17.2.17

Στρατηγικό βομβαρδιστικό απογειώθηκε από Ρωσία και χτύπησε τη Ράκα - Τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τώρα στο βόρειο Ιράκ

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στρατηγικό βομβαρδιστικό, Tu-95 απογειώθηκε από ρωσικό αεροδρόμιο και έπληξε στόχους των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Ράκα της Συρίας, βοηθώντας το έργο των «Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων»- DSG. Αυτό αναφέρει το Sputnik στην τουρκική γλώσσα σημειώνοντας ότι το Tu-95 για φθάσει στη συριακή πόλη Ράκα, διήλθε από τον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ιράκ. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το ρωσικό αεροσκάφος έριξε πυραύλους τύπου «X-101». Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Συρίας απογειώθηκαν ρωσικά αεροσκάφη SU-30 και Su-35 για να προστατεύσουν το Tu-95 από μαχητικά αεροσκάφη και μετά την ολοκλήρωση της επιτήρησης επέστρεψαν στη βάση τους, ενώ το Tu-95 επέστρεψε ακολουθώντας την ίδια πορεία στο ρωσικό έδαφος, όπως γράφει το κουρδικό «zernews.com».

Σύμφωνα με κουρδικά δημοσιεύματα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τις περιοχές Καντίλ και Μετίνα και βομβαρδίζουν σε ορισμένα σημεία.Τα τουρκικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς στις 20:00 και σύμφωνα με το δημοσίευμα ο βομβαρδισμός των περιοχών συνεχίζεται τώρα, γράφει η κουρδική ιστοσελίδα Firat- «anfturkce.net»

The Hellenic Information Team

No comments :