03/03/2017

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Από σήμερα μπαίνουμε στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή, που σηματοδοτεί τη Μεγάλη Νηστεία των 40 ημερών που προετοιμάζει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς για τη μεγαλύτερη εορτή τους, το Πάσχα. Το Πάσχα των Ελλήνων και των απανταχού της γης Ορθοδόξων Χριστιανών! Έτσι, το σημερινό “Κόκκινο Πιπέρι” θα ασχοληθεί με κάποιους από τους Ιεράρχες της Ορθοδοξίας μας, αφού πρώτα τους ευχηθούμε, όπως και σε όλους τους Συνέλληνες, Καλή Σαρακοστή! Περιμένουμε απαντήσεις από τον Οικουμενικό Πατριάρχη!!

Στις 24 Δεκεμβρίου 2016 στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: “Βαρθολομαίος Gate” μεταξύ των άλλων δημοσίευα αναφορά της τουρκικής εφημερίδας SABAH όπου σε Κυριακάτικο ένθετό της στις 17 Αυγούστου 2003, έκανε λόγο για μια βίλα – έπαυλη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου!! Όπου αναφερόταν: “Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αγοράσει προ 4 ετών περίπου μία τριώροφη βίλα – έπαυλη (δημοσιεύαμε φωτό), ένα ανάκτορο στον λόφο των Θεραπειών στην Δυτική όχθη του Βοσπόρου, μέσα σε δασώδη περιοχή, με φαντασμαγορική θέα προς τον Βόσπορο με πισίνα και τελευταίου τύπου σάουνα. Η πέριξ αυτής έκταση είναι δέκα στρέμματα και απέχει μόλις 150 μέτρα από το θέρετρο του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας το λεγόμενο Κιόσκι Χούμπερ. Το ανάκτορο αυτό έχει κοστίσει δέκα εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ”.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2017 στην Ελεύθερη Ώρα στο άρθρο μου: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο των σκανδάλων;;;” δημοσίευα επιστολή ομογενούς ο οποίος προφανώς μιλάει για χρηματοδότηση του Πατριαρχείου από τον ίδιο (Βασιλάκη Φλωρίδη) με σκοπό την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης! Και ως απεδείχθη, μέχρι σήμερα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν επαναλειτούργησε! Σε αυτήν την επιστολή γίνεται λόγος, πως ζητήθηκε από το δικηγόρο του ομογενούς η προσκόμιση εκκαθαριστικού του λογαριασμού από την τράπεζα Toprakbank Beylikduzy Subesi της Κωνσταντινουπόλεως, όπου κατατέθηκε το ποσό των 3 εκατ. 300 χιλιάδων δολαρίων ΗΠΑ, προκειμένου να παραδοθεί στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου. Όλα τα παραπάνω δημοσιεύθηκαν στην SABAH στις 19 Απριλίου 2002 (δημοσιεύσαμε τη σελίδα της εφημερίδος)! Έτσι, θέταμε ερωτήματα για το που πήγαν τα λεφτά, και αν έγινε τελικά το Δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει ο ομογενής!

Παρά ταύτα και παρ΄ ότι έχει παρέλθει αρκετό χρονικό διάστημα από τις δημοσιεύσεις, εν τούτοις δεν λάβαμε καμιά απάντηση! Όπως δεν λάβαμε απάντηση και περί των καταγγελιών μας, για τις Μασονικές τελετές του “Διεθνούς Χριστιανικού Τάγματος του Αγίου Κωνσταντίνου του Μεγάλου” και τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών! Δηλαδή, της Εκκλησιαστικής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ζηλεύοντας προφανώς τη “δόξα” της πολιτικοοικονομικής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ! Έτσι, μέχρι να λάβουμε πιστικιές απαντήσεις, θα θέλαμε να πούμε, ότι αφού δεν έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης το ηθικό ανάστημα που θα έπρεπε να πηγάζει από το Υψηλότατο Αξίωμά του, ας σταματήσει να επιζητά τη διοίκηση των “Νέων Χωρών” της Πατρίδος μας! Κλείνοντας να πούμε, ότι ίσως στο εγγύς μέλλον να ασχοληθούμε και με το θέμα της Πάτμου! Φανταζόμαστε κάτι γνωρίζει ο Παναγιότατος!!

Πού χαθήκατε Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε;;;
Είχα γράψει πόσο πολύ με είχε πειράξει η ασεβής, η ύποπτη και η δουλοπρεπής στάση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, όταν προσήλθε στην επίσκεψή του το μεσημέρι της 6ης Μαρτίου 2016, στον Πειραιά προκειμένου να επισκεφθεί τους χιλιάδες μουσουλμάνους που είχαν κάνει “κατάληψη” στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, για να διανείμει μερίδες φαγητού, χωρίς να φοράει το Σύμβολο του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, τον Τίμιο Σταυρό. Αυτόν που θα τον ξεχώριζε και θα αναδείκνυε το Υψηλό Αξίωμά του. Ωστόσο, η ενοχή του πιστοποιείται και από όσα ακολούθησαν. Αντί να σιωπήσει γιατί πρόσβαλε τα Ιερά και τα Όσια του Ορθόδοξου Έλληνα, εκείνος μίλησε για “…ειδήσεις επικίνδυνες και νοσηρές φαντασιώσεις και εικασίες αρρωστημένων και σκοτεινών εγκεφάλων…”. Ενώ η εξήγησή για το Σταυρό που έβγαλε, μέσω της ανακοινώσεως της Αρχιεπισκοπής, δεν είχε πείσει κανέναν! Όχι Μακαριότατε! Την απάντηση, σας τη δίνει καθημερινώς ο Ισαπόστολος της Θρησκείας μας, Κοσμάς ο Αιτωλός, που παρ΄ ότι σε χαλεπούς καιρούς για το Έθνος μας και την Πίστη μας, είχε να αντιμετωπίσει ομογάλακτους των σημερινών “κατακτητών” της Πατρίδος μας, εν τούτοις δεν κιότεψε στα χατζάρια που επικρέμονταν της κεφαλής του και κουβαλούσε παντού το Σταυρό του Μαρτυρίου του Σωτήρος μας! Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει χαθεί από τη δημοσιότητα και μας ανησυχεί αυτό! Πάντως θα μπορούσε και εκείνος να μας απαντήσει για την ενεργή συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών! Των Μεγάλων Μαγίστρων, των Καγκελάριων, των Έξαρχων και των Ταξιαρχών…

Κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο ο Μητροπολίτης Σεραφείμ;;
Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι συναντήσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ με πολιτικά πρόσωπα της “δεξιάς”, τα οποία έχουν ιδρύσει κόμματα, ευελπιστώντας πως θα παίξουν κάποιο πολιτικό ρόλο στα δρώμενα της Πατρίδος μας το επόμενο χρονικό διάστημα! Μια τέτοια συνάντηση εκμεταλλεύτηκε ο κ. Νικολόπουλος προκειμένου να βγάλει προς τα έξω, ότι ενδεχομένως ο Μητροπολίτης Πειραιώς θα παίξει μελλοντικά ρόλο στον πολιτικό στίβο της Ελλάδος! Παρ΄ ότι γνωρίζει ο κ. Νικολόπουλος πως κάτι τέτοιο είναι επί της ουσίας ανέφικτο. Όμως, προσπαθεί να πάρει λάμψη από τη λάμψη του δυναμικού Μητροπολίτη Πειραιά! Εν τούτοις ο κ. Σεραφείμ, σιωπηρώς δείχνει να αποδέχεται τα όσα τον καλεί να πράξει ο κ. Νικολόπουλος! Δηλαδή, “να αναλάβει ο ίδιος προσωπική δράση, να βγει μπροστά και να εκπροσωπήσει όλους αυτούς τους πολίτες που νιώθουν απομονωμένοι επειδή ακριβώς συνεχίζουν να πιστεύουν στην Πατρίδα και την Ορθοδοξία”! Δηλαδή, του ζητά με άλλα λόγια ο κ. Νικολόπουλος, να κατέβει από τον άμβωνα της Εκκλησίας και να βγει στο δρόμο ως πολιτικός ηγέτης μιας παράταξης που δεν έχει ηγέτη. Ωστόσο, μας μπερδεύει ακόμη περισσότερο ο Σεβασμιότατος Σεραφείμ, όταν φέρεται να έχει δηλώσει για τον Πάνο Καμμένο: “Ψήφισα τον Καμμένο και δεν το κρύβω. Τον εκτιμώ και τον αγαπώ. Είναι άνθρωπος με πίστη”!

Βέβαια έχει δικαίωμα να ψηφίζει ότι θέλει ο Δέσποτας του Πειραιά, αλλά δεν έχει – νομίζω – δικαίωμα ως Ιεράρχης να το δηλώνει δημοσίως! Από εκεί και μετά, από πού προκύπτει ότι έχει πίστη ο κ. Καμμένος;; Αφού όλοι κρινόμεθα από τις πράξεις μας και όχι από τα λόγια μας! Μήπως επειδή συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που τα μέλη της, ως λήσταρχοι αφαιρούν από την καρδιά του ελληνικού λαού την Ορθοδοξία και ως δαίμονες δηλητηριάζουν τις καρδούλες των Ελληνόπουλων με ένα σωρό προστυχιές περί γάμου ομοφυλοφίλων, υιοθεσίας παιδιών ομοφυλοφίλων γονέων ή του ιδίου φύλου γονέων κ.α.;; Όσον αφορά την εκτίμηση και την αγάπη του Μητροπολίτη Πειραιώς για τον Πάνο Καμμένο, από πού προκύπτουν αυτές;; Μήπως από το γεγονός του ξεπουλήματος της Πατρίδος σε τρίτους και την φτωχοποίηση ενός ολόκληρου λαού;; Εμείς απλά να θυμίσουμε στον Μητροπολίτη Πειραιώς, τα όσα επικριτικά είχε γράψει σε επιστολή του προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Έναν ακόμη Πρόεδρο κόμματος της θνησιγενούς “δεξιάς”, της υποτέλειας και των Μνημονίων! Γιατί, απλώς με αποκαΐδια δεν ανάβει κάποιος φωτιά!! Κλείνοντας, να αναφέρω αυτό που είπε ο Μέγας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: “Ή παπάς – παπάς θα είσαι ή ζευγάς – ζευγάς”!!

Ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων υπέρμαχος της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος!!
«Σεβάσμιοι Ηγέτες, γιατί προτιμήσατε την Λέσβο και όχι ένα θαλάσσιο κέντρο συγκεντρώσεως μεταναστών της Τουρκίας; Εκεί γεννάται το πρόβλημα! Εκεί είναι η αρχή της ταλαιπωρίας! Εκεί δρουν και αναπτύσσονται τα διάφορα κυκλώματα, τα οποία και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες! Εκεί τους “τσουβαλιάζουν” σε κάτι σαπιοκάραβα και τους εξαποστέλλουν στη Λέσβο και αλλαχού, δηλαδή στην ταλαιπωρία, ακόμη και στον πνιγμό ή και στον αργό θάνατο! Σεβάσμιοι Ηγέτες του Χριστιανισμού! Αφήστε τους θεατρινισμούς! Δεν σας πρέπουν τέτοιες μικρόψυχες ενέργειες! Με την απόφασή Σας αυτή κατεβήκατε πολύ χαμηλά στη συνείδησή μας! Κυρίως όμως με την ενέργειά Σας αυτή ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ! Άθελά Σας (!!!), βεβαίως καθίστασθε συνεργοί στην εξαφάνιση της Ορθοδοξίας από την Ελλάδα και της Ελλάδος από τον Ευρωπαϊκό χάρτη. Η επίσκεψή Σας είναι μια ύπουλη μαχαιριά πισώπλατα, στην αγαπημένη μας Πατρίδα, την χιλιοδοξασμένη Ελλάδα μας! Με όλο το σεβασμό μου Σας εκφράζω τη λύπη μου»! Από την πεφωτισμένη παρέμβαση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, προς τους θρησκευτικούς ηγέτες της Δύσεως και της Ανατολής, όταν επισκέφθηκαν προ μηνών το νησί της Μυτιλήνης!! Την ευλογία Σας Δέσποτα!!! Ο Πατριώτης Μητροπολίτης Κονίτσης!

Ότι και να πούμε για τον Μητροπολίτη Πωγωνιανής, Δρυινουπόλεως και Κονίτσης είναι λίγο, μα πάρα πολύ λίγο! Ο Σεβασμιότατος Ανδρέας φυλάει Θερμοπύλες στην ακριτική Κόνιτσα! Άξιος διάδοχος του Μακαριστού προκατόχου του, Σεβαστιανού! Μέγας Ιεράρχης, Μέγας Έλληνας! Κρατάει αναμμένη τη φλόγα της λαμπάδας της Βορείου Ηπείρου μας, όπου βρίσκονται επί δεκαετίες διάσπαρτα τα οστά των Ελλήνων ηρώων και καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ πραγματικά γι΄ αυτό το Εθνικό ζήτημα! Την ευλογία Σας Δέσποτα!! Ο Θεός να Σας δίνει τη δύναμη του Εθνικού Αγώνα Σας και μέσα από τις στήλες του περιοδικού: “ Βορειοηπειρωτικό Βήμα”, το οποίο εκδίδει η Ιερά Μητρόπολή Σας, να μας μεταλαμπαδεύετε τη φλόγα Σας για τη Λευτεριά της Βορείου Ηπείρου μας!

Παναγιώτης Αποστόλου, Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
http://apostoloupanos.gr/

No comments :

Post a Comment