24/03/2017

Η πρώτη Αιγυπτιακή κορβέτα Gowind 2500 ολοκλήρωσε τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές

Στις 17 Μαρτίου 2017, η DCNS ανακοίνωσε την επιτυχημένη ολοκλήρωση των πρώτων θαλάσσιων δοκιμών της Αιγυπτιακής κορβέτας Gowind® 2500. Η κορβέτα Gowind 2500 με την ονομασία "El Fateh" είναι η πρώτη από τις 4 κορβέτες που έχει παραγγείλει η Αίγυπτος ,με προαίρεση για 2 επιπλέον σκάφη. Φέρει πυροβόλο ΟΤΟ Μelara των 76mm, 16 κάθετα εκτοξευόμενους πυραύλους Mica (VLS Mica), 8 πυραύλους ΜΜ-40 Exocet, πυροβόλα των 20 mm και ελικοδρόμιο για ελικόπτερο και χρήση UAVs. Ενσωματώνει υψηλή αυτοματοποίηση και τελευταίας γενιάς αισθητήρες, οι οποίοι μαζί με το το ραντάρ είναι τοποθετημένοι σε ένα μοναδικό κεντρικό ιστό επιτρέποντας επιτήρηση 360 μοιρών. Τα υπόλοιπα 3 σκάφη, θα ναυπηγηθούν σε ναυπηγείο της Αλεξάνδρειας, ύστερα από συμφωνία μεταφοράς τεχνολογίας μεταξύ της DCNS και της Αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Μια τροποποιημένη έκδοση της κορβέτας Gowind 2500 με μεγαλύτερο εκτόπισμα και διαφορετικό πακέτο αισθητήρων - οπλικών συστημάτων θα κατασκευαστεί (6 μονάδες) και στην Μαλαισία για λογαριασμό του Βασιλικού Ναυτικού της Μαλαισίας.

Παραθέτουμε και βίντεο από τις δοκιμές της κορβέτας "El Fateh:https://www.youtube.com/watch?v=yBLXkKGI_ic

http://defencenews.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/5389-i-proti-aigyptiaki-korveta-gowind-2500-oloklirose-tis-protes-thalassies-dokimes-vinteo

No comments :

Post a Comment