13/02/2017

Μαθητικό συλλαλητήριο και... υπέρ της ενσωμάτωσης των παιδιών των "προσφύγων" στα σχολεία.

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών από την Αθήνα και τον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα σήμερα, το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Με κεντρικό σύνθημα «Παλεύουμε για το σχολείο και τη ζωή πού αξίζει σε εμάς και τα παιδιά όλου του κόσμου», οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα και διαμαρτυρήθηκαν για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο για τις πανελλαδικές και την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων και δήλωσαν υπέρ της ενσωμάτωσης των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία.

http://www.euro2day.gr/

Ομάδα περίπου 30 μαθητών αποσπάστηκε και κατάφερε να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία μπροστά από τη Βουλή, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι μαθητές βρέθηκαν στο σημείο μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής πορείας η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα κι ενώ είχε προηγηθεί επεισόδιο με κουκουλοφόρους οι οποίοι επιτέθηκαν σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από το Ζάππειο, αφότου αποσπάστηκαν από την πορεία. Μαθητές στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας βγήκαν σήμερα στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενάντια στις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι μαθητές έξω από τη Βουλή φώναξαν συνθήματα υπέρ των μεταναστών και κατά του φασισμού. Ομάδα περίπου 20 ατόμων όταν είδαν κλούβα των ΜΑΤ επι της λεωφόρου Αμαλίας άρχισε να πετάει αντικείμενα.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΡΟΦΗ-ΑΜΥΝΑ-ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΚΛΕΙΠΟΥΝ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  https://isxys.blogspot.com/2012/06/blog-post_1387.html) Η ΑΝΑΠΑΡΩΓΗ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΟΥ. ΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ.

6 comments :

  1. Anonymous13/2/17 20:58

    ΑΥΤΟ ΤΟ ''ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΝΟΗΜΑ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ'' ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΚΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΩΕΙ, ΟΠΟΤΕ ΕΜΜΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΟΠΑ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous13/2/17 21:46

    ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. Anonymous13/2/17 23:22

    Και 'μένα με τρώει και ''εμμονικά'' επιμένω...και όσο υπάρχετε Εσείς και επικοινωνώ μαζί σας, ακόμα και σε ανώνυμο επίπεδο, παίρνω κουράγιο και συνεχίζω...
    6ο Γυμνάσιο Χανίων: η καθηγήτρια Γαλλικών Κ.Ζ. ουδέποτε κάνει το προβλεπόμενο μάθημα Γαλλικών...αντί αυτού προβάλλει ταινίες ''αντιρατσιστικού'', υπέρ της ''διαφορετικότητας'' περιεχομένου...ΟΥΔΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ όπως είναι αναμενόμενο. Δηλαδή η κυρία πληρώνεται για να προπαγανδίζει την ιδεολογία της.
    4ο Λύκειο Χανίων: o καθηγητής Φυσικής Χ.Χ. πάντα έχει ένα παγουράκι μαζί του και μονίμως είναι σε ''εύθυμη'' κατάσταση. Την περασμένη εβδομάδα ήταν συνοδός στην εκδρομή της Γ' τάξεως στην Θεσσαλονίκη και ξαφνικά ΧΑΘΗΚΕ...ήπιε, ήπιε,ήπιε το Νιαγάρα ολόκληρο, με συνέπεια να επιστρέψει η τάξη χωρίς αυτόν διότι και η συνάδελφοί του τον έψαχναν και δεν τον έβρισκαν! Σήμερα Δευτέρα όλα ήταν καλά!
    Φέραμε δύο παραδείγματα για να καταλάβετε το καθημερινό μαρτύριο το οποίο βιώνουμε κάποιοι ελάχιστοι γονείς στα AL CHANIA...πρώην Κυδωνία.
    Ή ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ Ή ΜΑΣΤΟΥΡΙΑ...ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous14/2/17 00:48

    Συνεχισε αγαπητο Ισχυς να μας ενημερωνεις με τα αρθρα και τα ωραια σχολια σου και ας φαινονται ολα ασκοπα οπως λες.
    Δεν θελω να εναποθετω τα παντα στην μοιρα, αλλα πιστευω οτι ο Ελληνισμος στο τελος θα επιβιωσει και θα δωσει παλι πολιτισμο στην ανθρωποτητα στην επομενη στροφη του κυκλικου χρονου. Οπως λεει και ο ΧΧΧΧ , ο Ελληνας ειναι ιδεα, και οι ιδεες ειναι σταθερες και αμεταβλητες.

    ReplyDelete
  6. Anonymous14/2/17 01:02

    Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Δεν εγκαταλειπουμε ποτε τον αγωνα!

    ReplyDelete