23/02/2017

Η Ρωσία αρνήθηκε ισραηλινό αίτημα να βγει η Hezbollah από τη Συρία - Ισραηλινή επίθεση σε φορτίο οπλισμού της Χεζμπολάχ

«Η συριακή κυβέρνηση ζήτησε τη βοήθεια του Ιράν και της Hezbollah κατά τον πόλεμο. Όταν ο πόλεμος τελειώσει αυτοί θα εγκαταλείψουν (το συριακό έδαφος) την ίδια στιγμή όπως και οι ένοπλες οργανώσεις», ανέφερε ο ρώσος Υφυπουργός των Εξωτερικών ο Oleg Syromolotov σ΄επίσκεψή του στα παλαιστινιακά κατεχόμενα σε συνέντευξή του στην Jérusalem Post. Τον Νοέμβριο σ΄επίσκεψή του στη Ρωσία και σε συνάντησή του με τον ομόλογό του Dimitri Medvedev, ο Benjamin Netanyahou δήλωσε στο Interfax ότι πρέπει ν΄απαγορευθεί σε Ιράν και Hezbollah να χρησιμοποιούν τη Συρία για να επιτεθούν στο «Iσραήλ» ή το να επιτρέπεται η μεταφορά όπλων στη Hezbollah. Ο Syromotolov είπε ενώπιον των ισραηλινών ότι κατανοεί πλήρως τις ανησυχίες του Tel Aviv για την παρουσία των μαχητών  της Hezbollah και των φρουρών της ιρανικής επανάστασης στη Συρία.Ανέφερε ότι για τη Ρωσία, «η Hezbollah είναι μέρος της λιβανέζικης πολιτικής και του κοινοβουλίου του Λιβάνου και υποστηρίχθηκε από ένα μεγάλο τμήμα του λιβανέζικου πληθυσμού. Οι φρουροί της ιρανικής επανάστασης επίσης είναι μέρος της ιρανικής στρατιωτικής δομής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να τους τοποθετήσουμε στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Jérusalem Post, ο Syromolotov που είναι υπεύθυνος της μάχης κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών θα επιτελέσει κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στο Ισραήλ μια σειρά συναντήσεων στο ισραηλινό υπουργείο. Οι επίσημες ρωσικές δηλώσεις για τη Hezbollah πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Στις 22 Φεβρουαρίου ο ρώσος πρέσβης στο Λίβανο ο Alexander Zasypkin απέδωσε τιμή στη Hezbollah, διαβεβαιώνοντας ότι συνέβαλε στη σταθερότητα στο Λίβανο.

https://dimpenews.com/

Αεροπορική επιδρομή εξαπέλυσε η ισραηλινή Αεροπορία κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, με τον στόχο να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφορά οπλισμού της Χεζμπολάχ. Οι ίδιες πηγές μεταδίδουν ότι επλήγησαν στις 3 τα ξημερώματα εγκαταστάσεις της 3ης Μεραρχίας των χερσαίων δυνάμεων του συριακού καθεστώτος. Σύμφωνα με αναφορές λιβανέζικων μέσων ενημέρωσης, τα ισραηλινά μαχητικά χρησιμοποίησαν τον λιβανέζικο εναέριο χώρο και την Κοιλάδα Μπεκάα για την επίθεση, ώστε να μην τεθούν στο στόχαστρο των προηγμένων αντιαεροπορικών που επιχειρούν στη Συρία με τις ρωσικές δυνάμεις. Η επίθεση των Ισραηλινών ενδεχομένως να αποτελεί και απάντηση στον ηγέτη της σιιτικής Χεζμπολάχ, σεΐχη Χασάν Νασράλα, ο οποίος μιλώντας στην ιρανική τηλεόραση απείλησε να πλήξει το Ισραήλ πολύ σύντομα, απειλώντας στον επόμενο πόλεμο, η Χεζμπολάχ «να μην έχει κόκκινες γραμμές», δηλαδή, προφανώς, να πλήττει αδιακρίτως με το πυραυλικό της οπλοστάσιο.Βέβαια, η αναφορά του Νασράλα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί περισσότερο ως «αμυντική-αποτρεπτική» παρά επιθετική δήλωση. Η Χεζμπολάχ φοβάται ότι οι Ισραηλινοί θα μπουν στον πειρασμό να επιχειρήσουν να την εξαφανίσουν, εκμεταλλευόμενοι τις σημαντικές απώλειες που έχει υποστεί στη Συρία, οπότε στόχος του είναι μέσω… επίδειξη αγριάδας και αποφασιστικότητας να αποτρέψει…

http://www.defence-point.gr/news/?p=171971

No comments :

Post a Comment