08/04/2017

Σε δυόμιση μήνες οι «μηχανισμοί» ΗΠΑ ακύρωσαν τον Τραμπ ;

Εντυπωσιακή ήταν η ανάρτηση του Ρώσου πρωθυπουργού, πρώην προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος άσκησε κριτική στην αμερικανική πολιτική μέσω ανάρτησης στο Facebook, γράφοντας ότι οι αμερικανικοί Tomahawk θα έφερναν παραλίγο να οδηγήσουν στο όριο της σύγκρουσης Ουάσιγκτον και Μόσχα. Ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι δικαιώνεται αφού είχε πει πως όλα θα εξαρτιόντουσαν από το πόσο γρήγορα το κατεστημένο της Ουάσιγκτον θα αποκαθιστούσε τον έλεγχο και απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και χρειάστηκε μόλις δυο μήνες. Έκανε και μια ενδιαφέρουσα αναφορά στις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις Τραμπ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ… «Κανείς δεν υπερβάλλει ως προς την αξία των προεκλογικών υποσχέσεων. Ωστόσο υπάρχει ένα όριο ευπρέπειας το οποίο διαδέχεται η απόλυτη δυσπιστία. Αυτό είναι θλιβερό για τις σχέσεις μας που τελικά χάλασαν, αλλά που χαροποιεί τελικά τους τρομοκράτες».

http://www.defence-point.gr/news/?p=174926

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΝΙΧΡΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΓΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΝ (ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ;), ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΠΩΣ Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ "ΣΥΝΗΘΗΣ" ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Ο ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΗΘΗ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ. (Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΟΜΑΧΩΚ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΓΕΛΟΙΑ, ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ). ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΤΟ ΟΛΟΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ.

Η Ουάσινγκτον τόνισε πως προειδοποίησε από πριν τη Μόσχα για το χτύπημα, αλλά ρωσικά μέσα ενημέρωσης απέρριψαν αυτόν τον ισχυρισμό. Όπως και να 'χει, σε περίπτωση που υπήρχαν ρωσικά στρατεύματα στη βάση, θα είχαν εγκαταλείψει την περιοχή, αναγνωρίζοντας πως ήταν προφανής στόχος.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου έδωσε πριν από λίγες ώρες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για την επίθεση με πυραύλους Tomahawk, τύπου κρουζ, εναντίον στρατιωτικής βάσης του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία. Είπε, ότι οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον αεροσκαφών, ειδικών θωρακισμένων καταφυγίων αεροσκαφών (hardened aircraft shelters), δεξαμενές καυσίμων και θωρακισμένες αποθήκες όπου φυλάσσονταν πυρομαχικά και άλλο υλικό λογιστικής υποστήριξης. Επίσης, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και ραντάρ που χρησιμοποιούνται για τις από-προσγειώσεις μαχητικών και μη αεροσκαφών, με στόχο να αδρανοποιήσουν τη λειτουργία της αεροπορικής βάσης και να την καταστήσουν για ένα τουλάχιστον διάστημα μη επιχειρησιακά διαθέσιμη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στα προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν ώστε να αποφευχθούν θάνατοι ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, αλλά και ρωσικών αεροσκαφών (επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Mi-35 και Ka-52) ενώ η ώρα των πληγμάτων επελέγη με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να βρίσκεται προσωπικό στα σημεία.

http://www.defence-point.gr/news/?p=174915

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Μάζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, είπε...

“Η βάση Αλ Σαϊράτ, η οποία ήταν εκεί, στην επαρχία της Χομς, είναι μια βάση, που εδώ και έναν χρόνο σχεδίαζαν να ολοκληρώσουν οι Ρώσοι ούτως ώστε να μπορούν να αυξήσουν τη δύναμη των αεροσκαφών τους, τα οποία επιχειρούν στις νότιες και νοτιοανατολικές επαρχίες της Συρίας εναντίον του ISIS και ειδικά ενόψει της επιθέσεως στη Ράκα, και αυτή η βάση ολοκληρώθηκε δίνοντας ένα μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα στη Ρωσίας. Το πλήγμα είχε να κάνει απευθείας με πλήγμα επιρροής της Ρωσίας στη Συρία και δεν έχει καμία σχέση με τα παιδάκια και τα σαρίν, τα οποία μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει τη στιγμή που το πλεονέκτημα βρισκόταν στην πλευρά των συριακών στρατευμάτων και των ρωσικών στρατευμάτων. Πρέπει να είσαι τελείως αφελής για να πιστέψεις ότι ένα τέτοιο στρατηγικό λάθος θα μπορούσε να γίνει από τους Ρώσους και από τον Άσαντ”, τόνισε και αναρωτήθηκε: “τη στιγμή που έχουν βελτιώσει το κλίμα και σε ηθικό και σε στρατιωτικό επίπεδο, για ποιο λόγο να το κάνουν; Απλούστατα, ο κ. Τραμπ είχε δεσμευτεί -είχε πει πολλά εναντίον του κ. Ομπάμα σχετικά με τις κόκκινες γραμμές τις οποίες ο κ. Ομπάμα δεν τήρησε υποτίθεται- και με δεδομένο ότι έχει χάσει δύο νομοσχέδια αυτόν τον καιρό (και το νομοσχέδιο για το Obamacare και το νομοσχέδιο για τις μεταβάσεις τις ελεύθερες από τα συγκεκριμένα μουσουλμανικά κράτη προς τις ΗΠΑ) χρειαζόταν και μια επικοινωνιακή νίκη. Και η μόνη επικοινωνιακή νίκη που τον συμβούλεψαν να καταγάγει ήταν αυτή η οποία ήταν άκρως, άνευ, στερουμένη περιεχομένου από πλευράς συνέχειας της στρατηγικής των ΗΠΑ”.

5 comments :

  1. Anonymous8/4/17 17:52

    Αν η πολυδιαφημισμένη ρωσική αεράμυνα δεν εμπόδισε τα πλήγματα στην Συριακή βάση, τότε ποιά είναι η απάντιση στο ερώτημα: Που κατέληξαν οι 36 Tomahawk; (από τους 59 Tomahawk μόνο οι 23 Tomahawk κρούζ έπληξαν τη συριακή βάση).

    ReplyDelete
  2. 2-3 ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ. ΕΑΝ 23 ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΤΡΕΠΑΝ ΣΕ ...ΚΡΑΤΗΡΑ. 59 ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 59. ΟΙ 56 ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ.

    ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...

    "(Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΟΜΑΧΩΚ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΓΕΛΟΙΑ, ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ)."

    ReplyDelete
  3. Anonymous9/4/17 18:00

    Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά μας λέτε ότι:

    Aπό τους 59 Tomahawk μόνο οι 2-3 έπληξαν την Συριακή βάση και ότι οι υπόλοιποι, να πούμε 56 Tomahawk (59-3), χτύπησαν την έρημο; σωστά;

    Αν είναι έτσι τότε πως εξηγείται εσείς το γεγονός ότι οι 56 (από τους 59) Tomahawk χτύπησαν την έρημο; Απλά ήταν μια αστοχία του κακού πυραύλου Tomahawk κρούζ ή όταν εξαπόλυαν τους Tomahawk κρούζ οι αμερικανοί χειριστές τους μιλούσαν ταυτοχρόνως και στο viber (εξ ου και η αστοχία);

    Γράφεται:
    "Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΟΜΑΧΩΚ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΓΕΛΟΙΑ". Τότε ποιά είναι η μή γελοία εξήγηση, περί της μη επιτυχούς αντιμετώπισης πολλών Tomahawk, δηλαδή της αστοχίας τους;

    Έχετε κάποια εξήγηση στην απορία μου;

    ReplyDelete
  4. Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η ΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ.

    ΟΙ ΗΠΑ ΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΤΟΜΑΧΩΚ ΠΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    Η ΣΥΡΙΑ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ (ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ) ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ
    Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ Η ΑΝΤΙΑΡΕΠΟΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ..."ΑΝ 23 ΤΟΜΑΧΩΚ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΑΤΗΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ".

    ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΒΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΔΟΘΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ (ΠΟΛΛΩΝ) ΤΟΜΑΧΩΚ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΡΗΜΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΥΡΙΑΚΗ ΒΑΣΗ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ , ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ.

    ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΟΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΞ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous12/4/17 13:40

    Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες απόψεις που δημοσιοποιήθηκαν, είναι αυτή πρώην υπαρχηγού της ρωσικής Αεροπορίας (Aytech Bizhev), ο οποίος μιλώντας στο πρακτορείο Interfax υποστήριξε, ότι οι Αμερικανοί επέλεξαν «δρομολόγιο» για τους Tomahawk το οποίο τους έθετε εκτός της εμβέλειας των ρωσικών αντιβαλλιστικών και πως οι αμερικανικοί κρουζ θα ήταν πολύ λιγότερο αποτελεσματικοί εάν είχαν εισέλθει στη ζώνη της ρωσικής «ομπρέλας», κάνοντας και λόγο για τα πολύ πιο αποτελεσματικά Pantsir, για τον συγκεκριμένο τύπο απειλής.

    http://www.defence-point.gr/news/?p=175151

    ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΡΩΣΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ. ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ. ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ. ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΑΣ. Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ..."ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ".

    |||

    ReplyDelete