09/03/2017

Μέρκελ: "Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να μην υλοποιείται μέχρι σήμερα από την ελληνική πλευρά έτσι όπως θα έπρεπε"

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΥΠΑΡΚΡΤΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ) ΚΩΛΛΥΣΙΕΡΓΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΥΔΕΝΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΠΙΣΩ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΟΥΝ. Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ.

Αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση η Ανγκελα Μέρκελ επισήμανε στην ομιλία της στη γερμανική βουλή, ότι έχει μεν σημειωθεί σημαντική πρόοδος, εντούτοις απαιτούνται πολλά ακόμη περαιτέρω βήματα. Η καγκελάριος αναφέρθηκε ειδικότερα στην κατάσταση των προσφύγων στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. «Η κατάσταση των προσφύγων στα ελληνικά νησιά παραμένει διόλου ικανοποιητική. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εξακολουθεί να μην υλοποιείται μέχρι σήμερα από την ελληνική πλευρά έτσι όπως θα έπρεπε».

Γενικότερα όμως η καγκελάριος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με την Τουρκία, τονίζοντας ότι από την ημέρα που τέθηκε σε ισχύ έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο. Παρά ταύτα όμως, σχεδόν καθημερινά εξακολουθούν να χάνονται ανθρώπινες ζωές στη Μεσόγειο. «Στην κύρια διαδρομή της Μεσογείου προς Ιταλία θρηνούμε ουσιαστικά καθημερινά ανθρώπινες απώλειες. Γι΄ αυτό το λόγο η μάχη κατά των εγκληματιών διακινητών θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα». Στο σημείο αυτό ζήτησε, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle να καταπολεμηθούν πιο αποτελεσματικά τα αίτια της προσφυγικής κρίσης, αλλά και να προστατευτούν καλύτερα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Επίσης, στα πρότυπα της συμφωνίας Βρυξελλών-Άγκυρας, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της σύναψης παρόμοιων προσφυγικών συμφωνιών και με άλλες χώρες από τις οποίες προέρχονται ή τις οποίες διασχίζουν πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό τη γηραιά ήπειρο.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment