5.2.17

Ε.Ε: ΔΙΑΛΥΣΗ. Θετική η Ιταλία στην αναφορά Μέρκελ για Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο δελτίο ειδήσεων του δημόσιου τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre, o υφυπουργός παρά την προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Σάντρο Γκότζι, τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό το ότι η καγκελάριος υιοθέτησε θέσεις που έχουν επεξεργασθεί η Ιταλία και άλλες χώρες μέλη», διότι «η κυβέρνηση της Ρώμης, εδώ και πολλές εβδομάδες, εργάζεται ακριβώς για την επίτευξη του στόχου αυτού».«Είναι απατηλό να πιστεύει, κανείς, ότι σε μια Ένωση με είκοσι επτά χώρες μέλη, μπορούν να προχωρήσουν όλοι μαζί, με την ίδια ταχύτητα και με στόχο περισσότερη ανάπτυξη, ασφάλεια, επενδύσεις, και κοινωνική πολιτική», εξήγησε ο Σάντρο Γκότζι. Θεωρεί, δε, ότι «οι χώρες που θέλουν να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό, θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν, με την γενικότερη συναίνεση» και πως «είναι σίγουρα θετικό το ότι η καγκελάριος Μέρκελ, ξεπέρασε την μέχρι τώρα διστακτικότητά της». Ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα κατέστησε σαφές ότι η ιταλική κυβέρνηση θα εργασθεί, ώστε στην σύνοδο της Ρώμης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 του ερχόμενου Μαρτίου (για τον εορτασμό των εξήντα χρόνων από τις πρώτες ευρωπαϊκές συνθήκες) να μπορέσει να πραγματοποιηθεί μια διακήρυξη προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.«Το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με είκοσι επτά μέλη, σήμερα, είναι ότι πρόκειται για ένα ένδυμα το οποίο για κάποιους είναι πολύ φαρδύ, ενώ για κάποιους άλλους είναι πολύ στενό. Πρέπει να το ξαναφτιάξουμε, ραμμένο ακριβώς στα μέτρα των αναγκών των ευρωπαίων πολιτών» τόνισε, τέλος, ο Σάντρο Γκότζι.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΜΟΙΩΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ. (ΤΟΤΕ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ). ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΑΚΟΜΗ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ, ΞΑΦΝΙΚΑ, ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΚΟΠΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΕΙΤΕ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΥΡΩ-ΟΜΟΛΟΓΩΝ. Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΜΟΙΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ. Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΝΙΑΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΙΑΣΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ. ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΑΧΙΣΤΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ (ΕΥΡΩ Β ή Γ, ΠΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ Α) ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ; Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ. ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ.

Υ.Γ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ. ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΞΙΑ. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ, ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΟΜΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1,5 ΦΟΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ) ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΦΟΡΕΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΖΗΤΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ) ΝΑ ΖΗΤΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ή ΜΕΙΩΣΗ-ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

1 comment :

XXXX. said...

Η Ε.Ε ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ...Η ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΠ'ΕΞΩ,ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΒΙΣΕΝΓΚΑΡΝΤ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΑΖΙ,ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΥΙΑ+ΔΑΝΙΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ,Η ΓΑΛΛΙΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΟΛΛΑΝΔΟΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΙΤΟΤΕΤΑΡΤΕΣ ΧΩΡΕΣ-ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ.

ΤΟ ΠΑΡΤΥ... ΤΕΛΕΙΩΣΕ....ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΠΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΔΩ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ. ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ Κ.Ο.Κ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ....Η ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ, ΑΠΛΩΣ. ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΟΤΙ ΑΜΑ ΤΣΙΡΙΞΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ, ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ....ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ....ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.!!

Υ.Γ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΛΙΤΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ.
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ. Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΟΡΘΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ, ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΔΑΔΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=X2_RbFfkAv0

ΧΧΧΧ.