07/08/2017

951.114 φυσικά και νομικά πρόσωπα βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ/ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ (ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ) ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑ 25%. 1/4 ΑΠΟ ΤΟ ..."ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ", 1/4 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ, 1/8 ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ, ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ, ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΕΦΑΠΑΞ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ κ.λ.π), 1/8 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, 1/16 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ/ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ/ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, 1/16 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΝΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, 1/16 ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΑΣ ΑΕΙ-ΤΕΙ) ΚΑΙ ΛΟΙΠΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟ 2015), 1/16 ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ, ΣΧΕΔΟΝ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ. ΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΕ ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ 10% ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΡΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΑΡΝΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ. Η ΑΟΖ ΔΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΝΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ "ΑΙΜΟΒΟΡΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ" ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ "ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ", ΑΡΑΓΕ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ή ΧΩΡΙΣ;) ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΛΗΤΤΑΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ ΑΡΠΑΓΜΕΝΟΥ "κυβερνήτη" ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΟΡΟΙ ΛΟΙΠΟΝ (ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΚΑΙ Β.ΚΟΡΕΑ, ΛΙΓΟ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΛΛΟΥ), ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΕΝΑ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΦΕΡΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΥΖΙΝΑ/ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΜΩΣ, ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ.

Με κατασχέσεις μισθών, πλειστηριασμούς και δεσμεύσεις λογαριασμών απαντά η φορολογική διοίκηση στα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν δημιουργηθεί στο α εξάμηνο του έτους και τα οποία ανέρχονται 5,47 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε καθημερινή βάση διενεργούνται 900 κατασχέσεις με στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Μόνο τον Ιούνιο άφησαν απλήρωτους φόρους περίπου 700 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να εκτοξευθεί τους επόμενους μήνες δεδομένου ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι σκληρές φορολογικές υποχρεώσεις των φορολογούμενων. Είναι ενδεικτικό ότι 1 στους 3 φορολογούμενους δεν κατάφερε τον Ιούλιο να πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος εξέλιξη η οποία εάν συνεχιστεί θα εκτινάξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του τρέχοντος έτους στα 12-13 δισ. ευρώ. Συνολικά, μαζί με τα παλαιά χρέη προς του 2017, 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν 95 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι στο τέλος του Ιουνίου ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν 3.805.423 φορολογούμενοι και από αυτούς σε 1.608.263 φορολογούμενους ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Το ποσοστό των φορολογουμένων που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυξήθηκε σε 59,14% (συνολικά 951.114 φυσικά και νομικά πρόσωπα).

http://www.liberal.gr/

No comments :

Post a Comment