28/02/2017

Κίνα: "Καταρρέει η προστασία στελθ με νέο αντι-στελθ ραντάρ (quantum radar) «πεπλεγμένων φωτονίων»"

Η εμφάνιση των F-35 στον Ειρηνικό έφερε στο προσκήνιο μια πλειάδα δημοσιευμάτων για το ραντάρ «πεπλεγμένων φωτονίων» (entangled photons) που έχει τη δυνατότητα να υπερνικήσει την τεχνολογία στελθ η οποία εξουδετερώνει τα χαρακτηριστικά των συμβατικών ραντάρ. Σύμφωνα με κινεζικές ανακοινώσεις το quantum radar βασίζεται στα «πεπλεγμένα φωτόνια», φωτόνια που βρίσκονται σε ένα είδος επικοινωνίας μεταξύ τους: η αλλαγή της κβαντικής κατάστασης του ενός φωτονίου οδηγεί στην ακαριαία αλλαγή της κατάστασης και του δεύτερου, ακόμα κι αν τα σωματίδια χωρίζονται από μεγάλη απόσταση και δεν επικοινωνούν μέσω κάποιου υλικού μέσου. Ο Άινσταϊν είχε απορρίψει την ύπαρξη του φαινομένου, αφού δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι το ένα σωματίδιο επηρεάζει ακαριαία το άλλο, πιο γρήγορα κι από την ταχύτητα του φωτός. Κι όμως, τα πεπλεγμένα σωματίδια έχουν αποδειχθεί πραγματικά και μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως για παράδειγμα οι ασφαλείς επικοινωνίας όπου τα «πεπλεγμένα φωτόνια» χρησιμοποιούνται ως κρυπτογραφικά κλειδιά: το ένα σωματίδιο πηγαίνει στον αποστολέα του μηνύματος και το άλλο στον παραλήπτη, έτσι ώστε μόνο αυτοί να μπορούν να διαβάσουν το μήνυμα. Στον τομέα των αντι-στελθ ραντάρ υποτίθεται ότι το ένα φωτόνιο που επηρεάζεται το αντικείμενο στο οποίο προσπίπτει επηρεάζει αυτόματα την κατάσταση του άλλου που λαμβάνεται από το ραντάρ και έτσι αποκαλύπτει την ύπαρξη του αντικειμένου παρά την τεχνολογία VLO που χρησιμοποιεί.

Οι Κινέζοι έχουν αφήσει να υπονοηθεί ότι έχουν ήδη δημιουργήσει πειραματικές διατάξεις για εφαρμογές τέτοιων ραντάρ και μια πρόσφατη αφορούσε δορυφόρο επικοινωνιών με ζεύξη «πεπλεγμένων φωτονίων».

http://www.ptisidiastima.com/quantum-radar/

1 comment :

  1. Anonymous28/2/17 19:16

    ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΖΕΥΞΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕ ΠΕΠΛΕΓΜΕΝΑ ΦΩΤΟΝΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΣΚΑΛΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

    https://www.youtube.com/watch?v=FB1VWXe-fY4

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete