31/03/2017

Οι Κούρδοι θα κάνουν δημοψήφισμα για ανεξαρτησία στο Β. Ιράκ - Οτσαλάν: "Απορρίπτω κατηγορηματικά τη δημιουργία κουρδικής ομοσπονδίας επί συριακού εδάφους". - Ο ΟΗΕ συμφώνησε να εποπτεύει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία

Σύντομα θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για ανεξαρτησία του βορείου Ιράκ δήλωσε ο Μεσούτ Μπαρζανί, πρόεδρος του ομόσπονδου κράτους της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ, στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με τον οποίο συναντήθηκε χθες στο Ερμπίλ. Σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί, οι δύο άνδρες και οι αντιπροσωπείες τους συζήτησαν την εσωτερική μετανάστευση και θέματα των εκτοπισμένων που βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ, την ανθρώπινη βοήθεια που απαιτείται, για τον ΙΣΙΣ, αλλά και το μέλλον της περιφέρειας της ιρακινής περιοχής των Κούρδων. Για να μπορέσει η διεθνής κοινότητα να μάθει για το μέλλον του λαού του ομόσπονδου κράτους της Περιφέρειας του Κουρδιστάν, στο Ιράκ, πολύ σύντομα να πραγματοποιήσουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους, δήλωσε ο Μεσούτ Μπαρζανί. Ευχαρίστησε τα ΗΕ και τη διεθνή κοινότητα για την βοήθειά τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις μεγάλες νίκες μαζί με τους Πεσμεργκά (Κούρδους στρατιώτες) και τον ιρανικό στρατό εναντίον του ΙΣΙΣ.

http://mignatiou.com/

Kυκλοφορεί και διακινείται ένα μήνυμα του ηγέτη του PKK Οτσαλάν προς τους συροκούρδους. O φυλακισμένος από το τουρκικό καθεστώς Abdullah Ocalan απεύθυνε μια επιστολή προς τους αποσχιστές κούρδους στη Συρία όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: "Απορρίπτω κατηγορηματικά τη δημιουργία κουρδικής ομοσπονδίας επί συριακού εδάφους". Κάλεσε τους κούρδους της Συρίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το συριακό στρατό. Και ανέφερε ότι τα συμφέροντα του κουρδικού λαού και η επιβίωσή τους εδρεύει στο να παραμείνουν αναπόσπαστο τμήμα του συριακού μωσαικού .

https://dimpenews.com/

Ο Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (KSDP), Μουχάμεντ Χατζί Μαχμούτ, δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν να εποπτεύουν το Δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία του Κουρδιστάν. Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ο προέδρος του Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, στην Ευρώπη, παρέδωσε το μήνυμα του λαού μας. Θέλουμε να αποφασίζουμε για τη μοίρα μας, τους ενημέρωσε. Η υποστήριξή τους ανακοινώθηκε κατά τις συνεντεύξεις που ακολουθούσαν. Φέτος θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, το οποίο έχει την υποστήριξή τους», είπε. «Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν να εποπτεύουν το δημοψήφισμα της κουρδικής ανεξαρτησίας, που θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη», είπε ο Μοχάμεντ. Ο πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί κατά την επίσκεψη, χθες, στο Κουρδιστάν, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε στη συνομιλία του ότι «το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν θα λάβει χώρα το συντομότερον δυνατόν»

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment