07/02/2017

ΑΔΜΗΕ: Εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση πρόεδρος και Δ.Σύμβουλος εξαιτίας των προκλητικών αμοιβών τους. - «Ξε-παραιτήθηκαν» τα... golden boys του ΑΔΜΗΕ

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μπλάνας, παραιτήθηκαν λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία εισέπραξαν μαζί με παχυλή αποζημίωση, με τις παραιτήσεις τους να γίνονται αποδεκτές από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από τις σοβαρές καταγγελίες για την κατασπατάληση των χρημάτων που έφερε με ερώτησή του στο Κοινοβούλιο, ο τέως υπουργός Ανάπτυξης της ΝΔ και τομεάρχης σήμερα Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας. Ο βουλευτής έκανε λόγο για προκλητικές αυξήσεις που έφτασαν μηνιαίες αποδοχές 20.000 ευρώ «δύο μελών του δ.σ. του υπό αποκρατικοποίηση ΑΔΜΗΕ και για αναδρομική απόδοση σε αυτούς αμοιβών 200.000 ευρώ»! Βέβαια, όλα ήταν νομότυπα, καθώς επρόκειτο για εφαρμογή του ν. 4354/2015 που η νυν κυβέρνηση πέρασε! Το σκάνδαλο που ξέσπασε ήταν μεγάλο, με τους δυο παραιτούμενους να δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν τα χρήματα.

http://www.defence-point.gr/news/?p=170706

Κι όμως, τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ με τις «χρυσές» αποδοχές, ο πρόεδρος Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος, Ιωάννης Μπλάνας, αρνήθηκαν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι αυτό είχαν συμφωνήσει να πράξουν κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου! Σύμφωνα με πληροφοριες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ, τα δύο στελέχη, διορισμένα απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από τη διοίκηση.  Και αυτό, παρά το αίτημα του υπουργού, στον οποίο μάλιστα επιρρίπτουν και ευθύνες για λάθος χειρισμό!

http://www.protothema.gr/economy/article/653055/xe-paraitithikan-ta-golden-boys-tou-admie/

No comments :

Post a Comment