29.9.17

Θράκη: Πρακτικές «παθητικής κοσσοβοποίησης». Οι ευθύνες των ΑΝ.ΕΛ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΕΙΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ.
ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ... ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ, ΔΕΝ ΤΙΘΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΥΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ. Η ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ "ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ", ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΟΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΚΩΣ ΕΞΕΔΩΘΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΑΝ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΗΣ (ΕΞ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ) ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ, ΕΙΧΑΝ ΑΠΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΤΟΤΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΚΡΙΣΗ.  ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΔΩΡΟ, ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝ ΜΙΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ.  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΕΧΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ. ΛΕΓΕΤΑΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ"), ΠΟΥ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΚΚΙΝΗΘΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η μεταστροφή των ΑΝ.ΕΛ. στο ζήτημα της ΤΕΞ και η σιωπή του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου στο «εσωτερικό πραξικόπημα» Σκουρλέτη-ΣΥΡΙΖΑ κατά ΑΝ.ΕΛ. με το ζήτημα της αμφιλεγόμενης συμμετοχής της Εθνοφυλακής στις επετειακές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, απασχόλησαν την κοινή γνώμη της Θράκης την εβδομάδα που διανύουμε, η οποία ανακάλεσε στη μνήμη της προηγούμενες παλινωδίες των ΑΝ.ΕΛ. στην περιοχή. Στην ειδησεογραφία της προηγούμενης εβδομάδας, όπως είχαμε εγκαίρως επισημάνει, εντάσσονταν οι φήμες που ήθελαν τους ΑΝ.ΕΛ. να υπαναχωρούν ψηφίζοντας την τροποποιημένη από το υπουργείο Δικαιοσύνης ρύθμιση για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» για την οποία όπως είναι γνωστό είχαν αντιταχθεί με αποτέλεσμα να την αποσύρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής για να την επαναφέρει τροποποιημένη. Όπως όλα δείχνουν οι ενστάσεις ξεπεράστηκαν με την προσθήκη φράσης που θα αναφέρει: «Τηρούμενων και των διατάξεων του άρθρου 11 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», ώστε κατά τους ΑΝΕΛ να κλείσει κάθε δυνατότητα αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Θράκης. Σε ανακοίνωσή τους οι ΑΝΕΛ αναφέρουν: «Η στάση και οι θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι απόλυτα ξεκάθαρες και κρυστάλλινες από την πρώτη στιγμή. Η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Η δική τους συνεργασία στηρίχθηκε σε πολιτική συναλλαγή που είχε ως στόχο τη συγκάλυψη και το κουκούλωμα των σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ. Η τροπολογία αφορά τη δυνατότητα σε Έλληνες πολίτες που έχουν δικαιωθεί από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να ζητήσουν επανεξέταση της υπόθεσης τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη.»

Η ελληνική κοινή γνώμη περιορίσθηκε στο άκουσμα της είδησης αγνοώντας τα όσα- κρυφίως στο εσωτερικό αλλά εν γνώσει του Συμβουλίου της Ευρώπης- απεργάζεται η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ, για την αναγνώριση της Μουσουλμανικής Ενωσης Θράκης ως «τουρκικής», σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις διπλωματικών συντακτών από το Στρασβούργο. Να υπενθυμίσουμε ότι η «Τουρκική» Ενωση Ξάνθης, αφού εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα στα ελληνικά δικαστήρια για την αναίρεση της απόφασης αναστολής της λειτουργίας της, το 2005 προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ΕΔΔΑ, με απόφασή του το 2008, στην ουσία δικαίωσε την Ενωση αποφαινόμενο ότι το ελληνικό κράτος με την απόφαση αναστολής λειτουργίας της παραβίασε το άρθρο 11 της Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, συγκεκριμένα την ελευθερία του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι. Το παράδοξο είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν άσκησε το δικαίωμα της έφεσης, με αποτέλεσμα η απόφαση να τελεσιδικήσει. Τώρα, με τροπολογία της κυβέρνησης Καμμένου-Τσίπρα, το ελληνικό κράτος θα συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης, η Επιτροπή των Υπουργών, αναφερόμενη στη μη εκτέλεση της τελεσίδικης καταδικαστικής, για την Ελλάδα, απόφασης του ΕΔΑΔ (H46-12 Bekir-OustaandOthersgroupv. Greece (ApplicationNo. 35151/05), εκφράζει «την ικανοποίησή της, για την πρωτοβουλία των αρχών να προετοιμάσουν και να διαβιβάσουν στο Κοινοβούλιο σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει στους αιτούντες να ζητούν την επανεξέταση των αιτήσεων τους για καταχώριση των ενώσεών τους ή για την αναίρεση των αποφάσεων που διατάσσουν τη διάλυση των ενώσεών τους. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι «η νομοθετική διαδικασία έγκρισης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και, συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της θέσπισης του νόμου για την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών, παροτρύνει έντονα τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την οριστικοποίηση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας». Αποκαλύπτεται έτσι ότι «έχει υπάρξει αλλαγή της εσωτερικής νομολογίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, σε διαδικασίες σχετικά με την καταχώριση ενώσεων» και καλούνται οι ελληνικές αρχές να ενημερώσουν την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, για περαιτέρω εξελίξεις σχετικά με τη σχετική νομολογία. Σύμφωνα δε με την απόφαση, η εν λόγω υπόθεση θα επανεξετασθεί από την Επιτροπή Υπουργών κατά την 1302η συνεδρίασή της (Δεκέμβριος 2017).

Η επίκληση γενικόλογων άρθρων διεθνών συνθηκών δεν κατοχυρώνει το εθνικό συμφέρον και θυμίζει πρακτικές παθητικής αποδοχής δεδομένων καταστάσεων, ανάλογες με αυτές που είχαμε δει την εποχή της κρίσης του Κοσσυφοπεδίου. Σε ανάλογες περιπτώσεις η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στην σύνταξη μιας «Λευκής Βίβλου» που καταφανώς θα αναδεικνύει τους λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι η ΤΕΞ όπως και άλλοι σύλλογοι και οργανώσεις προωθούν τον λόγο μίσους, τον εθνικισμό και την διατάραξη της εθνικής ασφάλειας. Το αξιοπερίεργο είναι ότι τη βιασύνη των ΑΝ.ΕΛ. συναγωνίζεται και η Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία και αποσιωπά τις παραπάνω εξελίξεις ενώ τα λεγόμενα «πατριωτικά κόμματα» τηρούν σιγή ιχθύος μετά τους πρόσφατους λεονταρισμούς, περιοριζόμενα σε αντιδράσεις «εσωτερικού χαρακτήρα!

http://www.viadiplomacy.gr/edadtex-ste-arktikolexa-pou-thimizoun-praktikes-pathitikis-kosovopiisis-efthines-ton-el-gia-tin-politiki-stin-thraki/

ΠΡΟΣΘΗΚΗ
- Οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ δεν αφορούν μόνο την Θρακη αλλά και όσους επιχειρούν να συγκροτήσουν Συλλόγους που υποστηρίζουν την ύπαρξη «Μακεδονικής Μειονότητας» στην Ελλαδα

1 comment :

Anonymous said...

Πάντως η προεδράρα της δημιοκρατίας, ο ναι σε όλα γκομενόπουλος σπασμενοσάγονος, κινδύνεψε από βόμβα που θα χτυπούσε την αυτοκινητοπομπή του καθώς θα πήγαινε στην Κόρινθο!!!
Δεν είχε άλλες ειδήσεις και είπαν να αποβλακώσουμε κι άλλο τους αποβλακωμένους...
Α.Α.