4.2.17

Η.Π.Α: Πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας επί διακυβέρνησης Ομπάμα προτείνει στρατιωτικό πραξικόπημα για ανατροπή του Τραμπ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕΤΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΚΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ...ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΓΙΑ ...ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΗΓΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ Η ΡΟΖΑ (ΟΧΙ Η ΝΑΖΙΑΡΑ) ΑΛΛΑ Η ΜΠΡΟΥΚΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΝΔΡΩΝΑΝ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Η Μπρουκς, έχει πολλά χρόνια καριέρα στις δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και των τριών ετών που υπηρέτησε ως ανώτερη σύμβουλος πολιτικής του Πενταγώνου από το 2009 ως το 2011. Προτείνει δημοσίως στρατιωτική εξέγερση κατά του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως μπορεί να είναι η μοναδική επιλογή για να εκδιωχθεί ένας από τους πλέον διχαστικούς προέδρους στην αμερικανική ιστορία. «Η πρώτη εβδομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου μας έχει καταστήσει σαφές σε όλους: Ναι, είναι τόσο τρελός όσο φοβόμασταν όλοι» γράφει και προσθέτει: «Μια πιθανότητα είναι αυτή που θεωρούσα αδιανόητη για τις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα: Ενα στρατιωτικό πραξικόπημα ή έστω μια άρνηση της ηγεσίας του στρατού να υπακούσει σε συγκεκριμένες εντολές».

Μάλιστα η Μπρουκς γράφει πως «μπορώ να φανταστώ αληθοφανή σενάρια στα οποία οι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν απλά να πουν στον πρόεδρο:« Όχι, κύριε. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό». Η Μπρουκς παραδέχεται ότι «η προοπτική της ηγεσίας του αμερικανικού στρατού να περιφρονούν ένα προεδρικό διάταγμα ανοικτά είναι τρομακτική» αλλά προσθέτει: «Εξίσου τρομακτική είναι η προοπτική της στρατιωτικής υπακοής σε μια παράλογη τάξη».«Στο κάτω κάτω οι ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού ορκίζονται να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι τον πρόεδρο», καταλήγει. Στο άρθρο της επισημαίνει ότι η «επιδερμική, αντιφατική και ασυγκράτητη» προσέγγιση του Τραμπ σε ζητήματα άμυνας, θα μπορούσαν να φέρουν την ηγεσία του Στρατού στις ΗΠΑ σε θέση να αναγκαστούν να εκτελέσουν εντολές οι οποίες θα μπορούσαν να είναι «επικίνδυνα ανισόρροπες» για κάποιον που κατανοεί στοιχειωδώς την εθνική ασφάλεια. 

http://www.thepressroom.gr/

Η πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου Rosa Brooks θέτει ζήτημα στρατιωτικού πραξικοπήματος για την απομάκρυνση του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από το ανώτατο αξίωμα. Όπως αναφέρεται σε άρθρο των Washington Times, η Brooks, με κείμενό της στο Foreign Policy, σημειώνει πως μετά την πρώτη εβδομάδα του Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, είναι σαφές ότι «Είναι τόσο τρελός, όσο όλοι φοβούνταν» και πως ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, είναι, ίσως, ο μόνος τρόπος για να φύγει από την εξουσία ένας από «τους πιο διχαστικούς προέδρους των ΗΠΑ». «Μία πιθανότητα, είναι κάτι το οποίο μέχρι πρόσφατα θα θεωρούσα αδιανόητο: ένα πραξικόπημα, ή τουλάχιστον μία άρνηση της στρατιωτικής ηγεσίας να υπακούσει συγκεκριμένες εντολές», αναφέρει η Brooks, απαριθμώντας τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε ο Τραμπ να αποαπεμφθεί από την Προεδρία. Όπως γράφουν οι Washington Times, η Brooks στο Editorial του Foreign Policy, αναφέρει πως για πρώτη φορά στην καριέρα της: «μπορώ να φανταστώ ως πιθανό ένα σενάριο στο οποίο ανώτατοι στρατιωτικοί μπορεί να πουν στον πρόεδρο “Όχι κύριε. Δεν το κάνουμε αυτό”».


http://www.euro2day.gr/

1 comment :

Anonymous said...

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΈΚΑΝΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΠΟΛΥ...ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ.

-ΔΗΜΗΤΡΑ-