23.3.17

Σχολείο Αυτοάμυνας της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΔΗΘΕΝ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΙΣ ...ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΔΙΛΕΠΤΟΥΣ ή ΤΡΙΛΕΠΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ, ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ, ΕΠΑΦΗΣ ή ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία: Τεχνικές αυτοάμυνας μαθαίνουν στα “σχολεία” της Ταξιαρχίας το πρσωπικό της. Δείτε εντυπωσιακές στιγμές από την εκπαίδευση

Ιστορικά στοιχεία


Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία συγκροτήθηκε μετά από την αναδιοργάνωση της 52ης Ταξιαρχίας Πεζικού. H 52η Ταξιαρχία Πεζικού συγκροτήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 5 Απριλίου 1948 και έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Η 52η Ταξιαρχία Πεζικού με τη λήξη του εμφυλίου πολέμου και χωρίς να αλλάξει έδρα μετονομάζεται σε 5ο Σύνταγμα Πεζικού, παραμένοντας ενεργό για λίγα χρόνια μέχρι να διαλυθεί το 1954 στην ειρήνη. Το 1967 μετονομάζεται εκ νέου σε 71ο Σύνταγμα Πεζικού, μετασταθμεύοντας στη Λητή Θεσσαλονίκης. Το 1978 ενεργοποιείται και πάλι λειτουργώντας ως επιστρατευόμενο πλέον Σύνταγμα, σε χαμηλό επίπεδο ετοιμότητας. Την 1 Ιανουαρίου του 1994 μετονομάζεται σε 71η Ταξιαρχία Πεζικού και μετασταθμεύει στην Νέα Σάντα του Νομού Κιλκίς στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ», όπου εδρεύει μέχρι και σήμερα, όπου τελούσε υπό τις Δγες του Β΄ΣΣ σαν πλήρη δύναμη ταχείας επέμβασης, απο 1η Ιανουαρίου 1998.Την 27 Οκτωβρίου 2001, η Ταξιαρχία μετονομάσθηκε σε 71 Α/Μ Ταξιαρχία και από 26 Σεπτεμβρίου 2005 είχε τεθεί υπό Διοικητική Διοίκηση στην Ι ΜΠ και Επιχειρησιακό έλεγχο στο Β΄ΣΣ.Την 5 Οκτωβρίου 2009, με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ μετονομάσθηκε σε 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ».Από την 28 Νοεμβρίου 2013, μετά την κατάργηση του Β’ ΣΣ, η Ταξιαρχία τέθηκε υπό Διοικητική Διοίκηση και Επιχειρησιακό Έλεγχο στην Ι ΜΠ.

Η αποστολή της Ταξιαρχίας είναι:
Να εκπαιδεύει το προσωπικό και να συντηρεί το υλικό των Μονάδων της στην ειρήνη.
Να διοικεί, να ελέγχει και να συντο­νίζει τις επιχειρήσεις της Ταξιαρχίας και των Μονάδων που της διατίθενται στον πόλεμο.
Να συγκροτηθεί στην ευρύτερη πε­ριοχή Νέας Σάντας (Assembly Αrea),
Να κινηθεί προς τους χώρους επιβί­βασης /φόρτωσης.
Να αναπτυχθεί στην περιοχή επιχει­ρήσεων (Deployment in JOA),
Να εκτελέσει το σύνολο των αποστο­λών του ΣΜ που αφορούν:
Επιχειρήσεις Εκκένωσης Πλήθους
Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας
Αποτροπή Σύγκρουσης
Διαχωρισμό Αντιμαχομένων Μερών στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΓΕΕΘΑ,
Να αναδιπλωθεί και επανέλθει στις αρχικές του θέσεις μετά τη λήξη της απο­στολής.

http://www.armynow.net/71-aerometaferomeni-taksiarxia-aftoamina/

1 comment :

Anonymous said...

Να μας πουν τον σκηνοθέτη, θα έχει μεγάλη ζήτηση στο Χόλυγουντ για ταινίες με Άνταμ Σάντλερ, Τζιμ Κάρεϊ, Γουίλ Φερέλ.
Αυτοί οι 3 μου σπάνε τα νεύρα, αν δω ότι παίζουν σε ταινία δεν την βλέπω ΠΟΤΕ!!!!!!!
Ούτε η ταινία "στραβοί πιλότοι", την οποία άντεξα να δω για 15 λεπτά, δεν είχε τέτοια επιτυχία...
Πάντως σαν γυναίκα, αν πήγαινα να μάθω αυτοάμυνα και μου δείχνανε τέτοιο βίντεο θα έτρεχα μακριά από την σχολή...
Α.Α.