15.8.17

ΠΕΡΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ defence-point. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΙ, ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ (ΚΥΡΙΩΣ ΔΥΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ) ΑΝΑΛΥΤΩΝ.
1) ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΟΥΔΕΝΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
2) ΟΥΔΕΙΣ (ΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΥΔΕΙΣ) ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΠΙΝΑ  ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ (ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ), ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΩΣ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑ 4000$/1 ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΚΤΙΝΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΑΝΕΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ BITCOIN ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟ ΔΙΚΙΟ. ΗΤΑΝ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ, ΩΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ. ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ "cloud", ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΑ ..."CLOUD ECONOMICS". ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ   ΤΟ "ΠΟΥΛΗΣΑΝ" ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ. (ΚΥΡΙΩΣ ΝΑΡΚΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΟΠΛΩΝ) ΤΑ..."CLOUD ECONOMICS" ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ BITCOIN. ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΚΡΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΕΡΒΕΡΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟ ..."BITCOIN MINING", (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ)   ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ (ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ) ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ, ΘΑΦΤΗΚΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΙΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΣ (ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥΣ) ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΕ "BITCOIN" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ, ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΑΖΙ) ΚΑΤΕΧΕΙ ΑΝΕΤΑ ΤΟ 30%. Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ-ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΕ "CLOUD ECONOMY". ΑΥΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΜΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΜΕΣΩ ΔΕ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΜΠΙΤΚΟΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΩΡΑ-ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 4000$/1.

ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΥΣ.
- ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΚΙΝΑ, ΤΟ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ, ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΜΠΙΤΚΟΙΝΣ;
- ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ;
- ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ; ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ;
- ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΤΙ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ;  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΕΙ, ΜΕ ΤΙ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ Η ΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΡΕΤΟΝ ΓΟΥΝΤΣ;
Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΗΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ. ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΕΡΑ, ΜΕ ΑΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ. ΕΠΗΡΕΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ, ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ "ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ" ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ, ΔΙΑΤΑΡΑΞΤΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΙΤΚΟΙΝ.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΟΣ. ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣΑΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΧΑΝΕΙ. ΕΑΝ ΧΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΤΟΤΕ ΕΘΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΧΑΣΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΒΟΥΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ, ΔΛΔ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΔΟΥΛΟΣ, ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ. ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΤΙΚΕΣ "ΠΙΠΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΔΙΟΤΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΙΝΩΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΙΩΤΗ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; 

Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Όποιος επιθυμεί, μπορεί να διαβάσει πρώτα το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ . Εμείς θα προχωρήσουμε με τον δικό μας σχολιασμό, αναφέροντας απλά, ότι το Bloomberg υπολογίζει το κινεζικό χρέος στα 29 τρισεκατομμύρια δολάρια! Θα πρέπει όμως να γίνει μία διευκρίνιση γύρω από την οικονομική κατάσταση και το αναφερόμενο χρέος της Κίνας που δεν γίνεται στο άρθρο της Καθημερινής.

Το χρέος της Κίνας είναι τυπικά όλο ιδιωτικό μιας και η κυβέρνηση δεν εκδίδει ομόλογα. Στην πράξη όμως το χρέος έχει τέσσερις πτυχές:
1) το χρέος των δημοσίων εταιρειών (κυρίως τράπεζες) που δανείζονται άμεσα η έμμεσα από την κεντρική κυβέρνηση ή την Κεντρική Τράπεζα.
2) το χρέος από τις ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι υπερχρεωμένες έναντι των τραπεζών ή έμμεσα στους προμηθευτές τους.
3) το κρυφό εσωτερικό χρέος της κεντρικής κυβέρνησης που οφείλεται στην υπερέκδοση νομίσματος, η οποία έχει υπερκαλύψει πλέον κατά πολύ το συναλλαγματικό απόθεμα και τα ξένα χρεόγραφα.
4) τα πλαστά χαρτονομίσματα, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό, τα οποία ξεπερνούσαν ποσοτικά το 10% των κυκλοφορούντων χαρτονομισμάτων το 2013.
Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν την κυβέρνηση να ανακρούσει πρύμναν στην επεκτατική της οικονομική πολιτική, για να περισώσει το κεντρικό οικονομικό της εγχείρημα, που δεν είναι άλλο από τον «Δρόμο του Μεταξιού». Δυστυχώς όμως, ο Δρόμος του Μεταξιού που «πουλήθηκε» επικοινωνιακά ως ένα Ειρηνικό Εγχείρημα επωφελές για όλους τους εμπλεκομένους, κινδυνεύει να βαλτώσει ή ακόμη και να ακυρωθεί, λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που δημιουργεί η υπερβολική επιθετικότητα που επιδεικνύει τελευταία η παρούσα κινεζική ηγεσία στις διεκδικήσεις της.

Καλό θα ήταν να τα λάμβανε υπ’ όψιν της όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση, που έχει επιδοθεί σε «ερωτικές περιπτύξεις» με διάφορες κρατικές κινεζικές εταιρείες και συζητά για κρίσιμες ελληνικές υποδομές, για να αποφύγει κάποια στιγμή να βρεθεί προ δυσάρεστων εξελίξεων. Σε κρατικό επίπεδο, η Εθνική Οικονομία δεν είναι κάτι ξεχωριστό ή ανεξάρτητο από τις Διεθνείς Σχέσεις της χώρας στη Γεωστρατηγική Σκακιέρα.

8 comments :

Anonymous said...

ΝΟΜΙΖΩ 5000$/1 ΕΙΝΑΙ...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΚΟΥΡΗΤΗΣ said...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-
1 Bitcoin equals 4080.69 US Dollar. ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΙΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΕΔΩ https://www.coindesk.com/calculator/ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ 4141.71
ΕΔΩ https://www.xe.com/currencycharts/?from=XBT&to=USD ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ 4084.98

ΕΔΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ: https://localbitcoins.com/buy-bitcoins-online/usd/

ΕΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΣ ΜΕ 5000 ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΣ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 5000 ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΑΠΛΑ ΕΧΘΕΣ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ 5000$/1 ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

Anonymous said...

Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΗΔΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ. ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΕΡΑ, ΜΕ ΑΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

Μηπως τοτε θα ειναι που θα ξεκινησει και ο ΓΠΠ; Αλλωστε θα υπαρχει και το αλλοθι απο την μερια των ΗΠΑ αν γινει ετσι που λες.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ said...

ΑΝΩΝΥΜΕ
ΑΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ, ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΡΓΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΓΠΠ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2010 ΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ , ΕΜΕΙΣ Η ΙΣΧΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ. Η ΚΑΤΟΧΗ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΟΤΙΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ, ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΝΙΚΗΤΗ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΛΑΝΗΤΟ-ΚΡΑΤΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΙΚΗ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΔΛΔ ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ή ΑΛΛΩΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ "ΚΕΡΑΣΑΚΙ" , ΟΥΤΕ "ΒΡΑΒΕΙΟ" , ΟΥΤΕ ΝΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ. ΔΛΔ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΠΕΦΡΑΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ή ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΛΙΓΟ ή ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΒΟΥΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ, ΣΤΟΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΝΕΠΛΕΚΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ, ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΟΠΛΑ, ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ Κ.Λ.Π. ΤΟ ΧΡΗΜΑ-ΧΡΗΜΑ ΚΑΘΕΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΓΠΠ ΘΑ ΕΝΕΠΛΑΚΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΚΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΕΑΝ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ή ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΑΝΑΦΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΣ. ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΑΥΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ "ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΟΥΝ" ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΑ. ΟΜΟΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΟΜΟΙΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΟΜΩΣ.

Ο ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑΣ. Ο ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΡΕΤΙΝΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

Anonymous said...

Σορυ αν σε ταλαιπορω με τις ερωτησεις μου, αλλα οπως εχω πει, γνωριζω ελαχιστα. Μιλωντας για την πολιτικη ηγεσια της χωρας, αν δεχτουμε οτι η Ελλαδα ηταν μια "ζωη" προσδεμενη στο αρμα των ΗΠΑ-ΕΕ (πρωτεκτορατο), γιατι τωρα με αφορμη το ξεπουλημα της.. επιτρεπει η ΗΠΑ να κανουν αγορες ή επενδυσεις οι κινεζοι; πχ το λιμανι του Πειραια που μπορει να εξελιχθει και στρατηγικης σημασιας.
Μενιος

ΚΟΥΡΗΤΗΣ said...

ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΡΑΜΠ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΡΟΥΝ -ΔΕΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΙΝΣΤΤΟΥΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΥΡΙΩΣ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΟ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ "ΑΝΟΙΓΑΝ' ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΙΚΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
- ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ (ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ
- ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑ-ΛΟΓΟΤΥΠΟ
- ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΜΟΥΣ
- ΠΟΛΥ ΧΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΓΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΠΟ 3-5%) ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ 2000 ΗΤΑΝ 1 ΔΟΛΑΡΙΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΙ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΣΕ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΟΠΟΥ ΚΙΝΕΖΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΤΑΣΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ , ΣΥΜΜΕΤΕΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ , ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ. ΤΟ ΧΕΙΡΙΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΗΤΑΝ Η ΣΘΙΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. ΕΤΣΙ ΕΒΑΖΑΝ ΧΕΡΙ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΟΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΝΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΕΙΧΝΑΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η ΡΩΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣΔ ΚΙ ΟΧΙ Τ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΡΩΣςΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΝΕ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΤΕ ΔΛΔ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

Anonymous said...

Τι λε ρε φίλε, πόσο μπροστά ήσασταν. Που τα μάθατε όλα αυτά τα πράγματα; Τα διδάσκουν στο πανεπιστήμιο; Εγώ πρώτη φορά τα ακούω; Γιατί τόσα χρόνια δε μας τα έλεγε κανένας; Μας κυβερνάνε νάνοι.

Λαρισαίος