19/04/2017

Αλβανία: Με εθνική γενοκτονία απειλείται ο ελληνικός πληθυσμός στη Χιμάρα - Φιλόδοξα σχέδια για αύξηση των αμυντικών της δαπανών- Defense Minister, sees Greece as a "hostile country" for Albania - «Η σημαία της μεγάλης Αλβανίας κυματίζει στις παραλίες της Χιμάρας»

Η αλβανική κυβέρνηση κατά τη χθεσινή συνεδρία της ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στη χώρα. Σύντομα θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη του Κοινοβουλίου. Στο άρθρο 3 του νόμου ορίζεται ότι οι εθνικές μειονότητες στην Αλβανία είναι: οι Έλληνες, οι Σκοπιανοί, οι Βλάχοι, οι Ρομά, οι Αιγύπτιοι, οι Μαυροβούνιοι, οι Βόσνιοι και οι Σέρβοι, όπως σημειώνει το σκοπιανό ‘Sitel’.

Τα πρότυπα στην ΕΕ και στον ΟΗΕ ισχύουν στο Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, FYROM, όπως στην Ευρώπη, και φυσικά στην Αλβανία. Σε μήνυμα του Επιτρόπου της Διεύρυνσης, Γιόχαννες Χαν, κατόπιν αιτήματος του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, για το νόμο των Μειονοτήτων στην Αλβανία, δήλωσε ότι «η κατάσταση της ακίνητης περιουσίας που ανήκουν στις εθνοτικές κοινότητες στην Αλβανία, επιδεινώνεται, μαζί με τα δικαιώματά τους».  Αυτό το σχέδιο νόμου θα πρέπει να περάσει από το Κοινοβούλιο της Αλβανίας, σύμφωνα με την ΕΕ, αλλά η αλβανική κυβέρνηση αρνείται να προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των Ελλήνων στην περιοχή της Χιμάρας. Η Αθήνα χάνει χρόνο, θέτοντας όρους της ΕΕ για την Αλβανία, τους οποίους δεν εφαρμόζουν τα Τίρανα. Ο Νόμος για τις Εθνικές Μειονότητες στην Αλβανία, ακολουθεί τις βάσεις που είχε θέσει η Κομμουνιστική Δικτατορία για τις μειονοτικές περιοχές.

Η Κοινότητα της Χιμάρας, αναφέρει ότι τα απαιτούμενα πρότυπα της ΕΕ βασίζονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για τις μειονότητες και το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση. Ο νόμος για τις εθνικές μειονότητες, πάνω απ’ όλα, απαιτεί τον έλεγχο της περιοχής, όπου ζουν εδώ και αιώνες, ακριβώς όπως τα Τίρανα πράττουν για τους Αλβανούς που βρίσκονται εκτός των συνόρων τους, αναζητώντας μορφές αυτοδιάθεσης χαρακτηριζόμενες ως συνομοσπονδία ή αυτόνομη δημοκρατία. Κατά τη διάρκεια της κομμουνιστικής δικτατορίας, το αλβανικό δικαστήριο καταδίκασε και εκτέλεσε δεκάδες Έλληνες από την περιφέρεια της Χιμάρας, με την αιτιολογία ότι ήταν Έλληνες σωβινιστές, για το οποίο θέμα ποτέ τα Τίρανα δεν ζήτησαν συγνώμη. Σήμερα, η κατάσταση των Ελλήνων στην περιοχή της Χιμάρας παρουσιάζει μια επικίνδυνη κλιμάκωση από το αλβανικό κράτος, με τη μορφή της εθνικής γενοκτονίας, για να αλλάξει τον ελληνικό εθνοτικό πληθυσμό με αλβανικό. Ωστόσο, παρά τις πρόσφατες προσπάθειες από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες, για την έγκριση ενός νόμου για τις εθνικές μειονότητες και τα δικαιώματα στην περιφέρεια της Χιμάρας, φαίνεται ότι η Αλβανία παραμένει μια χώρα στην οποία η Δυτική Συμμαχία έχει ανεχθεί την έλλειψη δημοκρατικών προτύπων στην λειτουργία της πιο προβληματικής για τη σταθερότητα χώρας της Ευρώπης.

(Mεταφορά από το δημοσίευμα στην αγγλική, της ιστοσελίδας SManalysis : «The Himara Community of Albania, does not accept the Draft of Tirana, for Ethnic Minorities»
Από οικονομική άποψη, η Αλβανία βρίσκεται πίσω από τις χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας, αλλά, αν και φτωχή, έχει αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες σε σχέση με το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ). Στην ετήσια έκθεση της Συμμαχίας, αναφέρεται ότι χώρες όπως ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία δαπανούν λιγότερα από την Αλβανία.  «Η χώρα μας από το 2009, έχει αυξήσει σημαντικά τις στρατιωτικές της δαπάνες. Παρά το γεγονός ότι σε απόλυτους όρους, η Αλβανία είναι μια μικρή χώρα, εντούτοις έχει μια σημαντική συμβολή στις προσπάθειες για αύξηση των αμυντικών δαπανών σε σχέση με το ΑΕΠ στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», σημειώνεται στο αλβανικό δημοσίευμα.  Η Αλβανία σχεδιάζει να αλλάξει εντελώς την ισορροπία των δαπανών της και προγραμματίζει να αυξήσει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων κατά 35% στην επόμενη οκταετία (μέχρι το 2025) και να βελτιώσει τις στρατιωτικές της υποδομές. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο θα εξαρτηθεί από την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Αλβανία, σκοπεύει να βελτιώσει τους όρους της εκπαίδευσης, ώστε η χώρα να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερους από 1.000 στρατιώτες που θα λειτουργούν και θα εξυπηρετούν τους σκοπούς του ΝΑΤΟ. Η μελέτη των φιλόδοξων αυτών σχεδίων της Αλβανίας στην άμυνα δείχνει ότι μπορεί να τα υλοποιήσει και σύμφωνα με τις προβλέψεις θα φθάσει στο ποσοστό του 2% των δαπανών προς το ΑΕΠ μέχρι το 2025.

The Hellenic Information Team

Kodheli, has spoken for Albanian TV News 24, for relations with NATO, Greece, in the eve of leaving for the Ministry of Defense of Albania.
For Kammeno: "It is intolerable that a NATO Minister, to wear military uniform and threaten an ally and neighbor." In a NATO Meeting, I told Kammenos , to be relaxed..... No any comment about the visit of Kammenos in Kosovo, and because it did not meet with government member of Kosovo.
For Greece: "Russia and Greece, are two countries that attempting to receive classified information from the Ministry of Defense of Albania. This has happened in the past, but in my mandate, I have not been allowed to leak this information."
For NATO: "Albania is a member of NATO and has to increase 2% of the its finances, to be ranked with fifth states that have paid fees for financial NATO". But Kodheli did not mention Greece as the main country that pays obligations to NATO, replacing Greece, with Turkey, in this case.
For NATO in Balkans: "We will support Montenegro to joint NATO, to create a total coperture in Balkan Region. Albania will continue also to support the rights of the Albanian in the Region. Kodheli referred to the Albanian Military as "brave", but she, did not explained to the reporter, that in which the battle or war, the Albanian military, fought!

In addition, Minister Kodheli has spoken also for the Albanian Military Forces as contributor to the NATO in Afganistan Irak and Greece (Aegean Sea) and the special relations between USA and Albania. Anyway, Albania, is the first NATO country to police forces, cross double in number, by the armed forces. Albania has 16 thousand policemen, while only 9 thousand active military armed forces. And yet, it is the place, No: One, in Europe, cannabis that produces and traffics in all of Europe. In the meeting of National Security of the Albanian Parliament, Kodheli stated that: "The protection of Albania, is in Alert, due to an attack from Greece" ..

http://smarkos.blogspot.gr/2017/04/defense-albanian-minister-sees-greece.html

Η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας κυματίζει στην παραλία της Χιμάρας. Τη σημαία έβαλαν οι νέοι στην Παλάσα, που αισθάνονται εθνικά Αλβανοί και με υπερηφάνεια κυματίζουν τη «σημαία της Μεγάλης Αλβανίας των προγόνων τους», όπως λέει το δημοσίευμα. Συνεχίζει, μάλιστα, σημειώνοντας ότι «η σημαία δείχνει το ποιοι είμαστε και ότι η Χιμάρα είναι αλβανική». Από το δημοσίευμα αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο αλβανικός εθνικισμός έχει αποκτήσει και … τουριστικά χαρακτηριστικά που απευθύνεται στους επισκέπτες των αλβανικών ακτών. Η παραλία Παλάσα στη Χιμάρα έχει ένα μήκος 5 χιλιομέτρων, πρόκειται να κατασκευασθεί ένα θέρετρο 500 βιλών. Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να μην διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα, οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις λειτουργούν με γεννήτρια, οι παραθεριστές δεν απουσιάζουν, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment