07/04/2017

Τουρκία: Θετική εξέλιξη η αμερικανική επιχείρηση στη Συρία- Σχεδόν ολοσχερώς καταστράφηκε η αεροπορική βάση

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς την αμερικανική επίθεση κατά της συριακής αεροπορικής βάσης.
«Η διεθνής κοινότητα οφείλει να κρατήσει αποφασιστική στάση απέναντι στον Μπασάρ αλ Ασαντ, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί στη διεθνή σκηνή» δήλωσε ο Κουρτουλμούς εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αμερικανική επιχείρηση στη Συρία θα συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης. «Η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί», πρόσθεσε.

Τέσσερις Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική πυραυλική επίθεση στη Συρία, η οποία κατέστρεψε «σχεδόν ολοσχερώς» την αεροπορική βάση Αλ Σαϊράτ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.«Έχουμε επιβεβαίωση για τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτικών, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένας πτέραρχος. Υπάρχουν επίσης δεκάδες τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η βάση έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. «Τα αεροσκάφη, η πίστα, οι αποθήκες καυσίμων και το κτήριο της αντιαεροπορικής άμυνας έχουν γίνει σκόνη», είπε, προσθέτοντας πως στη βάση υπήρχαν αεροσκάφη τύπου Soukhoï-22, Soukhoï-24 και Mig-23. Η αεροπορική βάση Αλ-Σαϊράτ, η οποία επλήγη, είναι η μεγαλύτερη στη Συρία μετά τη βάση της Λαττάκειας.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε σήμερα «100%» σίγουρος ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διέταξε προσωπικά τη χημική επίθεση στη Χαν Σεϊχούν, από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 86 άνθρωποι.
Η επίθεση διεξήχθη «έπειτα από άμεση και προμελετημένη διαταγή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με συριακά αεροπλάνα. Το λέω αυτό με 100% βεβαιότητα», δήλωσε ο Λίμπερμαν στην Yediot Ahronot, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξής του που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εφημερίδας. Πάντως δεν διευκρίνισε πού βασίζει τη βεβαιότητά του. Ο Ισραηλινός υπουργός επέκρινε επίσης την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας, εκτιμώντας ότι η αντίδρασή της είναι «μηδενική». Όταν ρωτήθηκε αν το Ισραήλ θα εμπλεκόταν σε έναν πόλεμο στη Συρία, ο Λίμπερμαν απάντησε: «Γιατί να κάνουμε τη δουλειά άλλων; Είναι ευθύνη της διεθνούς κοινότητας».

ΑΜΠΕ

Ο Donald Trump κάλεσε «όλα τα πολιτισμένα έθνη να θέσουν τέλος στη σφαγή και στο μακελειό στη Συρία. Διέταξα ένα σταρτιωτικό χτύπημα επί μιας αεροπορικής βάσης στη Συρία απ΄όπου οδηγήθηκε η χημική επίθεση », δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης και κατήγγειλε τον Άσαντ ότι «αφαίρεσε τη ζωή άμαχων γυναικόπαιδων κι ανδρών». Τα χτυπήματα είναι «για το ζωτικό συμφέρον της εθνικής ασφάλειας», είπε. Μεταξύ άλλων στρατιωτικών στόχων στη Συρία θα ήταν συριακά στρατιωτικά αεροδρομία, αεράμυνα και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο αξιωματούχος είπε ότι και ρωσικές στρατιωτικές υποδομές θα μπορούσαν να αποτελούν στόχο. Παρά το γεγονός ότι οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις αποθήκευσης χημικών όπλων θα είναι επίσης στρατιωτικός στόχος, δεν ήταν άμεσα σαφές κατά πόσο οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν συλλλεξει στοιχεία για το που βρίσκεται το πιθανό στοκ χημικών της Συρίας που αυτοί αυθαίρετα συμπεραίνουν και ότι υπάρχει και ότι χρησιμοποιήθηκε.

Tην ίδια στιγμή η Τουρκία δηλώνει πως θα υποστηρίξει αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία αν αυτή γίνει ανακοίνωσε ο Erdogan στο Kanal 7. «Αν τα λόγια του Trump για επέμβαση στη Συρία δεν μείνουν νεκρό γράμμα είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την επιχείρηση των USA, αν γίνει » τόνισε. Ο διεθνής τύπος διαμορφώνει κλίμα παγκοσμίως για μια ακόμη φορά προλειαίνει το έδαφος σε μια εκστρατεία των ΗΠΑ. Το CNN π.χ αναφέρει αναλύσεις ινστιτούτων και μελετητών που αναφέρουν ότι ο Άσαντ προσωπικά έδωσε την εντολή για επίθεση με χημικά αφού λένε είναι πάγια τακτική του να τιμωρεί και να εξολοθρεύει τις μάζες που είναι εναντίον του για να μην επιβιώσει εναλλακτικό διάδοχο σχήμα της αντιπολίτευσης… Η δε Τουρκία με την προθυμία και την ευκολία που αναλαμβάνει δράση κατά της Συρίας αποδεικνύει εμπράκτως ότι ήταν αυτή ο μόνιμος αποσταθεροποιητής της Συρίας ποικιλοτρόπως με την κάλυψη των δυτικών νατοικών συμμάχων της.

https://dimpenews.com

No comments :

Post a Comment