10.10.17

ΜΥΑ/ΛΣ: Προμήθεια εξαιρετικών επιχειρησιακών στολών

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει υποδειγματική δουλειά στην ΜΥΑ/ΛΣ. Σε επίπεδο επιχειρήσεων η Μονάδα έχει συμμετάσχει στο σύνολο των εθνικών επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου με άριστα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα την καταδίωξη ταχύπλοου σκάφους με Αλβανούς λαθρεμπόρους και την εκτέλεση βολών sniper από Ε/Π του Λ.Σ. Σε επίπεδο εκπαίδευσης, η μόνιμη συνεργσία με US Navy Seals τα τελευταία χρόνια και η υιοθέτηση ημερήσιου προγράμματος που επιτρέπει την καθημερινή εκπαίδευση στο αντικείμενο του CQB έχει ανελίξει την ΜΥΑ στο σημείο να καλύπτει τα επιχειρησιακά κριτήρια ετοιμότητας μονάδων της USSOCOM. Το μόνιμο θέμα που αντιμετωπίζει η Μονάδα είναι η χρηματοδότηση καθώς η οικονομική κρίση έχει, όπως είναι γνωστό, επηρρεάσει τις Ε.Δ. και τα Σ.Α. – ιδιαιτέρως μάλιστα το Υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο δεν διαθέτει τους προυπολογισμούς του ΥΕΘΑ.

Τα στελέχη της ΜΥΑ, βρήκαν λύση και σε αυτό το πρόβλημα, καθώς έχοντας εξασφαλίσει ποσά δωρεών τα τελευταία χρόνια, διαθέτουν αυτή την στιγμή πολύ πιο εξελιγμένα υλικά σε όλα τα αντικείμενα αρμοδιότητας τους.

Τελευταία εξέλιξη σχετικά με τον εξοπλισμό της ΜΥΑ/ΛΣ είναι η προμήθεια επιχειρησιακών στολών και συγκεκριμένα:

Για επιχειρήσεις νηοψίας, υιοθετείται χιτώνιο και
παντελόνι γκρι απόχρωσης της εταιρείας Arcteryx:

Αρβύλες της εταιρείας LOWA:

Για επιχειρήσεις σε ορεινό περιβάλλον η Μονάδα έχει προμηθευτεί έδω και 3 χρόνια στολές της εταιρείας Crye Precision:

Σε συνδυασμό με τα διαβαθμισμένα επιχειρησιακά υλικά που έχει αποκτήσει η ΜΥΑ/ΛΣ, με το τέλος της τωρινής σεζόν η Μονάδα θα διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που σε συνδυασμό με το κατάλληλο νομικό πλαίσιο και την καθημερινή επιχειρησιακή εκπαίδευση θα παρέχει στους λαμβάνοντες αποφάσεων ένα έμπειρο και άρτιο σε όλα τα επίπεδα τακτικό και επιχειρησιακό όπλο για υψήλου κινδύνου απειλές.

No comments :