8.4.17

Συρία: Επαναλειτουργεί η βάση που επλήγη. Αναλυτές και δημοσιογράφοι εκφράζουν λογικούς προβληματισμούς.

Πληροφορίες από Δαμασκό αναφέρουν ότι η αεροπορική βάση Al-Chaayrate που χτυπήθηκε σήμερα τις πρώτες ώρες της Παρασκευής από 59 πυραύλους κρουζ επαναλειτούργησε πριν τη δύση του ηλίου από γιγαντιαία εργοτάξια. Δόμησαν την ασφαλτόστρωση στην πίστα, εγκαταστάθηκε ένα ραντάρ και επανατοποθετήθηκε κάθε απαραίτητη υποδομή για την απογείωση του πρώτου μαχητικού που έγινε στις 19h30 τοπική ώρα. 4 μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από το αεροδρόμιο και επιτέλεσαν κανονικά την αποστολή τους και στη συνέχεια επέστρεψαν ασφαλώς στη βάση τους. Δημοσιογράφος από Δαμασκό προσθέτει πως το ανακοινωθέν του συριακού ΓΕΣ μιλάει για 6 νεκρούς στρατιώτες και κάποιους τραυματίες ενώ πρόκειται για μια μεγάλη βάση με εκατοντάδες στρατιώτες και εργαζομένους της περιοχής.

Ο Thierry Meyssan αναφέρει ότι ο Donald Trump διέταξε να εκτοξευθούν πύραυλοι κρουζ κατά μιας βάσης ημιάδειας αφού είχε πληροφορήσει τον κόσμο ολόκληρο εκ των οποίων Ρωσία, Συρία. Ή μάλλον και ο α΄δημοσιογράφος αυτό λέει ότι πιθανόν είχε ημιεκκενωθεί γι αυτό δεν υπήρξαν πολλά θύματα. Χθες μου στάλθηκε ένα MP προς τις 1h52 αναφέρει ο δημοσιογράφος Σαίντ Χιλάλι αλ Σαρίφ: Σύμφωνα με το γερουσιαστή Ron Paul, που βασίζεται σε πηγές από τον κόσμο των υπηρεσιών των πληροφοριών, μια αμερικανική επίθεση θα ήταν «άμεση» και θα μπορούσε να επέλθει τις «επόμενες ώρες». Τα χτυπήματα άρχισαν στις 3h42, τοπική ώρα. Όλα αυτά μ΄αφήνουν να σκεφτώ ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Ρωσία και Συρία γνώριζαν και ήταν κατά κάποιο τρόπο μέτοχοι στην επιχείρηση. Οι αμερικανικοί πύραυλοι κρουζ διέσχισαν ανεμπόδιστα την ελεγχόμενη από το νέο ρωσικό υπερόπλο ζώνη. Αυτό όφειλε να αποσυντονίσει τα συστήματα τηλεπλοήγησης αυτών των πυραύλων. Δεν λειτούργησε είτε γιατί το Πεντάγωνο είχε βρει ένα τεχνικό αντίδοτο είτε γιατί η Ρωσία το είχε απενεργοποιήσει. Η συριακή αεράμυνα περιλαμβάνει S-300 ελεγχόμενους απ΄πο το συριακό στρατό ενώ οι S-400 υπηρετούνται αππό το ρωσικό. Αυτά τα όπλα είναι ικανά να εντοπίσουν τους κρουζ ακόμη και σε κατάσταση που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί σε μάχη. Δεν λειτούργησαν, κανένας πύραυλος αντιπυραυλικού συστήματος δεν εκτοξεύθηκε ούτε από το ρωσικό ούτε από το συριακό στρατό αναφέρει ο αναλυτής.

Ωστόσο ανεπιβεβαίωτη πληροφορία από Συρία αναφέρει ότι αναχαιτίστηκαν 36 από τους 59 πυραύλους από τη συριακή αεράμυνα. To ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανέφερε ότι μόνο 23 Tomahawk κρούζ έπληξαν τη συριακή βάση από τους 59. Δεν είναι ευκρινές που κατέληξαν οι άλλοι 36.  Ομοίως η Daesh, πληροφορημένη για την αμερικανική επίθεση (αλλά από τους εντολείς της βρετανούς, γάλλους και γερμανούς), άμεσα επιτέθηκε στη Homs που έκτοτε στερείται αεροπορικής βάσης. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες πως η Washington και οι σύμμαχοί της θ΄αντιδράσουν στην προέλαση των τζιχαντιστών.

Πρόκειται για στημένη υπόθεση παραπλάνησης στα εσωτερικά μέτωπα στις ΗΠΑ ώστε να αφεθεί απερίσπαστος ο Τραμπ να διαξάγει συστηματικές επιθέσεις κατά τζιχαντιστών στη Συρία χωρίς αντιδράσεις εν γνώσει Ρωσίας και Συρίας τουλάχιστον… To ότι οι ΗΠΑ θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στη Συρία κατά τζιχαντιστών είναι προφανές το τελευταίο διάστημα. Το ζήτημα είναι κατά πόσο χρησιμοποιούν αυτό το πλαίσιο ως νομιμοποιητική βάση ώστε να είναι σε θέση να πλήξουν ή να φθείρουν όποτε και όπως μπορούν μιντικά πολιτικά διπλωματικά κι εσχάτως και στρατιωτικά τη διοίκηση Άσαντ στοχοποιώντας της και διαμονοποιώντας αυτήν αλλά και αποδυναμώνοντάς την με τέτοιου είδους χτυπήματα στο εσωτερικό. Μήπως η λογική τουλάχιστον των ΗΠΑ είναι μ΄έναν σμπάρο 2 τρυγόνια και ΙSIS και Άσαντ σίγουρα ο καιρός θα το δείξει…

https://dimpenews.com/

1 comment :

Anonymous said...

"ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ Raytheon,ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 3% ΧΘΕΣ.!!!ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ."
Μπας και ήταν ληγμένοι οι τόμαχοκ ή έτοιμοι να λήξουν και τους ρίξανε;
Τελικά όλοι δουλεύουν για τις εταιρείες όπλων....
Α.Α.