30/03/2017

Κρήτη: Την επόμενη εβδομάδα η διακήρυξη εξεύρεσης σπιτιών για... "πρόσφυγες". Κατά ο δήμος Αποκόρωνα. Παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα αρχίσει η επανεποίκιση της νήσου με μουσουλμάνους.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης στο Μάλεμε και μόλις ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συζήτηση για το προσφυγικό, επιδόθηκε στο προεδρίο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκόρωνα στο οποίο ο δήμος τάσσεται κατά της φιλοξενίας προσφύγων. Το ψήφισμα επεδόθη δια χειρός του προέδρου του Δ.Σ. Αποκορώνου, Γιάννη Αποστολάκη.

Ενδεικτικό πάντως της... οργάνωσης με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα, είναι το γεγονός ότι αφού έχουν βρεθεί τα άτομα που θα μπορέσουν να θέσουν σε λειτουργία το Κέντρο Ασύλου και αφού έχουν βρεθεί και οι οικίσκοι στους οποίους θα βρουν στέγη οι υπάλληλοι, διαπίστωσαν οι αρμόδιοι στο Ηράκλειο ότι υπάρχει πρόβλημα αφού δεν γίνεται να υπάρξει ηλεκτροδότηση στους οικίσκους αυτούς. Αν και σε προηγούμενες συνεδριάσεις της ΠΕΔ Κρήτης, είχε οριστεί ένας χρονικός ορίζοντας που τοποθετούσε την έναρξη της διαδικασίας μεταφοράς περίπου την περίοδο του Πάσχα, τελικά παραμένει άγνωστο το πότε θα αρχίσουν οι αφίξεις στο νησί, των "προσφύγων" οι οποίοι προβλέπονται να είναι περίπου 700 σε αριθμό και να φτάσουν τμηματικά. Ως γνωστόν η κατανομή σε σπίτια σπίτια θα γίνει κατά 25 / 20 / 60 / 20 σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι αντίστοιχα. Τα σπίτια, στα οποία θα φιλοξενούνται 6 άτομα, θα βρίσκονται σε κοντική απόσταση ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η εποπτεία. Υπολογίζεται ότι οι "πρόσφυγες" θα είναι περίπου 700 σε αριθμό οι οποίοι θα φτάσουν τμηματικά.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ προκειμένου να δημοσιευθεί η διακήρυξη για την εξεύρεση κατοικιών στην Κρήτη στις οποίες θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός κατά τη συνεδρίασή της σήμερα στο Μάλεμε Χανίων.

Τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας αναλαμβάνει κεντρικά η Αναπτυξιακή Κρήτης στο Ηράκλειο που θα συνεργαστεί με τις αναπτυξιακές Ρεθύμνου και Λασιθίου, ενώ στα Χανιά δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως ακόμα το τοπίο ωστόσο φαίνεται να "κλειδώνει" η ανάληψη της διαδικασίας από την Μ.Κ.Ο που αποτελεί σύμπραξη θεσμικών φορέων όπως το ΕΒΕΧ, η Ένωση Ξενοδόχων κ.α, καθώς η Αναπτυξιακή Χανίων που ήταν ανενεργή δεν μπορεί να αναλάβει για φέτος ένα τέτοιο έργο. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, από τη στιγμή που τον κεντρικό έλεγχο θα έχει το Ηράκλειο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και συμπλήρωσε πως μπορεί το 2017 να αναλάβει η Μ.Κ.Ο και αν το 2018 η Αναπτυξιακή Χανίων έχει λύσει τα ζητήματά της και είναι έτοιμη, να πάρει αυτή τη σκυτάλη. Απαντώντας ουσιαστικά και στην κριτική που είχε ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την επιλογή της Μ.Κ.Ο που αποτελείται από φορείς που είχαν ταχθεί ενάντια στη φιλοξενία των προσφύγων, τόνισε πως είχαν γίνει ατυχείς δηλώσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη Μ.Κ.Ο έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία να χειριστεί το θέμα καθώς και στο παρελθόν είχε διαχειριστεί χωρίς προβλήματα, για λογαριασμό του δήμου, ένα πρόγραμμα επανένταξης αστέγων που έχει κοινά χαρακτηριστικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο προσφυγικό.

http://flashnews.gr/

1 comment :

  1. Anonymous30/3/17 15:31

    Να ενημερώσετε τους πολιτικούς άρχοντες, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους “αριστερίζοντες” του νησιού τον όρο HIJRAH, που αφορά την οργανωμένη θρησκευτικοεποικιστική μετανάστευση και κυριαρχία των μουσουλμάνων:
    http://www.frontpagemag.com/fpm/260019/hijrah-europe-robert-spencer

    καθώς επίσης και τον όρο TAQIYA, που δίνει το δικαίωμα στους πιστούς μουσουλμάνους να λένε ψέματα και να κοροιδεύουν τους άπιστους:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Taqiya

    Επίσης να τους ενημερώσετε ότι η φύση είναι ανελέητη και αμείλικτη με τους αδύναμους, αφελείς, απαίδευτους, ανημέρωτους και μη εκπαιδευμένους. Το ισλάμ είναι πιο κοντά στους νόμους της φύσης (γεννήσεις, εξαπάτηση, βία και φιλοπόλεμο) και γιαυτό πολλαπλασιάζεται!
    Πείτε τους να συνεχίσουν να σκέφτονται business, να μεγαλώνουν τις κοιλιές τους και ν΄αγνοούν τη δημόσια ασφάλεια και να δούμε σε λίγο που θα βρεθούμε....όλοι μαζί...

    https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/10-000-firearms-seized-in-spain-support-of-europol
    https://www.rt.com/news/373745-weapons-spain-anti-aircaft/

    ReplyDelete