30.7.17

Σύμβαση με το Δορυφορικό Κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψε η Planetek Hellas - Υπογραφή συμφωνίας του si-Cluster με την ΕΑΒ για την ανάπτυξη του αεροδιαστημικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα

H Planetek Hellas και η Planetek Italia υπέγραψαν συμφωνία πλαίσιο με το Δορυφορικό Κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Union Satellite Center, EU SatCen) για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών χαρτογράφησης πολύ υψηλής ανάλυσης τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της Frontex (Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής), βελτιώνοντας τη διασυνοριακή επιτήρηση, μια πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα όσον αφορά τη μετανάστευση και την ασφάλεια. Η σχετική υπηρεσία, Reference Mapping Service, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός background για το γεωγραφικό πλαίσιο αναφοράς, που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για την υδρογραφία, την τοπογραφία, την κάλυψη γης, τις υποδομές και τον πληθυσμό. Θα υποστηρίζει, δε, την παρακολούθηση των παραμεθόριων περιοχών, τη βελτίωση λήψης αποφάσεων και της ικανότητας απόκρισης των αρχών που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο και την εποπτεία των ευρωπαϊκών συνόρων. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ταυτόχρονα πολύ συνειδητοποιημένοι για την ευθύνη που αναλάβαμε, συνεισφέροντας σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός ότι οι χώρες μας, Ελλάδα και Ιταλία, είναι ανάμεσα σε αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από αυτή την κατάσταση, αυξάνει τη δέσμευσή μας στο να πετύχουμε» δήλωσε ο Στέλιος Μπολλάνος, Διευθυντής και συνιδρυτής της Planetek Hellas, η οποία και ηγείται σε αυτό το κονσόρτσιουμ.

http://www.netweek.gr/

Συμφωνητικό Συνεργασίας υπογράφτηκε ανάμεσα στον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Η επισφράγιση της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών, Νίκου Παππά και Ενημέρωσης και του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα. Το si-Cluster εκπροσώπησαν οι Jorge Sanchez, Πρόεδρος του ΔΣ και CSFO του Corallia, Αθανάσιος Πότσης, Μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ, Ευάγγελος Βερονικιάτης, Μέλος του ΔΣ και την ΕΑΒ οι Ζαχαρίας Γκίκας, Πρόεδρος ΔΣ, Χαράλαμπος Παπασπύρος, Αντιπρόεδρος ΔΣ και Γεώργιος Μαζαράκος, Διευθύνων Σύμβουλος. H συνεργασία των δύο φορέων έχει ως στόχο τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των εγχώριων και διεθνών ευκαιριών στον κλάδο της αεροδιαστημικής. Η τεχνογνωσία και υποδομές της ΕΑΒ σε συνδυασμό με τις δυνατότητες καινοτομίας των μελών του si-Cluster και το εκτεταμένο διεθνές δίκτυο συνεργατών του αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας στην έρευνα, τη δημιουργία ανταγωνιστικών ολοκληρωμένων ελληνικών προϊόντων και τη βιώσιμη ανάπτυξη του οικοσυστήματος αεροδιαστημικής στη χώρα μας.

Χαιρετίζοντας τη συνεργασία των δύο μερών, ο Υπουργός, κος. Παπάς ανέφερε: «Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ως συντονιστικός φορέας για θέματα διαστήματος, ενεργοποιεί όλους τους φορείς, που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα, ώστε η χώρα να περάσει στην επόμενη μέρα. Είναι υποχρέωσή μας να στραφούμε προς τις νέες τεχνολογίες. Επιμένουμε στο στόχο μας. Φέρνουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”». Αναφορά, σχετική με τη συνεργασία των ΕΑΒ και si-Cluster έκανε και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κος. Μαγκλάρας, που δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια θεμελίωσης και στήριξης ενός δυναμικού και αναπτυξιακού τομέα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την απαξίωση που αυτός υπέστη τις προηγούμενες δεκαετίες. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά την ερευνητική κοινότητα, την επιχειρηματικότητα και τις ανάγκες του Δημοσίου, ώστε να παραχθεί ένα ουσιώδες αποτέλεσμα για όλους».

Από την πλευρά του, ο κος. Sanchez επεσήμανε: «Το si-Cluster, συνεχίζει το πιστοποιημένο από διεθνείς φορείς έργο του και φιλοδοξεί να καταστήσει την Ελλάδα αναγνωρίσιμο παίκτη στην παγκόσμια αγορά των αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών. Η σύμπραξη με την ΕΑΒ, μας δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να έχουμε στη χώρα μας μια πλήρη παραγωγική αλυσίδα αξίας που μπορεί να δημιουργήσει ολοκληρωμένα λειτουργικά προϊόντα για το διάστημα και τις εφαρμογές του σε μια εποχή που η ελληνική καινοτομία κερδίζει συνεχώς τον ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας».

Ο κος. Πότσης, ανέφερε: «Η συνεργασία του si-cluster/ΕΒΙΔΙΤΕ με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον έτσι ώστε η δημιουργικότητα και η καινοτομία των μικρομεσαίων εταιρειών της χώρας να συναντήσουν την ωριμότητα, την εμπειρία και τις εξαιρετικές υποδομές της ΕΑΒ, με στόχο την ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και εφαρμογών στον τομέα του διαστήματος. Η συνεργασία αυτή είναι σήμερα περισσότερο σημαντική από κάθε άλλη φορά, καθώς αναμένεται να συμβάλει θετικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, στη διατήρηση επιστημονικού προσωπικού στη χώρα και στην τόνωση της εθνικής μας οικονομίας».

Ο κος. Γκίκας, ανέφερε για τη συνεργασία: «Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία υλοποιώντας το στρατηγικό της σχεδιασμό, που πέραν της διασφάλισης της υποστήριξης της Άμυνας και της Ασφάλειας της Χώρας, επικεντρώνεται και σε δυναμικές συνεργασίες με Τεχνολογικούς φορείς και Πανεπιστήμια, με σκοπό την αύξηση των υφισταμένων δυνατοτήτων της, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε νέους επιστήμονες, την αναβίωση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών υποδομών και εξοπλισμού της και την επιχειρηματική της ανόρθωση, προσβλέπει σε μία επωφελή συνεργασία με ένα διεθνώς καταξιωμένο φορέα το si-Cluster. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με την κυβερνητική στήριξη που αποδεικνύεται έμπρακτα, θα επιτευχθούν τα προσβλεπόμενα οφέλη, μετουσιώνοντας την έρευνα και την καινοτομία σε Ελληνικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας».

Ο κος. Μαζαράκος, είπε: «Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με την τεχνογνωσία και τις υποδομές της φιλοδοξεί να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της αεροδιαστημικής τεχνολογίας στη χώρα. Η ανάπτυξη εφαρμογών και προϊόντων που θα προκύψουν με τη συνεργασία και τη συναίνεση με υγιείς δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα, με πανεπιστημιακούς και ερευνητικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται στο χώρο, θα καταστήσουν την Ελλάδα ισότιμο εταίρο και ισχυρή δύναμη στο διεθνές αεροδιαστημικό περιβάλλον».

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η...  "ανάπτυξη του οικοσυστήματος αεροδιαστημικής" ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ..."ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ; Η ΕΑΒ ΕΧΕΙ ΑΘΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ. ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ..."ανάπτυξη του οικοσυστήματος αεροδιαστημικής". ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ; ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΥΣΧΗΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ.

1 comment :

Anonymous said...

ΕΙΝΑΙ ΚΙ'ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 100.000 ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-