27.7.17

Συσκευή Υποκλοπών CYCLONE Hx9

Η συσκευή υποκλοπών είχε διαρρεύσει το 2014 από το κατάλογο TAO (Tailored Access Operations, Επιχειρήσεις Βελτιωμένης Πρόσβασης) από το τμήμα ANT (Advanced Network Technology, Προχωρημένη Τεχνολογία Δικτύων) της NSA (National Security Agency, Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας). Είναι μία συσκευή για υποκλοπές επικοινωνιών κινητής τηλεφωνίας. Οι συσκευές υποκλοπών κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν με έναν απλό τρόπο αναφορικά με την επιλογή κεραίας/σταθμό βάσης. Αναζητούν τη κεραία με το πιο ισχυρό σήμα. Το CYCLONE Hx9 της NSA δεν είναι τίποτα παραπάνω από συσκευή που λειτουργεί ως σταθμός βάσης (κεραία) κινητής τηλεφωνίας για να υποκλέπτει ή να αναδρομολογεί τις επικοινωνίες που περνάνε από εκεί. Διαθέτει μία σειρά από υποδοχές για κεραίες στο επάνω μέρος της για επικοινωνία και για διαχείριση στο κάτω μέρος της.

CYCLONE Hx9. Δρομολογητής Σταθμού Βάσης

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ//ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ//ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ) Είναι ένα σύστημα δικτύου μέσα σε κουτί (NIB) για επικοινωνίες EGSM (συχνότητα 900MGz). Χρησιμοποιεί το υπάρχον γραφικό περιβάλλον του λογισμικού Typhon και υποστηρίζει όλες τις δυνατότητες σταθμού βάσης και εφαρμογών του Typhon. Υπάρχουν Επιχειρησιακοί Περιορισμοί στη χρήση του εξοπλισμού.

Δυνατότητες:
 • Συχνότητα EGSM 900MHz
 • Τύπου μακράς κλάσης (+43dBm)
 • Εμβέλεια πάνω από 32χλμ.
 • Προαιρετικές συλλογές μπαταριών
 • Μεγάλης φορητότητας και ταχείας ανάπτυξης
 • Ενσωματωμένες δυνατότητες GPS, MS, & 802.11
 • Υποκλοπή φωνής & υψηλής ταχύτητας δεδομένων
 • Κρυπτογράφηση & ασφάλεια GSM
Προηγμένες Δυνατότητες:
 • GPS: Υποστήριξη όλων των εφαρμογών του Typhon
 • Φορητή συλλογή χειρός GSM: Υποστηρίζει αυτόματη ρύθμιση και απομακρυσμένο έλεγχο
 • 802.11: Υποστηρίζει απομακρυσμένο έλεγχο από υψηλής ταχύτητας ασύρματα δίκτυα LAN
Διστάσεις συσκευής:
 • 8.9 εκ. ύψος x 21.6 εκ. πλάτος x 22.9 εκ. βάθος
 • Περίπου 3.62 κιλά βάρος
 • Ενεργό σύστημα ψύξης για ακραία περιβάλλοντα
Συλλογή συστήματος Cyclone Hx9:
 • Συσκευή Cyclone Hx9
 • Μετασχηματιστής ρεύματος AC/DC
 • Κεραία υποστήριξης δικτύων MS, GPS, WIFI, & RF
 • Θήκη μεταφοράς Pelican
 • Καλώδια LAN, RF, & USB
 • (Για επιχειρήσεις μόνο) Φορητός υπολογιστής ελέγχου και παρελκόμενα
Επιλογές με ανεξάρτητη χρέωση:
 • Συλλογή μπαταρίας 800 WH LiIon
Πλατφόρμα δρομολογητή σταθμού βάσης:
 • Επικαλύπτει τις επικοινωνίες κυψελών GSM με έως και 32 συστήματα Cyclone Mx9 παρέχοντας πλήρη φορητότητα και χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο επικοινωνίας VoIP
 • Οι υπηρεσίες δεδομένων GPRS και σχετικών εφαρμογών υποκλέπτονται
 • Κόστος Μονάδας: $70.000 για δύο μήνες
Κατάσταση:
 • Μόλις βγήκε από το τμήμα ανάπτυξης, χρησιμοποιείται στις πρώτες επιχειρήσεις.
Αυτό που κάνει η NSA με αυτή τη συσκευή είναι κάτι που είναι γνωστό στο χώρο των υποκλοπών επικοινωνιών κινητής τηλεφωνίας ως cloning system (σύστημα κλωνοποίησης). Οι πράκτορες παίρνουν ένα ή περισσότερα συστήματα CYCLONE Hx9 και τα τοποθετούν κοντά σε σημεία από όπου περνάει ο στόχος. Όπως διαβάζουμε, το CYCLONE Hx9 μπορεί να λειτουργεί και συνεχόμενα εάν τοποθετήσουμε μέχρι και 32 τέτοιες συσκευές. Δηλαδή, όταν ο στόχος αποσυνδέεται από τη μία κεραία του CYCLONE Hx9 και συνδέεται στην επόμενη, η υποκλοπή συνεχίζει δίχως διακοπή. Βλέπετε παρακάτω πως λειτουργούν αυτές οι επιθέσεις σχηματικά.

Σήμερα, συσκευές τέτοιου τύπου υποκλοπών είναι αρκετά διαδεδομένες και φαίνεται πως έχουν την ίδια ακριβώς δομή με το CYCLONE Hx9. Βλέπετε ενδεικτικά μία τέτοια συσκευή στην φωτογραφία (CellularIntercept.com). Πιθανότατα η εμβέλεια της είναι μικρότερη από το CYCLONE Hx9 αλλά είναι και πάλι μία έτοιμη προς χρήση συσκευή μέσα σε μία θήκη Pelican με εξωτερικές κεραίες και προαιρετικό φορητό υπολογιστή για απομακρυσμένη διαχείριση.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (GSM) δε σχεδιάστηκαν ποτέ με την ασφάλεια κατά νου. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές προσπάθειες βελτίωσης τους αλλά λόγω των τεράστιων υποδομών που ήδη χρησιμοποιούνται η μετάβαση σε αυτές τις λύσεις δεν είναι εύκολη. Γι’αυτό το λόγο όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι ασφαλής τρόπος επικοινωνίας και σήμερα μπορεί κανείς να υλοποιήσει ή να αγοράσει ένα τέτοιο σύστημα με μερικές εκατοντάδες δολάρια.

https://defensegr.wordpress.com/

5 comments :

Anonymous said...

ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ CYCLONE Hx9 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ 1995 ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΜ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ.

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

Anonymous said...

ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΙΒΜ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 95' ΜΕ PENTIUM KAI 128 MB ΣΚΛΗΡΟ.ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ CYCLONE Hx9 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΜΕΤΑΞΥ 95' - 98'...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΙΣΧΥΣ said...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-
ΤΟ 95-98 ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ VOIP ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΛΕΠΤΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΙΧΑΝ ΜΕΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ CYCLON. ΑΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΩ, (ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΕΙΚΑΣΙΑ ΚΑΝΩ) ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ 2002-5 ΤΟ ΚΟΒΩ.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ...

1991: First Voice-over-IP application, Speak Freely, is released into the public domain. It was originally written by John Walker and further developed by Brian C. Wiles.
1992: The Frame Relay Forum conducts development of standards for Voice over Frame Relay.
1994: MTALK, a freeware VoIP application for Linux.
1995: VocalTec releases the first commercial Internet phone software.
Beginning in 1995, Intel, Microsoft and Radvision initiated standardization activities for VoIP communications system.
1996: ITU-T begins development of standards for the transmission and signaling of voice communications over Internet Protocol networks with the H.323 standard.
US telecommunication companies petition the US Congress to ban Internet phone technology.
1997: Level 3 began development of its first softswitch, a term they coined in 1998.
1999: The Session Initiation Protocol (SIP) specification RFC 2543 is released.
Mark Spencer of Digium develops the first open source private branch exchange (PBX) software (Asterisk).

ΤΟ 99' ΜΕ ΤΑ CISCO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΙΣΧΥΣ said...

-ΔΗΜΗΤΡΑ-

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ. ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ. ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ 95 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ VOIP. ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΑΣΧΕΤΙΛΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ.