29/03/2017

Συνεκπαίδευση ΕΚΑΜ και Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού της Κύπρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεκπαίδευση στελεχών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού (Ε.Α.Ο.) της Αστυνομίας Κύπρου. Η εκπαίδευση διάρκειας πέντε ημερών (19 έως 25 Μαρτίου 2017), πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, στο Μαρκόπουλο Αττικής.Τα αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύτηκαν οι συμμετέχοντες ήταν:
- Οργάνωση αστυνομικών επιχειρήσεων
- Βολές με πιστόλι
- Αντιμετώπιση αεροπειρατείας
- Τακτικές διάνοιξης θυρών
- Έρευνες κτιρίων
- Αντιμετώπιση χημικών, βιολογικών και ραδιοπυρηνικών απειλών (Χ.Β.Ρ.Π.)

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής αναμνηστικών πτυχίων, τα οποία απένειμε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ταξίαρχος Χρήστος Κοτλίδας. Μέσα από τη συγκεκριμένη συνεκπαίδευση δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες στα παραπάνω αντικείμενα, καθώς επίσης και να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των Ειδικών Μονάδων.

http://defencenews.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ... ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΛΩΣ, ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΝΑ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ.

1 comment :

  1. Anonymous30/3/17 15:55

    Θα σου απαντήσω εγώ,

    Το Ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην “Αντιμετώπιση χημικών, βιολογικών και ραδιοπυρηνικών απειλών (Χ.Β.Ρ.Π.)” περιλαμβάνει τα Σοββιετικά standards αντιμετώπισης πυρηνικών απειλών (βλ. Τσερνομπίλ), πάντα σύμφωνα με τις Ελληνικές οικονομικές δυνατότητες, οργάνωση και ιδεολογίας του σημερινού ελληνικού χώρου:
    - Άσπρη ποδιά και γάντια
    - ομοιόμορφο άσπρο σκουφάκι
    - χειρουργική μάσκα
    - πτυοσκάπανα δασοπυρόσβεσης
    - και το σημαντικότερο, ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ για αυτοθυσία στο χώρο του πυρηνικού εργοταξίου (βλ. Β’ΠΠ-Στάλιν και Τσερνομπίλ).

    Το ρεαλιστικό πρόγραμμα:
    - Προμήθειες (ξηρά τροφή, υγρά, κοκ)
    - γεμάτο ντεπόζιτο
    - αθλητικά παπούτσια
    ...και τρέχεις προς την αντίθετη κατεύθυνση!!!

    ReplyDelete