09/08/2017

Παμμακεδονικές Ενώσεις: Ζητούν δημοψήφισμα για την αποδοχή του ονόματος των Σκοπίων

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων. Παρούσα ήταν σύσσωμη η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου που αποτελούνταν από την συντονίστρια κ. Γκατζούλη Νίνα, τους εκπροσώπους του συνόλου των εννέα Παμμακεδονικών Ενώσεων των ομογενών Μακεδόνων που υπάρχουν στο εξωτερικό. Σε ένα εξαιρετικό κλίμα και με διάθεση συνεργασίας συζητήθηκαν όλα τα οργανωτικά θέματα που αφορούν τον Μακεδονικό Ελληνισμό, με κυρίαρχο την θεσμοθέτηση της κοινής έκφρασης, επαναεπιβεβαιώθηκαν οι πάγιες θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων στα εθνικά θέματα και κάλεσαν, με τον πιο έντονο τρόπο, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και μεμονωμένους πολιτικούς:
α) Να μην δεχθούν την χρήση του όρου «Μακεδονία» και τα παράγωγά της στην οριστική ονομασία του γειτονικού κεντροβαλκανικού κράτους, μέσω κάθε είδους σύνθετης ονομασίας, γιατί είναι ιστορικά απαράδεκτο, εθνικά μειοδοτικό και θα ξεσηκώσει όλους τους Έλληνες.
β) Να τεθεί σε Δημοψήφισμα η προτεινόμενη οριστική ονομασία για το γειτονικό κράτος.
γ) Να γίνουν σεβαστά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα στα άτομα Ελληνικής καταγωγής που κατοικούν στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.
δ) Να ορίσει η Βουλή των Ελλήνων την 29η Σεπτεμβρίου ως ημέρα μνήμης των θυμάτων της Βουλγαρικής κατοχής 1916-18 στην ανατολική Μακεδονία (Νομοί Σερρών, Δράμας και Καβάλας)
ε) Να δοθεί στους ομογενείς το δικαίωμα να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές της Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΔΩ: https://professors-phds.com/pammacedonian/

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος–Αυστραλίας σχετικά με την ονοματοδοσία των Σκοπιων δηλώνει τα εξής:
  • Η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί κανένα διάλογο πλέον για το όνομα- ταυτότητα των Μακεδόνων, με τους Σλάβους- νεοκομιτατζήδες της γειτονικής χώρας με ή χωρίς τον μανδύα της αλβανικής χροιάς της κυβέρνησης Ζάεφ.
  • Το όνομα-ταυτότητα των Μακεδόνων είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ανήκει στον Ελληνισμό.
  • Άμεση διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας του κράτους με πρωτεύουσα τα Σκόπια, στις προαιώνιες εστίες του Ελληνισμού, όπως Μοναστήρι, Γευγελή, Κρούσοβο, Αχρίδα (Αρχαία Λυχνίδα), Στρώμνιτσα.
  • Άμεση παύση της βάρβαρης καταστροφής του κλασσικού, ελληνιστικού, μεσαιωνικού, νεώτερου πολιτισμού των Μακεδόνων στις άνω περιοχές.
  • Ελεύθερη δήλωση της ελληνικής ταυτότητας των γηγενών Μακεδόνων του γειτονικού κράτους, οι οποίοι δεν έχουν καμμία φυλετική – εθνολογική- εθνοτική, πολιτιστική συγγένεια με τους Σλάβους του κράτους αυτού που είναι μόνο Σλάβοι.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο

No comments :

Post a Comment