09/11/2017

Η Τουρκία θα υπογράψει συμφωνία συμπαραγωγής συστημάτων αεράμυνας με Γαλλία και Ιταλία - Νέος τηλεχειριζόμενος πύργος μάχης από την Aselsan

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση «NTV» η Τουρκία προτίθεται να υπογράψει με τη Γαλλία και την Ιταλία, συμφωνία για την απόκτηση, διάθεση και κοινή παραγωγή αμυντικών συστημάτων Samp/T της σύμπραξης Eurosam. Αυτό αναφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο δελτίο ειδήσεων. Σύμφωνα με το κανάλι, η συμφωνία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για την απόκτηση του ρωσικού S-400 Triumph. Η τελική συμφωνία θα υπογραφεί σήμερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία προβλέπει ότι η Τουρκία θα λάβει την τεχνολογία για την παραγωγή του δικού της συστήματος αεροπορικής άμυνας ‘Hisar’. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press» ανέφερε ότι η Τουρκία μετά την απόκτηση των S-400 από τη Ρωσία, άρχισε διαπραγματεύσεις για την αγορά συστημάτων αεράμυνας SAMP/T.

The Hellenic Information Team

Την ανάπτυξη του τηλεχειριζόμενου πύργου μάχης SARP-M134 ολοκλήρωσε η Aselsan. Πρόκειται για μια έκδοση του πύργου SARP με πολυβόλο Gatling Μ-134 Minigun (6 x 7,62 χιλιοστά). Το M-134 έχει ρυθμό βολής 2.000-6.000 φυσίγγια το λεπτό και δραστικό βεληνεκές 1.000 μέτρα. Ο SARP-Μ134 αναπτύχθηκε για χρήση από ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα (ως σύστημα παροχής πυρών υποστήριξης), μεταφορικά ελικόπτερα, πλοία, αλλά και ως στατικό μέσο άμυνας στρατιωτικών φυλακίων, παρατηρητηρίων και άλλων κρίσιμων εγκαταστάσεων. Εκτός του Μ-134 ο πύργος μάχης SARP μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλα διαφόρων διαμετρημάτων και με αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών. Είναι τηλεχειριζόμενος και μπορεί να εκτελεί βολές κατά την κίνηση. Ενσωματώνει θερμικό σκοπευτικό για χρήση ημέρα και νύχτα, ενώ το σύστημα ελέγχου πυρός που διαθέτει έχει την ικανότητα της αυτόματης ανίχνευσης στόχων. Για τα πολυβόλα των 7,62 χιλιοστών η αναχορηγία είναι της τάξεως των 1.000 φυσιγγίων, για τα πυροβόλα των 12,7 χιλιοστών είναι 400 φυσίγγια, ενώ για τους αυτόματους εκτοξευτές βομβίδων είναι 96 βομβίδες.
 

No comments :

Post a Comment