηλωτών στο Ισλαμαμπάντ, προκειμένου να διασφαλιστεί η τάξη στην πρωτεύουσα του Πακιστάν. Ο μέχρι τώρα απολογισμός των συγκρούσεων είναι ένας αστυνομικός νεκρός από πέτρα που δέχθηκε στο κεφάλι και τουλάχιστον 190 τραυματίες, εκ των οποίων 137 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. «Η κυβέρνηση (…) εξουσιοδοτεί την ανάπτυξη ενός επαρκούς αριθμού στρατιωτών των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων (…) για να συνδράμουν τις πολιτικές δυνάμεις και να τηρηθεί η τάξη στην περιοχή του Ισλαμαμπάντ από την 25η Νοεμβρίου και μέχρι νεωτέρας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε από τις διοικητικές αρχές του Ισλαμαμπάντ. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται μετά από μία πολύ μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση, όπου περίπου 8.500 αστυνομικοί και παραστριωτικοί αναπτύχθηκαν σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι ωστόσο δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τους 2.000 διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει από την 6η Νοεμβρίου τον κεντρικό οδικό άξονα του Ισλαμαμπάντ.

Εκτοξεύοντας δακρυγόνα και κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών, οι αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών απάντησαν στη «βροχή» από πέτρες και άλλα αντικείμενα που πέταγαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι επίσης πυρπόλησαν περιπολικά της αστυνομίας. Οι ισλαμιστές διαδηλωτές έχουν καταλάβει από τις 6 Νοεμβρίου μια γέφυρα που συνδέει το Ισλαμαμπάντ με τη γειτονική πόλη Ραουαλπίντι, παραλύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των δύο πόλεων και δημιουργώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα. Ανήκουν σε μια θρησκευτική οργάνωση, την Τεχρίκ-ι-Λαμπαΐκ Γιαχ Ράσουλ Άλαχ Πακιστάν, και ζητούν εδώ και εβδομάδες την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας, επειδή ήθελε να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις στον αμφιλεγόμενο νόμο για τη βλασφημία, σχέδιο το οποίο στο μεταξύ έχει εγκαταλειφθεί.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Αφού δεν σέβονται τους συμπατριώτες τους αστυνομικούς που είναι ισλαμιστές και εκτοξεύουν πέτρες στα κεφάλια τους, με αποτέλεσμα νεκρό ή νεκρούς, σκεφτείτε πως βλέπουν τους Έλληνες αστυνομικούς ή πολίτες...
    Μπράβο στον ΠΑΟΚ!!!
    Δεν υποστηρίζω καμία ομάδα, δεν μου πολυαρέσει το ποδόσφαιρό, αλλά μετά τα χθεσινά : ΠΑΟΚ ΟΛΕ!!!
    Α.Α.

    ReplyDelete