25.2.17

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Όταν η ψήφος του λαού δεν βολεύει τους ολιγάρχες

Ο σκληρός πυρήνας του κατεστημένου των ΗΠΑ εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Μας λένε ότι στην δημοκρατία κυριαρχεί η θέληση του Λαού. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως μόνον όταν καθυποτάσσουν αυτήν την θέληση και την κατευθύνουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει στις ΗΠΑ με την εκλογή ως προέδρου του Ντόναλντ Τραμπ. Βεβαίως οι αντιδράσεις είχαν αρχίσει από την προεκλογική περίοδο όταν και όλοι σχεδόν οι αστέρες του Χόλιγουντ είχαν πάρει θέση εναντίον του με εξαίρεση τον Κλίντ Ίστγουντ. Το ίδιο και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί και ιστοσελίδες. Όμως, τελικά δεν τους πέρασε και ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος.

Λίγες μόλις ώρες πριν ορκιστεί πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε στο στόχαστρο του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος. Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής χαρακτήρισε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ «απατεώνα» και «εν δυνάμει δικτάτορα», προεξοφλώντας ότι θα αποτύχει. «Είναι υπέρ αυτής της άλλης μορφής διακυβέρνησης, που είναι το αντίθετο της ανοιχτής κοινωνίας. Είναι πιο κοντά σε μια δικτατορία ή σε ένα μαφιόζικο κράτος» προειδοποίησε ο Σορός από το Νταβός, όπου διεξάγεται το οικονομικό φόρουμ. Υποστήριξε επίσης ότι ο Τραμπ θα διχάσει τις ΗΠΑ, γιατί αντιμάχεται όσους διαφωνούν μαζί του. Φυσικά ο Τζωρτζ Σορός δεν είναι μόνος του. Ελέγχει τις περίφημες ΜΚΟ, ελέγχει πολλά έντυπα και ρίχνει αμέτρητα λεφτά σε προπαγάνδα κατά του Τραμπ.

Η κατάσταση στις ΗΠΑ θυμίζει παραλήρημα. Φήμες απλώνονται παντού για καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ, για δολοφονία του και στο σημείο αυτό να θυμηθούμε ότι το βράδυ της εκλογής του ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γύρω από την κατοικία του τοποθετήσει φορτηγά με άμμο, φοβούμενος βομβιστική επίθεση. Δεν λείπουν και αυτοί που μιλούν ακόμη και για βίαιη ανατροπή του. Η Ρόζα Μπρουκς, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, κάλεσε σε ανατροπή του νέου προέδρου, με κάθε τρόπο! Ακόμα και με… πραξικόπημα!Ιδού τι έγραψε σε άρθρο της στους washingtontimes.com:  
«Η πρώτη εβδομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου μας έχει καταστήσει σαφές σε όλους: Ναι, είναι τόσο τρελός όσο φοβόμασταν όλοι. Μια πιθανότητα είναι αυτή που θεωρούσα αδιανόητη για τις ΗΠΑ μέχρι πρόσφατα. Ένα στρατιωτικό πραξικόπημα ή έστω μια άρνηση της ηγεσίας του στρατού να υπακούσει σε συγκεκριμένες εντολές. Μπορώ να φανταστώ αληθοφανή σενάρια στα οποία οι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν απλά να πουν στον πρόεδρο: «Όχι, κύριε. Εμείς δεν το κάνουμε αυτό». Η επιδερμική, αντιφατική και ασυγκράτητη προσέγγιση του Τραμπ σε ζητήματα άμυνας, θα μπορούσαν να φέρουν την ηγεσία του Στρατού στις ΗΠΑ σε θέση να αναγκαστούν να εκτελέσουν εντολές οι οποίες θα μπορούσα να είναι επικίνδυνα ανισόρροπες για κάποιον που κατανοεί στοιχειωδώς την εθνική ασφάλεια. Στο κάτω κάτω οι ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού ορκίζονται να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι τον πρόεδρο».

Μέσα στα σχέδια του νέου προέδρου των ΗΠΑ είναι η αποκατάσταση των σχέσεων με την Ρωσία και αμέσως είδαμε να φουντώνει και πάλι η ένταση στην Ουκρανία όπου είναι και το σημείο τριβής μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων. Στην Ουκρανία την οποία επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με την Μέρκελ. Θυμίζουμε επί του προκειμένου ότι τόσο οι ΜΚΟ, όσο και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν διαδήλωση στην Αθήνα κατά του Τραμπ.

Σε πρόσφατη συγκέντρωση των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είχα τονίσει: “Αν αντέξει ο Τραμπ και οι ιδέες που πρεσβεύει θα επέλθει το τέλος της Παγκοσμιοποίησης και η κυριαρχία ενός νέου μοντέλου Οικονομικού Εθνικισμού.” Είναι σαφές ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί μία επιστροφή της εθνικής παραγωγής στις ΗΠΑ και μία αυτού του είδους ενέργεια θα πλήξει καίρια τα οικονομικά σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Μέσα στους επόμενους μήνες μία μεγάλη μάχη θα δοθεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Τα γεράκια των μυστικών υπηρεσιών, πανίσχυρα λόμπι, η βιομηχανία του θεάματος και οι περισσότεροι εκλεκτοί του χρήματος είναι εναντίον του Τραμπ. Θα κατορθώσει να κυβερνήσει τις ΗΠΑ ο Τραμπ; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον ολοκλήρου του κόσμου!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

No comments :