12/08/2017

Βουλγαρία-Μπελογκραντσίκ: Αρχαικός οικισμός με σύμβολα γραφής μεταξύ άλλων ζωγραφιών.

Ο δρόμος για την Βορειοδυτική Βουλγαρία περνάει από ένα ασυνήθιστο βραχώδες τοπίο. Πρόκειται για τους βράχους του Μπελογκραντσίκ που προκαλούν δέος. Η περιοχή είναι γεμάτη γκρεμούς και σπηλιές με πιο διάσημη την Μαγκούρα που είναι τεράστια και τους τοίχους της κοσμούν περίπου 900 από τις πιο αρχαίες ζωγραφιές στην Ευρώπη και δη από πριν 8.000 χρόνια. Οι ζωγραφιές απεικονίζουν σκηνές από την ζωή των πρωτόγονων ανθρώπων και σύμβολα που δεν έχουν ακόμα ξεδιαλυνθεί. Κατά τους ιστορικούς και τους αρχαιολόγους όλη η περιοχή αποτελούσε αρχαίο λατρευτικό κέντρο και υπάρχουν υποθέσεις πως η σπηλιά αποτελούσε κάποιου είδους βιβλιοθήκη με αρχαίες γνώσεις. Αυτή τη στιγμή οι αρχαιολόγοι ετοιμάζουν κατάλογο των ζωγραφιών του σπηλαίου και ερευνούν άλλα 5 ιερά μεταξύ των οποίων την δίπατη σπηλιά Λέπενιτσα. "Υπάρχουν υποθέσεις πως η Λέπενιτσα κατοικήθηκε πριν από 5.000 χρόνια. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το Μπελογκραντσίκ και ως την είσοδό της οδηγεί μονοπάτι μέσα από τα δέντρα. Πάνω από την σπηλιά υπάρχει πλάτωμα στο οποίο είναι σκαλισμένοι αστερισμοί. Υπάρχει και πέτρινο κάθισμα το οποίο επιτρέπει την παρατήρηση και την μελέτη του ουράνιου αυτού χάρτη", λέει ο αρχαιολόγος.

http://bnr.bg/el/post/100670581/stin-perioi-ton-vraon-tou-mpelogkrantsik-uparoun-kodjikopoiimenes-araies-gnoseis-gia-ton-kosmo

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ... "ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ-ΣΥΜΒΟΛΑ" ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ, ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝ. ΕΑΝ ΔΕ, ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ (ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΔΛΔ, ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ) ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΑΛΒΑΒΗΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΝΗΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ", ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΚΗ ΓΡΑΦΗ (ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ). ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΔΩ: http://theometria.blogspot.gr/2017/08/8000.html

No comments :

Post a Comment