24/02/2017

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση διακίνησης αλλοδαπών εξαρθρώθηκε στην Αττική

Μεγάλη εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε αλλοδαπούς από την Τουρκία προς την Ελλάδα, μέσω των χερσαίων συνόρων, εξαρθρώθηκε, έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της συμπρωτεύουσας, εννέα μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων οι πέντε είναι Ελληνες και οι τέσσερις Πακιστανοί. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα δύο αρχηγικά μέλη, ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος, οι οποίοι είναι φυλακισμένοι, ενώ για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται επιπλέον ένδεκα αλλοδαποί. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων που εμπίπτουν, κυρίως, στο νόμο περί αλλοδαπών.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, από τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν συγκροτήσει δομημένο εγκληματικό κύκλωμα, με διακριτούς ρόλους, που διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς. Αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν οι δύο έγκλειστοι των φυλακών, οι οποίοι βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους, συντονίζοντας τη διακίνηση στο σύνολό της. Οι δύο διακινητές της οργάνωσης στην Τουρκία, ήταν επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό των υπό διακίνηση αλλοδαπών και τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, μέσω του ποταμού Έβρου, με τη χρήση πλωτών μέσων. Στη συνέχεια, άλλα μέλη παραλάμβαναν, με οχήματα τύπου βαν, από προκαθορισμένα σημεία τους αλλοδαπούς, με σκοπό να τους οδηγήσουν σε ειδικούς «χώρους φιλοξενίας» που διατηρούσε η οργάνωση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, τη Θήβα και την Αττική. Παράλληλα, τα υπόλοιπα μέλη είχαν τον ρόλο του προπομπού κατά τις μετακινήσεις, καθώς και της διαχείρισης και υποδοχής των αλλοδαπών.Σύμφωνα με την αστυνομία, το κόστος μεταφοράς τους από την Τουρκία μέχρι τον «χώρο φιλοξενίας», κυμαινόταν από 3.500 έως και 5.000 ευρώ, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει περισσότερους από 200 μετανάστες.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου, οι διακινητές πέρασαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος 19 αλλοδαπούς (16 Πακιστανούς, δύο πολίτες Μιανμάρ και έναν Ινδό), οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσα στο βαν, τη στιγμή της σύλληψης των διακινητών. Στην κατοχή τους και στις κατ' οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, μία καραμπίνα, 35 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες, 141 πακέτα λαθραία τσιγάρα και δώδεκα κινητά τηλέφωνα. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα και ένα βαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τούς παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΙΑ ΑΦΕΛΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ;

4 comments :

  1. Anonymous24/2/17 19:55

    ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ!

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  2. ΕΛΑ ΝΤΕ... ΓΙ ΑΥΤΟ...

    https://www.youtube.com/watch?v=Bg3pFjbCag0

    ReplyDelete
  3. Anonymous24/2/17 20:12

    ΑΚΡΙΒΩΣ,ΓΙ'ΑΥΤΟ...

    https://www.youtube.com/watch?v=1_4YJ-ze6x4

    ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΦΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  4. Anonymous25/2/17 06:56

    Ο τίτλος θα έπρεπε να αναφέρεται στη σύλληψη των κυβερνωντων!


    12G

    ReplyDelete