02/08/2017

Ανεξέλεγκτη η δράση του παρακράτους. Σβήνουν τα ίχνη παρακολουθήσεων

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΟΧΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ.  ΑΦΕΛΕΣ ΑΡΘΡΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ "kostasxan" (ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΣ) ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ 80, ΑΝΤΕ ΑΡΧΕΣ 90. ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ; ΕΚΕΙ ΔΕ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ..."ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ..."ΑΔΥΝΑΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ" ΤΟΥΣ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΣΒΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ. ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΟΝΟΝ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΒΥΝΕΙ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΔΑΕ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΠ; ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΞΥΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ. ΔΛΔ ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;

Για τους γνωρίζοντες περί των ψηφιακών τηλεπικοινωνιών, βασική γνώση είναι πως όλα τα καταγραφόμενα δεδομένα αποθηκεύονται ψηφιακά, με ημερολογιακή σειρά και είναι αδύνατη η διαγραφή τους. Με απλά λόγια όλες οι συνδέσεις αλλά και οι επισυνδέσεις (νόμιμες ή παράνομες) είναι ψηφιακές και ως εκ τούτου τίποτε από τα δυο δεν διαγράφεται από οποιονδήποτε δεν είναι ο δημιουργός - ιδιοκτήτης του λογισμικού επικοινωνίας (στην προκειμένη περίπτωση η γερμανική Syborg). Απόπειρες διαγραφής της επικοινωνίας ή της υποκλοπής δημιουργούν χρονικό κενό που επικαλύπτεται από νέα σύνδεση η οποία «φωνάζει» πως κάτω από αυτήν υπάρχει παραβίαση του πρωτοκόλλου επικοινωνίας και απόπειρα απόκρυψης των στοιχείων της παράνομης επισύνδεσης σε νόμιμη επικοινωνία. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι: Γιατί η αρμόδια υπηρεσία (πρώην Γ’ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας – Αντιτρομοκρατίας νυν Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας) δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αποκάλυψη της ταυτότητας όσων προχώρησαν στις παράνομες επισυνδέσεις; Τι κάνει η αρμόδια αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ); Πάγια τακτική, εξ όσων γνωρίζουμε, είναι να γίνεται η συγκεκριμένη διαδικασία 2 έως 3 ημέρες μετά την εύρεση του προβληματικού καταγεγραμμένου στοιχείου παράνομης επισύνδεσης – υποκλοπής.

Το άρθρο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που ακολουθεί, καταγράφει επαρκώς μια κατάσταση που πολύ δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως νόμιμη ή και διαφανής. Όσο για τις αναφερόμενες «τρύπες», ίσως θα πρέπει να «ελεγχθούν» για ελλιπή παραλαβή οι υπεύθυνοι, αλλά και η γερμανική εταιρεία που «επέτρεψε» την δημιουργία αυτών των κενών ασφαλείας… μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται πως κάποιοι «ιδιώτες» υποκλέπτουν επιχειρήσεις της ΕΥΠ (και άλλων ευαίσθητων κρατικών υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών), ενώ στην χειρότερη περίπτωση κάποιοι κρατικοί υπάλληλοι υποκλέπτουν (προς όφελος τρίτων;) επιχειρησιακές δραστηριότητες ή εκμεταλλεύονται τα κενά ασφάλειας για να παρέχουν υπηρεσίες σε τρίτους. Κανένας, όμως, δεν πρέπει να απορρίπτει την περίπτωση οι «τρύπες» ασφάλειας να δημιουργήθηκαν από την κατασκευάστρια εταιρεία προς όφελος των γερμανικών ή άλλων μυστικών υπηρεσιών. Και σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέτρεψαν την λειτουργία – χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί για την «στεγανότητά» του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: https://kostasxan.blogspot.gr/2017/08/blog-post_88.html

No comments :

Post a Comment