01/09/2017

Ντιμιτρόφ: Θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ ως "FYRO Macedonia" - Ζόραν Ζάεφ: Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα για να γίνουμε πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, σε ερώτηση, που του τέθηκε στο σημερινό συνέδριο, που έλαβε χώρα στο σκοπιανό ΥΠΕΞ, εάν περιμένει η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ μέχρι το τέλος του χρόνου, είπε χαρακτηριστικά: «Ο ενθουσιασμός χτίζει υψηλές προσδοκίες, αλλά μας ωθεί επίσης προς τα εμπρός. Πιστεύω, λοιπόν, ότι το βασικό ζήτημα δεν είναι αυτό, αλλά εάν θέλουμε ως κοινωνία, ως έθνος να προχωρήσουμε ενισχυμένοι στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πάμε μπροστά. Ελπίζουμε ότι θα αναγνωρίσουν όλοι ότι το θέμα αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς». Πρόσθεσε, ότι η χώρα του, με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία, είναι έτοιμη να δεχθεί πρόσκληση στο πλαίσιο της προσωρινής αναφοράς, δηλαδή ως FYROM, που χρησιμοποιείται από τον ΟΗΕ για ένταξη στη Συμμαχία. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, που δικαίωσε τα Σκόπια, αλλά τόνισε ότι «δεν θέλουμε να επιρρίψουμε την ευθύνη στην Ελλάδα για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ, ουσιαστικά η Ελλάδα πρέπει να μας δει ως ένα σύμμαχο», είπε ο Ντιμιτρόφ.

«Μια θετική ατμόσφαιρα μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα και για τις δύο πλευρές. Το πιστεύω, τη σωστή στιγμή θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, για το ποιες θα είναι οι παραλλαγές και οι πιθανές λύσεις στο πρόβλημα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εντυπώσεις της χθεσινής συνάντησης με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. «Είμαι θετικός, και από την ίδια τη συνάντηση και από τα πράγματα που λαμβάνουν χώρα με τη συνολική γειτονιά.  Έτσι με τη Δημοκρατία της Ελλάδας, υπάρχει, ήδη, μια θετική ατμόσφαιρα, υπάρχει φιλία, διάλογος και συνομιλίες, Και οι δύο συναντήσεις των δύο υπουργών στην Αθήνα και τα Σκόπια επιβεβαίωσαν αυτό, δήλωσε ο Ζάεφ κατά τη σημερινή επίσκεψη στο Αρατσίνοβο με αφορμή τις μουσουλμανικές γιορτές του Κουρμπάν Μπαϊράμ. Επισήμανε ότι έχει κληθεί από τον διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς, μέσα στο Νοέμβριο, Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, όταν θεωρεί ότι σκόπιμο, να βρεθούν πιθανές εναλλακτικές λύσεις. «Η πρόθεσή μας είναι μαζί με την αντιπολίτευση να λύσουμε αυτό το ζήτημα, λόγω του ενδιαφέροντος όλων των πολιτών της χώρας. Τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κοινό σκοπό μαζί στην εξεύρεση λύσης. Να μην καθυστερήσει άλλο το πρόβλημα μεταξύ της χώρας μας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας, που πολλά χρόνια περιμένει στην θύρα του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας πρέπει τελικά να κάνει ένα βήμα για να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», δήλωσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με την Sitel.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ: http://www.echedoros-a.gr/2017/08/blog-post_435.html ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΤΙΚΟΣ ΤΙΤΑΝΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

1 comment :

  1. Anonymous1/9/17 20:36

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΣΦΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ,ΣΦΑΛΕΙ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΙΣ...ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΠΡΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΛΛΩΣΤΕ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete