20/08/2017

Δορυφόροι εντόπισαν το νέο κινέζικο στρατηγικό βομβαρδιστικό

Ίσως και να μην έγινε τυχαία, όμως η ουσιαστική εξέλιξη είναι ότι δορυφόροι φαίνεται πως εντόπισαν το νέο κινεζικό στρατηγικό βομβαρδιστικό που χαρακτηριστικά μειωμένης παρατηρισιμότητας (stealth), σε εγκαταστάσεις αεροδιαστημικών ερευνών και εφαρμογών στην πόλη Τσενγκτού! Το  κινεζικό αεροσκάφος, εκ πρώτης όψεως εμφανίζει μεγάλες σχεδιαστικές ομοιότητες με το B-2 Spirit της Northrop Grumman και το μη επανδρωμένο αερόχημα μάχης (UCAV: Unmanned Combat Aerial Vehicle) X-47B. Οι εικασίες έχουν ήδη αρχίσει… άλλοι λένε ότι η κινεζική κατασκοπεία έκανε πάλι το θαύμα της και άλλοι συμπληρώνουν ότι πρέπει να πρόκειται για το βαρύ στρατηγικό βομβαρδιστικό των Κινέζων, το Xian H-20. Η επιβεβαίωση της ανάπτυξης του νέου κινεζικού στρατηγικού βομβαρδιστικού είχε γίνει έναν περίπου χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν το κινεζικό υπουργείο Άμυνας είχε κάνει νύξη στο πρόγραμμα αυτό. Τότε ο αρχηγός της κινεζικής Αεροπορίας μας είχε υποσχεθεί, ότι θα το δούμε στο προσεχές μέλλον. Μάλλον ήρθε η ώρα! Το νέο αεροσκάφος προγραμματίζεται να εισέλθει σε ενεργό υπηρεσία περί το 2025 και προορίζεται για να αντικαταστήσει τον στόλο των βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Xian H-6K. Το μόνο σχόλιο που θα μπορούσε να γίνει, είναι ότι η σχεδιαστική ομοιότητα δε σημαίνει αυτόματα και αντιγραφή πλήθους ποιοτικών χαρακτηριστικών που θα ήταν απαραίτητα για να αξιολογηθεί ορθολογικά ένα τέτοιο αεροσκάφος.

http://www.defence-point.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ:  https://isxys.blogspot.com/2012/07/northrop-grumman.html

Σοβαρές φωνές αμφισβητούν το κατά πόσον η δορυφορική φωτογραφία αποτυπώνει το προϊόν του συγκεκριμένου προγράμματος. Καταρχάς, το σχέδιό του ομοιάζει περισσότερο με το μη επανδρωμένο αερόχημα μάχης (UCAV) X-47B της Northrop Grumman. Είναι όμως παρκαρισμένο δίπλα σε ελαφρύ αεροσκάφος με πτερυγικό εκπέτασμα (wingspan) γύρω στα 7,5 μέτρα. Το υποτιθέμενο βομβαρδιστικό, έχει πτερυγικό εκπέτασμα περίπου διπλάσιο, γύρω στα 15 μέτρα. Το X-47B όμως έχει πτερυγικό εκπέτασμα που προσεγγίζει τα 19 μέτρα. Και μόνο από αυτό ο αναλυτής Τάιλερ Ρόγκογουεϊ, καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι δεν πρόκειται για το νέο κινεζικό στρατηγικό βομβαρδιστικό, καθώς θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον τριπλάσιο πτερυγικό εκπέτασμα! Ωστόσο, θα μπορούσε να είναι ένα υπό κλίμακα πρωτότυπο για να πραγματοποιήσει δοκιμές της «υπογραφής» του στα ραντάρ. Η συγκεκριμένη όμως εγκατάσταση αναπτύσσει μη επανδρωμένα αεροχήματα, άρα είναι πιο λογικό να υποθέσουμε ότι πρόκειται για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Το ότι βρισκόταν επί μακρό χρονικό διάστημα εκεί (ίσως να είναι ακόμα εκεί) σε συνδυασμό με την εγνωσμένη ικανότητα των Κινέζων στην κατασκευή υπό κλίμακα πρωτοτύπου που να ομοιάζουν… σκανδαλιστικά με υπάρχοντα αμερικανικά αεροσκάφη, υποδεικνύει ότι η έκθεσή του ήταν μάλλον σκόπιμη ενέργεια των Κινέζων.

No comments :

Post a Comment